Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup'a Süper Lig'den Transfer Kancası!

Akın Ungan
26.01.2022 - 00:39 | Son Güncellenme: 26.01.2022 - 01:38

Süper Lig'de Göztepe, Beşiktaş'ın orta sahası Oğuzhan Özyakup'u transfer etmek için girişimlere başladı. Oğuzhan Özyakup ayrılıkıyor mu? İşte detaylar...

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup'a Süper Lig'den Transfer Kancası!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için girişimlerine devam ediyor. Yapacağı takviyeler ile transfer dönemini değerlendirmek için çabalayan İzmir ekibi, ligde yakaladığı çıkışı devam ettirerek, düşme hattından uzaklaşmak istiyor.

Göz Göz, Oğuzhan'ın peşinde!

Yeni Asır'ın haberine göre; Göztepe, Beşiktaş'ın yıldız orta sahası Oğuzhan Özyakup ile ilgileniyor. İzmir temsilcisi, Siyah-Beyazlı takımda eski performansının uzağında olan Oğuzhan Özyakup için transfer çalışmalarına başladı.

Soner'e alternatif olarak düşünülüyor

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro'nun, Soner Aydoğdu'nun alternatifinin olmaması nedeniyle yönetime ilettiği rapoda Oğuzhan Özkayup'un önemli bir yerde olduğu kaydedildi. Göztepe yönetimi, Oğuzhan'ın menajeri ile temas kurarak, futbolcunun düşüncesi öğrenildi.

Oğuzhan'dan olumlu geri dönüş

Göztepe yönetiminin, performansında çıkışa geçmenin yollarını arayan 29 yaşındaki futbolcudan olumlu geri dönüş alığı belirtildi. Beşiktaş'ın da transfere sıcak baktığı kaydedilirken, Göz Göz, sözleşme detaylarını görüşmek için Oğuzhan ile masaya oturmaya hazırlanıyor.

Oğuzhan Özyakup'un kariyeri

23 Eylül 1992 doğumlu Oğuzhan Özyakup, futbola Hollanda'nın AZ Altyapısı'nda başladı. İngiliz devi Arsenal Altyapısı'nda da yetişen Oğuzhan, 2012 yılında Beşiktaş'a, 500 Bin Euro karşılığında transfer oldu. Kara Kartal ile 3 şampiyonluk, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa kazanan Ozzy, 2015/16 sezonundaki özellikle Sosa ile yakaladığı uyumu bir daha gösteremedi.

Yaşadığı sorunun, daha çok mental açıdan olduğu düşünülen Oğuzhan Özyakup, 2020 yılında Hollanda'nın büyük kulüplerinden Feyenoord'a kiralandı. Yarım sezon burada forma giyen Oğuzhan, Beşiktaş'a geri döndü.

Bu sezon Siyah-Beyazlılar ile 15 karşılaşmada görev alan orta saha, gol katkısı sunamazken, 1 asist kaydetti. Beşiktaş forması ile toplam 208 maça çıkan tecrübeli oyuncu, 35 kez rakip fileleri havalandırırken, 62 kez de arkadaşlarına gol pası verdi. Kariyeri boyunca 355 maçta forma giyen Oğuzhan, 42 gol, 74 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler