Okan Buruk: "4 kupayı da kazanmak istiyoruz!"

Burak Alaca
14.02.2024 - 16:36 | Son Güncellenme: 14.02.2024 - 17:27

Temsilcimiz Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag karşısında oynayacağı maç öncesi teknik direktör Okan Buruk ve Lucas Torreira açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: "4 kupayı da kazanmak istiyoruz!"

AJANSSPOR - HABER

Temsilcimiz Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Çekya ekibi Sparta Prag karşısında oynayacağı maç öncesi teknik direktör Okan Buruk ve Lucas Torreira açıklamalarda bulunuyor.

Okan Buruk: "Avrupa'ya maç maç bakacağız"

Avrupa'da her maç için ayrı ayrı hazırlanacaklarını söyleyen Buruk "Avrupa'da yolumuza maç maç bakacağız. Sahamızda önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Kendi sahamızda kazanarak devam etmek istiyoruz." dedi.

Buruk: "Bu avantaj mı, dezavantaj mı bilemiyoruz?"

Şampiyonlar Ligi'nde neler yapabileceklerini gösterdiklerini belirten Galatasaray Teknik Direktörü "Taraftarımızla birlikte neler yapabileceğimizi gösterdik. Çekya şampiyonu Sparta Prag ile oynayacağız. Uzun bir aradan çıktılar. Bu avantaj mı, dezavantaj mı bilemiyorum. Bu maç öncesi dinlenme şansımız da oldu. yüzde yüz olarak hazırız. Kazanmak için her şeyi yapmak istiyoruz. Rövanşa avantajlı gitmeyi planlıyoruz. İyi bir takımla oynayacağımız için sabıra ihtiyacımız var. Oyuncularıma güveniyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk'tan Ankaragücü maçı için zemin açıklaması!
Habere Git

Lucas Torreira: "Şampiyonlar Ligi'nde nasıl mücadele ettiysek, aynı şekilde oynayacağız"

UEFA Avupra Ligi'nde de Şampiyonlar Ligi'nde gösterdikleri gibi bir performans göstereceklerini belirten Uruguaylı orta saha "Bizim için çok önemli bir maç. Sparta Prag karşısında konsantrasyonumuz yüksek olmalı. Şampiyonlar Ligi'nde nasıl mücadele ettiysek, aynı şekilde mücadele etmeliyiz. Taraftarımızın önündeki avantajımızı kullanmalıyız. Bizim amacımız Şampiyonlar Ligi'nde devam etmekti. Maçlarda nasıl oynadığımızı gördünüz, daha fazla puan almamız lazımdı. UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil ettiğimiz için mutluyuz. Her maçta elimizden geleni yapmalıyız. Galatasaray'ın tarihini biliyoruz. Amacımız son ana kadar mücadele etmek ve en yüksek yere gelmek. Galatasaray olarak önce bir sonraki maça dikkat emeliyiz. Şimdi önemli olan bu maç, güçlü bir takımla oynayacağız." dedi.

Buruk: "Önümüzdeki 4 kupayı da kazanmak istiyoruz"

Bu sezon bulundukları bütün kupalara talip olduklarını belirten Okan Buruk "Bizim yaptığımız takım oyunu. Çalışanlar, oyuncular ve yönetimle birlikte bir performans sağlıyoruz. İnişler çıkışlar tabi olur ama ana amacımız Galatasaray'ın başarısı. Ne zaman bunu yakalarsak saha içinde ve dışarda ortaya koyuyoruz. Ligde, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da oynayacağız. Avrupa Ligi de var. Önümüzde 4 kupa var ve hepsini kazanmak istiyoruz. Birliktelik bizi götürecek. Stadyuma gelen herkesin bizim oyunumuza katılması gerekiyor. Oyuncularımla birlikte iyi oyun çıkarmaya çalışıyoruz. Bazen sabırlı olmak gerekiyor. En iyisini yapmak için çok farklı oynanamız gerekiyor. Genel hedefimiz tüm maçları kazanmak. Duruş olarak bunu Şampiyonlar Ligi'nde gösterdik. Hedefimiz kupayı kazanmak. Galatasaray'ı böyle taçlandırmak istiyoruz." dedi.

Buruk: "Yönetim istediğimiz katkıları yaptı"

Transfer dönemindeki hamlelerini değerlendiren genç teknik adam "Transfer dönemi zor geçiyor. İyi bitirdik. Serge Aurier bize katıldı. Yönetimimiz istediğimiz katkıları yaptı. Derrick Könh transferi erken bitirmiş olsak daha farklı olurdu ama elimizdeki oyuncularla orayı kapatacağız. Takım olduğumuz sürece hiçbir oyuncunun eksikliğini aramak istemiyoruz. Son 2 maçta takım olgusunu yakaladık. Kimin olup olmadığı değil olanların performansı önemli. Sacha Boey bizim için önemli oyuncuydu. Onun yerinde oynayan oyuncular elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak." dedi.

İlgini Çekebilir
Guardiola'dan ilginç çıkış: "Gidin Galatasaray'a sorun"
Habere Git

Buruk: "Oyuncuların hepsine şans gelcek"

Yoğun fikstürde kadrodaki herkesin gelebilecek fırsatlar için hazır olması gerektiğini belirten Buruk "Maç maç hareket ediyoruz. Misal bu maçı oynadıktan sonra Ankaragücü maçına çıkacağız. 11 değişikliğinde doğal durumlarda var. Sakatlıklarda olabiliyor. Transfer ettiğimiz oyuncular geldi, sakatlıktan dönenler oldu. Abdülkerim döndü, Sergio döndü. Bir tek Hakim Ziyech kaldı. Doğal olarak oyuncular değişecek. Kazanmak üzerine oynuyoruz. Avrupa'da yolumuza devam etmek istiyoruz. Oyuncu kadromuz çok iyi. Bazen oyuncu seçeceğiz. Bazen 45. dakikada diğer maçı düşünüp oyuncu değiştireceğiz. Oyuncularımın hepsinin hazır olması gerekir. Hepsine şans gelecektir." dedi.

Torreira'ya "Gol atacağını düşünüyor musun?" sorusu!

Çekya ekibi karşısında gol bulup bulamayacağına dair gelen soruya Lucas Torreira "Antrenmalara daha fazla gelmeniz gerekiyor. Çünkü orada çok gol atıyorum (Gülerek). Her akşam gol atmanın hayalini kuruyorum. Bu forma ile gol atmak istiyorum. Geldiğimden beri uzun süredir gol atmıyorum. Ama bu kaygılandığım birşey değil. Takımım kazanıyor sonuçta ve elimden geleni yapıyorum." yanıtını verdi.
 
 
 

Okan Buruk'tan Eryaman Stadyumu yorumu

Galatasray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'de bu hafta karşılaşacakları MKE Ankragücü'nün zemini hakkında "Bakım çalışmaları ne kadar oldu bilmiyoruz. Gittiğimizde net göreceğiz. TFF'nin sorumluluğunda olan birşey. Süper Lig'in marka değerini onlar koruyacaktır. Demek ki oynamaya değer gördüler. Maça çıktığımız zaman doğru mu yanlış mı karar verdiklerini göreceğiz. Bizim için önemli değil. İsterse toprak saha olsun. Biz kazanmaya gideceğiz. Sahanın düzeltileceğini düşünüyorum. Bakım çalışması vardı. Sorumluluk TFF'nindir." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da transfer bitmedi! Sezon sonu için prensipte anlaşma tamam...
Habere Git

Abdülkerim Bardakçı oynayacak durumda!

Okan Buruk kendisine sakatlığını atlatan Abdülkerim Bardakçı'nın durumu hakkında sorulan soruya "İki gün takımla tamamen antrenmanlara çıktı tamamen oynayacak durumda." yanıtını verdi.

Muslera'nın kariyer planı gibi uzun süre Galatasaray'da kalıp sözleşme imzayalacak mı?

Vtandaşı olan kaptan Fernando Muslera'nın takımdaki akıbeti hakkında konuşan Lucas Torreira "Tabi ki Nando oyuncu ve insan olarak bizim kadromuzda en iyi oyuncudur. Sadece kaptan olarak değil. Yeni gelen isimlere yardımcı oluyor. Soyunma odasını yönetiyor. Ben Galatasaray formasını giyiyorsam Muslera'nın aramasıyla ikna oldum. Unutulmaz bir insan. Ben kaç yıl burada olacağım bilmiyorum ama burada yaşadığım herşey için Muslera'ya borçluyum. Bu forma giydiğim için mutluyum ve gururluyum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler