Okan Buruk: "Benim için manevi anlamda zor"

Aleyna Gürgen
15.04.2024 - 22:33 | Son Güncellenme: 16.04.2024 - 00:34

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray'ın Corendon Alanyaspor'u deplasmanda 4-0 mağlup ettiği maçın ardından Okan Buruk açıklama yaptı.

 Okan Buruk: "Benim için manevi anlamda zor"

Galatasaray bu akşam Alanyaspor karşısında Mauro Icardi, Hakim Ziyech ve Barış Alper Yılmaz'ın golleri ile 4-0 galip geldi. Karşılaşma sonrası Sarı-Kırmızılı ekibin teknik direktörü Okan Buruk maçı değerlendirdi.

"Golü bulmak oyunumuzu çok değiştirdi"

Okan Buruk, Galatasaray'ın galip geldiği Alanyaspor karşılaşması için şunları söyledi: "İlk yarı aslında biraz daha yavaş oynadık. Daha çabuk olabilirdik. Özellikle top bizdeyken daha hızlı ileri götürebilirdik. Rakibimizin geçişte boşluklar verdiğini biliyorduk. Bunları yakaladık aslında ama ilk yarı biraz uyuduk. İlk yarının özeti bu şekilde."

Tecrübeli teknik direktör maçın ikinci yarısı için ise karşılaşmada kaydedilen goller ve Alanyaspor hakkında şu ifadeleri kullandı: "İkinci yarının başıyla birlikte rakip kalenin etrafında daha çok olduğumuz, gol atmayı hissettiğimiz dakikalar başladı bence. Kornerler oldu, ataklar oldu... Daha sonra da hem attığımız şutlar, Barış'ın, Hakim'in ve Icardi'nin golüyle ve 2-0 sonrası rakibin de 10 kişi kalmasıyla biraz daha maç bizim için rahat geçti. Hak ettiğimiz galibiyeti aldığımızı düşünüyorum. Golü bulmak oyunumuzu çok değiştirdi. Ondan sonra özgüvenimizin artması ve 2-0 sonrası maçı bitirmemiz önemliydi. 3 puan aldık. Alanyaspor çok iyi bir takım. Özellikle ilk yarı savunma arkası koşularını çok iyi yaptılar. Hücum geçişlerini iyi yapan bir takımdı. Gol yemeden maçı bitirdik. Önemli bir galibiyet, oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Alanyaspor'a da başarılar dilemek istiyorum."

İlgini Çekebilir
Mauro Icardi: Gol krallığı tabii ki istediğim bir şey
Habere Git

"Benim için manevi anlamda zor"

Maç sonu açıklamalarında Kerem Aktürkoğlu hakkında konuşan Okan Buruk, "Kerem de bizim için çok önemli ve değerli bir oyuncu. Bugün o başladı. Devamında özellikle Hakim'in sağa geçmesiyle Barış'ın soldaki hem savunma arkası koşuları hemde bire birini kullanmasını istedik... Bugün 45 dakika taktiksel bir değişiklik yaptım aslında. Hakim'i aldığım için Barış'ı öbür tarafa aldım. Bundan sonraki haftalar bütün oyuncularımızı yine kullanacağız. Çok önemli bir kadroya sahibim. Çok geniş bir kadromuz var. Burada oynayan oynamayan bu ayrım içerisinde, oyuna sonradan giren, oyundan çıkan..." dedi.

Buruk, takımdaki tüm oyuncuların aynı anda forma giyemediğini de belirterek şunları söyledi: "Burada üzülmeler olabiliyor çünkü hepsini bir anda oynatamıyorum. Bu savunma içinde orta saha ve forvet içinde geçerli. Bu benim için manevi anlamda zor. Hepsini oynatmak istiyoruz ama bazen tercihler yapmamız gerekiyor. Takımın başarısını her şeyin üstüne koymamız gerekiyor. Son 6 maç. Daha çok kenetleneceğiz. Aslolan Galatasaray ve başarısı. Aynı ciddiyetle yeniden şampiyonluğu yakalamak istiyoruz."

Okan Buruk'tan şampiyonluk mesajı

Süper Lig'de bir kez daha şampiyon olmak istediklerinin altını çizen Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk şampiyonluk için şunları söyledi: "Bu maçlar zor. Formda ve iyi bir takıma karşı deplasmanda oynuyorsunuz. Lige de biliyorsunuz çok uzun bir ara verildi. Geçen hafta biz Fenerbahçe ile Süper Kupa maçı oynamamız gerekirken belki o maçı oynasak bizim için bu maçın başlangıcı, oyuncuların maç içine girişileri daha kolay olabilirdi. Bu uzun aralar takımların başlangıcına etkiler yapabiliyor. Ama ikinci yarı devre arası da konuşma yaptık. Hem hızlı hem de ruhumuzu biraz daha sahaya koyup, daha uyanıp, daha konsantre bir şekilde başlamamız gerektiğini söylemiştik. Bunu da yaptık. Rakibimize aslında bakmıyoruz. Kendi maçlarımızı kazanmaya odaklanıyoruz. Her takım puan kaybedebilir. Kendi maçlarımızı kazanarak tekrar şampiyon olmak istiyoruz."

“Benim ağzımdan yazılmayanlara itibar etmemek lazım”

Bir basın mensubunun Süper Kupa’daki Fenerbahçe maçıyla ilgili sorusuna cevap veren Okan Buruk, sadece kendi açıklamalarına itibar edilmesi gerektiğini söyledi. Buruk, “Aslında benim net bir açıklamam olmadı. Net açıklamaları maç sonrası veya kendi kanalımız üzerinden yapıyorum. Bunun dışında benim ağzımdan bir şey yazıldığı zaman bunlara bir yandan çok itibar etmemek lazım, bir yandan da doğruluk payı var onun içerisinde. Bizim maç öncesi düşüncemiz rakibimizin ne yaptığını, nasıl sahada başlayacağını bilmediğimiz için özellikle oyuncularımıza söylediğimiz şey orada eğer rakip duruyorsa, hareket etmiyorsa tabii ki topun dışarı atılması veya rakibe atılıp rakip tarafından dışına atılması gibiydi. Onun yanında oyun başladıktan sonra rakip de oyuna başlayınca normal bir maç oynanmaya başladı ve devamında bir gol geldi. O yüzden yani bunun tam açıklaması bizim açımızdan bu ama diğer anlamda benim cümlelerim değil. Ben herhangi bir açıklama yapmadım. Zaten dediğim gibi açıklamaları da ya burada ya antrenman öncesi yaparım. Bu zamana kadar hep bu tür açıklamalar yaptık. Bundan sonra da öyle olacak” şeklinde konuştu.

“Geçmişte ilk yabancı hakem gelsin diyen ilk kişi benimdir”

Maçın ilk yarısı ve ikinci yarısındaki performans farkı ve yabancı VAR hakemi ile ilgili sorulan bir soruya Okan Buruk, şöyle konuştu:

“Bizim için hiç bir problem yok. Yarın sahada olur. Bizim için yine bir problem yok. Bu federasyonun alacağı karar. Federasyon ne karar alırsa biz buna uymak zorundayız. Erden Bey'in bir esprisi var. Robot hakem de olsa ona da tamam diyeceğiz ama bir yandan yabancı hakemlerle ilgili ben de daha önce söyledim. Geçmişte ilk yabancı hakem gelsin diyen ilk kişi benimdir. Bugün çok genç bir hakem vardı ve iyi bir maç yönetti. Yine alttan gelen genç hakemlerimiz iyi maçlar yönetiyorlar. Özellikle VAR odasının bu anlamda daha güçlü bir şekilde olması sahadaki hakemlerin işini de daha çok kolaylaştıracak.

Ama bizim için bir şey fark etmiyor. Önemli olan sahada hakemler olsun ama Türk hakemlerine de bence hak ettiği değeri verelim. Onlara da uzun yıllar Türk futbolunu daha iyiye nasıl götürebiliriz bununla ilgili de destek vermek gerekiyor. Halil Umut Meler ve ekibi bence Avrupa’da muhteşem bir maç yönetti. Orada bu kadar iyi yönetebiliyorsa demek ki burada bizim içimizde de bir problem var. Türk hakemlerine de o güveni, o desteği, oradaki rahatlığı verdikten sonra onlar için de Türkiye’de maç yönetmek çok kolay olacak. Ama özellikle VAR odasıyla ilgili şu andaki yapılmış bir karar. Belki bütün maçlarla ilgili bu kararlar verilecek. Önümüzdeki sene bu anlamda yabancı hakemler olacak veya yabancı hakemle ilgili ne karar verilecek bilmiyorum. Ama biz hepsini kabul ediyoruz. Sahada ne oluyorsa her türlü sahadayız. Her türlü maçı oynamak istiyoruz ne olursa olsun. O yüzden Galatasaray olarak Türk futbolu için bu zamana kadar en iyisini hep yapmaya çalıştık. O yüzden bundan sonra da yine sahada olacağız, sahada kalacağız. Ne oluyorsa her türlü karara saygılıyız, destek olacağız. Her şey mükemmel değil. Türk futbolunda sadece Türk hakemleri kötüymüş gibi gösteriliyor.”

“Kerem solda kötü oynamadı, taktiksel bir değişiklikti”

Alanyaspor maçının zorluğu ve değişiklikler ile ilgili gelen bir soruya ise Okan Buruk, “Alanyaspor gerçekten iyi futbol oynayan, futbol oynamaya çalışan, oyunun içerisinde olmaya çalışan bir takım. Bu hem Türk futbolu için önemli, değerli. Buradan da çok fazla oyuncu yetiştiriyorlar. Türk futboluna önemli oyuncular kazandırıyorlar. Alanyaspor bu anlamda değerli. Biz de rakibimiz ile ilgili bir plan yapıyoruz, hazırlık yapıyoruz. Ona göre de aslında bugün rakibimizin iki kanat oyuncusunun çok hızlı olması, hücuma direk koşularla gitmesiydi. Onun da defansif gücünü kullanmak istedik. İkinci yarı kalanla da oyun kurma ve hücumda daha çok pas ve orta gücünü kullanmak istedik. O yüzden ilk maçı olduğu için tabi biraz zorlandık ama yine hem kalan hem bize çok önemli destek verecekler. Kerem solda kötü oynamadı, taktiksel bir değişiklikti. Orada Ziyech sağ ayakla oyun içerisine alıp Barış'ı da biraz daha hem koşucu hem bire birini hem kafa toplarını kullanmak istedik. Bu da ikinci yarı işimizi çözdü. Yani planlarımız istediğimiz gibi gitti. Çok da önemli, değerli bir galibiyet aldık” şeklinde yanıt verdi.

Senin için hazırladığımız haberler