Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'tan Icardi ve yabancı sınırı açıklaması

Ali Bozkurt
07.10.2022 - 10:53 | Son Güncellenme: 07.10.2022 - 11:31

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk,Florya'da antrenmanları sürdürürken Icardi, Yusuf Demir ve yabancı kuralları hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'tan Icardi ve yabancı sınırı açıklaması

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 9. haftasında BAY geçecek olan Galatasaray'da Okan Buruk, Florya'da antrenman öncesi açıklamalarda bulundı. İşte Buruk'un açıklamalarına dair detaylar...

''Bu sene Galatasaray taraftarı heyecanlı''

Antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan Okan Buruk, "Son 5 yılın en yüksek puanını topladık. Yeni bir takım, en zorlu fikstürü oynamış bir takım. Beklentimiz tabii ki tüm maçları kazanmak. Tüm maçlara kazanmak için çıkıyoruz. Yaptığımız tek hata iç sahada kaybettiğimiz Giresunspor karşılaşması. Onun dışındaki diğer maçları kazandık. Ligin birçok maçında iyi durumdayız. Kendimizde eksik olarak sonlandırmayı görebiliriz. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Rakip ceza sahasına giren ve şut çeken bir takımız ama sonlandırmada sıkıntı çekiyoruz. Genel olarak baktığımızda iyi durumdayız. Sokaktan, insanların mutluluğundan anlıyoruz. Bu sene Galatasaray taraftarı heyecanlı." dedi.

''Hedefimiz şampiyonluk''

Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyleyen Okan Buruk, "Biz ilk gün de hiç transfer yapmadan hedefimiz şampiyonluk dedik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz, hedefimiz şampiyonluk." dedi

''Türk kuralı üzerinden de eleştiri alıyoruz''

Kendisine gelen eleştirilere cevap veren Okan Buruk, "Eleştiri olacak tabii ki. Beklenti yüksek. Bu iyi niyetle olduğu sürece kabul etmek zorundayız. Futbolun doğrusu yok, herkesin fikri başka. Dünyanın yorumlanabilirlik açısından en kolay sporu. Hepimiz topa dokunduk. Yedek kulübesine kimi koysak buradan değerlendirmek ne zormuş der. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Genel olarak yolumuz iyi. Oyun olarak iyi oyun oynuyoruz. Bu kadar geniş bir kadro kuruyorusanız, daha çok Türk kuralı üzerinden de eleştiri alıyoruz.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray’da Okan Buruk hangi dünya yıldızını üzecek?
Habere Git

''Daha tam kadro olmadık aslında''

3 yerli oyuncu kuralı hakkında konuşan Okan Buruk, ''Şu anda ligin ilk 4 sırasına baktığınızda lig lideri de 11 gol atmış, 3. sıradaki Konyaspor'a bakıldığında gol sayısı düşük, Trabzonspor'un gol sayısı düşük. Geçen senenin aksine az gol yiyen bir Galatasaray Takımı var. Biz dominant bir oyun oynuyoruz. Bu istatiktiksel olarak ortaya çıkıyor. Daha tam kadro olmadık aslında. Icardi daha süre almadı. Mata sadece 1 resmi maçta oynadı. Rachita, Yusuf gibi oyuncularımız az süre aldı. Tam olarak kadromuzu yüzde 100 şekilde oluşturmadan iyi performans gösterdiğimizi düşünüyorum. 3 Türk kuralı nedeniyle hiçbir zaman tüm yabancı oyuncularımızı bir arada oynatma şansımız olmayacak.'' dedi.

''Hazırlık maçı yapacağımız takım yok''

9. haftanın BAY olması hakkında konuşan Okan Buruk, "Bu hafta da boş geçiyoruz. Hazırlık maçı yapacağımız takım da yok. Kendi aramızda hazırlık maçı yapacağız. Farklı bir oyun anlayışı ve denemeler yapacağız." dedi.

''Icardi sorunu yok''

Adana Demirspor maçında görev almayan Icardi hakkında konuşan Buruk, "Icardi sorunu yok. Icardi geldi ve tüm arkadaşlarıyla birlikte antrenmana başladı. Keyfi, neşesi iyi. Onu tanımadığımız için farklı şeyler düşünebiliriz ama takım ve teknik ekiple iyi iletişim kurabilen sorunsuz bir futbolcu. Geçen haftayla ilgili açıklamalar yaptım. Küçük bir ağrısı olduğu ve zor bir hafta geçirdiği için maçta oynayamadı. İyi çalışıyor, bir sonraki maçta onu da en hazır şekilde sahada göreceğiz." dedi.

''TFF'nin bununla ilgili bir çalışma yapacağını düşünüyoruz''

Yabancı sınırını teknik adamların değil başkanların konuştuğunu söyleyen Okan Buruk, "Tabii ki 8+3'ü sadece ben değil, bununla kulüp başkanları teknik adamlar da konuştu. Yanlış olduuğunu hepimiz görüyoruz. Seyirci, medya, hocalar mutsuz. Kimin mutlu olduğunu ve Türk futboluna ne fayda sağlayacağını merak ediyorum. Bu kuraldan önce milli takım daha başarılıydı. Ana sorunun daha başka olduğunu net şekilde biliyoruz. TFF'nin bununla ilgili bir çalışma yapacağını düşünüyoruz. Türk futbolcu transfer etme kısıtlı. Kendi akademimizden yetiştirdiğimiz oyuncular var. Bunun üzerinde duruyoruz. Savunma oyuncusu anlamında Türk bulmak zor. Çok yüksek fiyatlar isteniyor. Birçok girişimimiz oldu. En küçük 7 milyon Euro'lar isteniyor. Devre arasında ihtiyaca göre çalışmalar yapacağız ama içeriden de bunu çözmeye çalışacağız." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a yeni sponsor
Habere Git

''Zor bir lig olacak''

Süper Lig'de tüm takımların iyi kadro kurduğunu ve sezonun zor geçeceğini söyleyen Okan Buruk, "Lig beklediğimiz gibi geçiyor. Sert, birbirine yakın, herkesin mücadele içinde olduğu bir lig. Başakşehir ligin lideri, Adana Demirspor, Konyaspor... 4 büyükler içinde en üstte biziz. Kasım ayının ortasına kadar bunun böyle gideceğini düşünüyorum. Zor bir lig olacak. Tüm takımlar birbirini zorluyor. Türk futbolundaki en büyük sorun futbolcular ve buna izin veren hakemler olduğu sürece kalite düşüyor. Futbol oynayamıyorsunuz. Türk futbolunun hızlanmaya ihtiyacı var. Böyle olursa kalite de artacak. Biz hızlı oynamaya çalışan bir takımız." ifadelerini kullandı.
 

''Türkiye Kupası başlıyor. Bu bizim için önemli''

Genç oyuncuları kullanmak istediğine değinen Okan Buruk, "İlk 11'e Türk oyuncular arasına yeni isimler katmaya çalışıyoruz. Emin, Kazımcan, Barış...Altyapıdan gelen oyuncularımız var. Onları belki kullanma şansımız olacak. Bu rotasyonu arttırmamız gerekiyor. Türkiye Kupası başlıyor. Bu bizim için önemli. O zaman da daha çok maçta oyuncuları görme şansımız olacak. Onun yanında Kerem ve Yunus üzerinden çok fazla eleştiri oldu. Biz onlara çok güveniyoruz. Kerem geçen sene tüm maçlarda oynadı. Geçen hafta milli maçta oynadı. Yoldan geldiler. Onlar için kolay bir süreç değil. Onlara destek olacağız. Onlara mental ve fiziksel olarak yardım edeceğiz. Yunus'a ve Kerem'e çok güveniyoruz. Tam olarak kendi performanslarının altında olduklarını görüyoruz, onlar da görüyor. Galatasaray taraftarının onlara büyük bir destek vermesi gerekiyor. Sosyal medya üzerinden ortalığın karıştırıldığını net şekilde görüyoruz. Taraftarımızdan özellikle oyuncularımıza destek olmalarını istiyorum. Hepsinin bir potansiyeli var ve bunu ortaya çıkaracaklar" dedi.

''Seferovic çok iyi başladı...''

Takımn hücum oyuncuları hakkında açıklamalarda bulunan Okan Buruk, "Seferovic çok iyi başladı. hazırlık maçlarında etkili oldu. Burada sadece onun performansı üzerinden değil, onu ne kadar besleyebildik bunu da kendimiz takım olarak görmemiz gerekiyor. Oyuncuların performansını olumsuz olarak değil oyunu ona getirebildik mi onu da değerlendirmek lazım. Dün kendisiyle konuştum. Atacağı gollerin hem kendine hem takıma katkı sağlayacağını söylüyorum. Gol atamadıkça bu baskıya girdi. Ama 3 tane çok iyi santrforumuz var. Burada benim de işim zorlaşıyor. Birbirlerine çok benzeyen oyuncular. Santrfor performansları yüksek olan bir Okan Buruk takımları vardı. Şimdilik bunun altında kaldık ama ilerleyen zamanda bu performansı yukarı doğru çekeceğiz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler