Oğuzhan Özyakup'tan flaş itiraf! "2015'te nüksetti"

07.09.2024 - 10:55 | Son Güncellenme: 07.09.2024 - 10:59

Geçtiğimiz günlerde futbolu bıraktığını açıklayan Beşiktaş'ın eski futbolcusu Oğuzhan Özyakup, 2015 yılında panik atak rahatsızlığının nüksettiğini itiraf etti.

Oğuzhan Özyakup'tan flaş itiraf! "2015'te nüksetti"

Geçtiğimiz günlerde 31 yaşında futbolu bıraktığını açıklayan Oğuzhan Özyakup, flaş kararının ardından ilk kez konuştu. ESPN'e açıklamalarda bulunan milli futbolcu, panik atak rahatsızlığının olduğunu söyledi.

"Devam etmek istemediğimi biliyordum"

Futbolu bırakma kararıyla ilgili konuşan Oğuzhan Özyakup, "Fortuna Sittard ile sözleşmemi uzatma konusunda görüşmeler yaptım ama bilinçaltımda zaten devam etmek istemediğimi biliyordum. Kendimden en iyi şekilde yararlanmak için her gün elimden gelen her şeyi yapmak isteyip istemediğimi düşünmeye başladım. Bir yerde sözleşme imzalamamın kendime, takım arkadaşlarıma ve taraftarlara haksızlık olacağı sonucuna vardım" dedi.

Süper Lig'e dönmek istemedi

Sözleşmesinin sonunda Süper Lig'e geri dönme şansının bulunduğunu söyleyen eski futbolcu, "Bunu istemediğimi çok çabuk anladım" ifadelerini kullandı.

"2015 yılında panik atak başladı"

Panik atak rahatsızlığının olduğunu itiraf eden Oğuzhan Özyakup, "2015 yılında başladı. Atlatmak için çok çalıştım ancak daha sonra nüksetti. Daha pek çok futbolcunun bundan muzdarip olduğunu biliyorum. Hepsine, özellikle de genç çocuklara bu konuda insanlarla konuşmalarını tavsiye ediyorum. Yalnız değilsiniz. Kız kardeşim de bana yardımcı oldu ve birkaç hafta içinde mental koçla çalıştım. Bu bana çok yardım etti" açıklamasını yaptı.

"Türkiye'de mümkün değil"

Özyakup son olarak "Eğer en üst seviyede performans göstermeye devam etmek istiyorsanız, bu konu hakkında konuşmalısınız. Eğer burada Ajax'ta oynuyorsanız, maçtan sonraki gün öğle yemeği için Amsterdam'a gidebilirsiniz. O zaman çok fazla insan sizi rahatsız etmez. Türkiye'de bu mümkün değil. Geçmişe baktığımda karakterimin bu hayata uygun olmadığını düşünüyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler