Oğuzhan Özyakup: "Erdal Torunoğulları'yla bir görüşmem oldu ama..."

30.04.2020 - 22:15 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 22:26

Oğuzhan Özyakup: "Erdal Torunoğulları'yla bir görüşmem oldu ama..."

Beşiktaş'ın Hollanda Ligi ekiplerinden Feyenoord'a kiraladığı Oğuzhan Özyakup, TRT Spor'un Instagram canlı yayınına konuk oldu. 27 yaşındaki futbolcu kariyeri, Feyenoord ve Beşiktaş hakkında açıklamalarda bulundu.

Oğuzhan Özyakup'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Çok şükür her şey yolunda. Evde ailemleyim. Evimin yakınında park var orada koşularımı yapıyorum.

Buraya gelir gelmez maça çıktım. İyi de bir başlangıç oldu ancak ilk maçta ufak bir sakatlık yaşadım. 3-4 gün ayrı idman yaptım daha sonra takımla çalıştım ancak daha sonrasında koronavirüs hepimizi zorladı ve ligler durdu.

"Şampiyonluktan sonra takım olarak düştük"

Pepe çok büyük bir oyuncu ve Beşiktaş'a geldi. Ben onu örnek alıyordum. Pepe bana ne zamandır burda olduğumu sordu. Bir yerde 5 seneden fazla kaldığın zaman orada çok farklı şeylerle uğraşıyorsun. Bunu bana Pepe söyledi. Beşiktaş'ta şampiyon olduk ancak daha sonra takım olarak düştük. Ben kendim de düştüm. Abdullah Avcı gelmeden de benim böyle böyle bir düşüncem vardı.

"Gol yesek ben tepki alıyordum"

Benim de duygularım var. Şenol Hocanın son sezonunda ıslıklar bütün takıma vardı ancak bana daha ağırdı çünkü beklenti çok yüksekti. Biz 2 sene şampiyon olduktan sonra çok kaliteli oyuncular geldi ve beklenti yükseldi. Abdullah Avcı'nın planları beni pozitif olarak etkiledi ancak en ufak puan kaybında bile tepki görüyordum. İşler iyi gitmesine rağmen bir maçta gol dahi yesek bana tepki oluyordu. Ben bunları yaşadım. Abdullah Hocanın gitmesi veya kalması benim fikrimi değiştirmezdi. Taraftar haklı veya haksız ben buralara girmem. Sergen Hoca tam gelirken benim görüşmelerim vardı Sergen Yalçın kalmamı istedi. Sergen Yalçın'a saygım ve sevgim var. Benim kararım farklı olduğu için o da saygı gösterdi.  Ben de ayrıldım. Sergen Hocayla umarım yakın zamanda konuşuruz.

"Feyenoord'u Beşiktaş'a benzetiyorum"

Kariyerimde çok sık takım değiştiren bir oyuncu olmadım ancak değişiklik farklı bir duygu. Ben buraya deplasmana gelmiştim. Her maç 53 bin kişiye oynuyoruz. Ben Feyenoord'u Beşiktaş'a benzetiyorum. Bu takım halkın takımı. Her maçımızda stad full çekiyor. İhtiyacım olan biraz sevgi görmekti. Ben geldiğimde galibiyet serisi yakalamış bir takım vardı. İlk maçta gol atmak benim için harikaydı. O gole çok sevindim öyle bir gol sevincim çok yoktur. Zaten çok gol de atmadım.

Beşiktaş'ta mutlu muydu?

Şu anda Türkiye'ye dönme gibi bir şansım yok. Bu sezon dönme ihtimalim yok çünkü sözleşmem devam ediyor. Ben buradan maaş alıyorum. Onlar beni idmanda görmek istiyorsa o idmana giderim. Bana ne deniyorsa ben onu yapmalıyım. Erdal Tolunoğulları'yla bir görüşmem oldu ama çok konuşmak istemem.

1-2 sene önce bunu sorsaydınız daha net cevap verirdim. Şu anda uzun vadede plan yapmak çok zor. Ben 20-25 maç oynarım diye ancak sezon iptal edildi. O zaman Sergen Hocayla da konuştum. Hocam elinizi güçlendirip dönerim diye konuştum. Belki burada iyi oynayıp transfer de olabilirdim. O anlamda da katkı sağlardım. Annem ve babamla yaşamıyorum. Evim onlara çok yakın. İftara sadece onlara geliyorum. Burada maç günü evde kahvaltı yapıp stada öyle gittim. Annemin de doğum günüydü. Onlar benim her kararıma saygı duyuyor. Herkes benim nereye ait olduğumu biliyor. Beşiktaş'ta 7.5 sene geçirdim. Bazı verdiğim Hollandaca röportajlar çok doğru çevrilmedi. Ben burada ailemle ve çocukluk arkadaşlarımlayım. Ben nasıl burada mutlu olmayayım. Beşiktaş'ta çok mutluydum. Ben mutlu olmayayım mı? Beşiktaş'ta mutlu değildim asla demedim. Ben Beşiktaş'ta her an mutluydum.

"Köprüden geçerek antrenmana gitmeyi çok özledim"

Benim evim Avrupa Yakası'ndaydı. Sabah köprüden geçerek antrenmana gitmeyi çok özledim. Biz Türkler biraz daha fanatik olduğumuz için derbiler daha heyecanlı oluyor. Burada maçı oynayıp eve gidiyorsun. En çok Necip, Olcay ve ulaşabilirsem Burak ağabeyle görüşüyorum. Onlar benim için takım arkadaşından öteler. Onlar benim ağabeylerim ve kardeşlerim.

O zamanlar kadro yapılanması çok farklıydı. Samet Hoca döneminde daha genç oyuncular vardı. Şu anda daha kariyerli oyuncular var. Şu anda bütün kulüpler maddi anlamda zor durumda. İlla oraya dönmeye gerek yok ancak büyüklerimiz daha iyi bilir. Bizim o dönem takımdaki ortam çok iyiydi. Orada Trabzonspor maçını kaybetsek Samet Hoca'nın son maçı olabilirdi. O maçta da harika oynadık ama kazanamadık. O maç bizi tekrardan ayağa kaldırdı.

Van Persie'yle fotoğrafı hakkında...

Bazen aile arasında bile halı saha maçında tansiyon yükseliyor. 1-2 hafta konuşmuyorsun ancak daha sonra barışıyorsun. Benim biraz daha uzun sürdü. Van Persie şimdi hocam oldu. Kendisi hala saygı duyduğum bir insan. Bizim forvet hocamız şu anda. Bu bile yanlış anlaşıldı. Adam benim hocam olmuş. Adama gider mi yapayım? Türkiye'den gidene kadar konuşmadık. Burada bazı şeyleri konuştuk. Benim yanlışlarım olmuştur. Benim yaşım daha küçük. Artık hocam olmuş adam yan. O gün fotoğraf vermem bence gayet normal. Doğru olan bu. Orada yaşananları unutamasakta bunları yaşadık. Benim maçtan önce Robin'le kavga edeceğim aklıma gelmezdi. Ancak bunlar futbolda oluyor. Şimdi de kader bizi birleştirdi.

"Her işte hayır vardır"

Her işte bir hayır vardır. Ben bu dönem belki de İstanbul'da olup ailemden uzak kalsaydım daha zor olacaktı. Hepimiz adına hayırlısı olsun. Turnuva ertelendi ve güçlenmek için 1 senemiz daha var. Bunu pozitif anlamda değerlendirmemiz lazım. Benim için iyi mi olacak, kötü mü olacak bilmiyorum. Şenol Hocayla en son buraya gelmeden önce konuşmuştum. Fikrini almıştım.

Benim hiç unutamadığım 2 maç var. Evimizde oynadığımız şampiyonluk maçı. Osmanlıspor maçında her şey vardı. Taraftar, atmosfer ve takım her şey çok iyiydi. Şampiyonluk senesinde yine Bursaspor deplasmanını hiç unutamam. 4-3'lük Trabzonspor maçını da hiç unutamıyorum. Atiba son dakikalarda golü atmıştı.

"Beşiktaş iyi olsun geri kalan şeyler çok önemli değil"

Son dakikalar kolay geçmiyor. Oruç için de zaman geçti bana. Benim bu güne kadar kimseye saygısızlığım olmamıştır. Burada en önemlisi yurt dışında röportaj veren isimlerin röportajlarını iyi çevirmek lazım. Ben 7.5 sene bu camianın ekmeğini yedim. Bunları konuşmak bile beni utandırıyor. Burada her şeye açıklama yapmak istemiyorum ancak yalanlamadığın zaman insanlar bunu doğru kabul ediyor. Ben kişisel olarak zor bir dönemden geçtim. Beşiktaş'ta zor bir dönemden geçtim. Benim için 15 numaranın yeri çok farklı. 15 numarayla çok başka şeyler yaşadım ancak beni insan olarak olgunlaştıran şey 10 numara oldu. Bu konuya hala karar veremedim. Sahada Beşiktaş iyi olsun geri kalan şeyler çok önemli değil.

Senin için hazırladığımız haberler