Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Kopenhag maçı yorumu

Akın Ungan
13.12.2023 - 01:09 | Son Güncellenme: 13.12.2023 - 01:44

Galatasaray, Kopenhag'a 1-0 yenilerek UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Avrupa Ligi'ne katılan olan Cimbom'un teknik direktörü Okan Buruk açıklama yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Kopenhag maçı yorumu

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Kopenhag ile karşı karşıya gelen Galatasaray, zorlu mücadeleyi 1-0 kaybetti. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Sarı-Kırmızılılar, yoluna Avrupa Ligi'nde devam etti. Kopenhag maçının ardından teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Halil Umut Meler ve hakem camiasına geçmiş olsun"

Okan Buruk, "Türkiye'de yaşanan olaylara çok üzüldük. Halil Umut Meler ve hakem camiasına geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum" diyerek açıklamalarına başladı.

"Oyuncular tam kenara geldiklerinde golü yedik"

Buruk, "Rakibimizin bekleyeceğini ve kapanacağını biliyorduk. İlk yarı net üretemedik. Genel olarak rakibimize pozisyon vermesek de kötü bir gol yedik. Stoperlerimizin gereksiz uzun oynamaları bizi zorladı. Hücumda bize enerji getirecek oyuncuları almayı düşündük, tam kenara geldiklerinde golü yedik" dedi.

İlgini Çekebilir
Cimbom'da Şampiyonlar Ligi olmadı ama Avrupa'dan devam!
Habere Git

Buruk, "Aslında oyun beklediğimiz gibi oldu. Maç 0-0 giderken hücuma hareketlilik getirmek istedik. Oyuncular tam kenara geldiği anda maalesef gol yedik. Farklı bir değişikliğe gittim sonrasında. Kanatlardan yapacağımız hücumlar önemliydi. Önde de Mauro ve Kerem'in hareketliliğiyle üretmek istiyorduk" ifadelerini kullandı.

"Stoperlerimizin gereksiz merkeze oynamaları bizi zorladı"

Sözlerine devam eden Buruk, "İlk yarıda üretemedik, onlara da genel olarak çok pozisyon vermedik ama bir tane kötü bir gol yedik. Stoperlerimizin gereksiz merkeze oynamaları ve uzun oynamaları bizi zorladı. Oyunun devamında yaptığımız değişikliklerle oyunu da ele aldık" açıklamasını yaptı.

Avrupa Ligi finaline: "İnşallah"

Bir gazetecinin "UEFA Kupası'nı kazandığınız stattan Avrupa Ligi finalinin oynanacağı Dublin'e bir yolculuk..." sözüne ise Okan Buruk, "İnşallah" diyerek yanıt verdi.

İlgini Çekebilir
Mertens: "Şu an bambaşka yerlerde olabilirdik"
Habere Git

"Yeni bir hedef bizi bekliyor"

Okan Buruk, "Oyuncularım zorlu bir fikstürde, zorlu bir grupta ellerinden geleni yapmaya çalıştılar ama maalesef sonunu getiremedik. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Ligi. Yeni bir hedef bizi bekliyor. Galatasaray'ın kupa kazanabileceği yeni bir yol. Bundan sonraki hedefimiz kupayı kazanmak" diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler