Okan Buruk: "Fenerbahçe'den sözleşme teklifi..."

25.07.2020 - 09:35 | Son Güncellenme: 25.07.2020 - 09:42

Okan Buruk: "Fenerbahçe'den sözleşme teklifi..."

Süper Lig'de şampiyon olan Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk, CNN Türk'te; Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgi iddiaları, Arda Turan-Burak Yılmaz ve şampiyonluk hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Emekleri çok büyük"

Başakşehir için Göksel Gümüşdağ ve Abdullah Avcı'nın önemini vurgulayan Okan Buruk, "Süreç bu sene çok uzundu. Ben maçtan sonra da söyledim, Başakşehir’in kuruluşundan başlayan süreçte Göksel Gümüşdağ ve onun ekibi ile birlikte ortaya konan bir hedef vardı. Abdullah Avcı buranın kuruluşundan bu yana çok uzun bir süreç burada çalışan çok değerli bir teknik adam. Onun emeklerinin büyük olduğunu söyledim." dedi.

"Yeni hava getirdik"

Geçen sezon yapılandıklarını söylenen başarılı teknik adam, "Bu sene kötü başlayıp iyi bitirdik. Oyun olarak değişiklik oldu, oyuncu olarak değişiklik oldu. Yapılandık aslında. Yeni bir hava getirdik buraya. Ofansif anlamda daha önemli şeyler yaptık." ifadelerini kullandı.

Volkan Babacan'ın Galatasaray'a transferi

Volkan Babacan'ın takımdan ayrılmasını istemediğini söyleyen Okan Buruk, "Oyuncularımızdan hiçbiri ile ayrılmak istemiyoruz. Volkan Babacan ismi çok geçiyor. Volkan’ın takımımızda olmasını elbette isteriz. Ben devam etmesini isterim." şeklinde konuştu.

"Burak Yılmaz'ın gitmesine sevindim"

Burak Yılmaz'ın Lille'e yaptığı transferi değerlendiren Buruk, "Veda beklemiyordum açıkçası ama çok sevindiğimi söyliyeyim. Haberi okuyunca çok mutlu oldum. bir Türk futbolcunun yurt dışına gitmesi beni mutlu ediyor. Fransa ligine gitmesi, top 5 değimiz hangi lige giderse gitsin çok sevindim. Lille genç oyuncu toplayan bir takımdır. Ama bu kadar yaşı 35'e gelmiş bir oyuncuyu kadrosuna katması Burak'ın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Her iki anlamda da çok güzel olduğunu gösteriyor." dedi.

"Arda'nın ayrılmasını istemedim"

Sezon ortasında Arda'nın takımdan ayrılması hakkında da konuşan Buruk, "Ben Arda'nın buradan ayrılmasını istemedim. Arda ile empati yaptım. Zaman zaman ilk 11'de oynadı. Daha sonra az süre aldı. Daha az süre aldığında mutsuz olması kadar normal bir şey yok. İnanılmaz şekilde Türk futboluna hizmet etti. Arda'nın daha çok motive olduğu görüyorum." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'den sözleşme..."

Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgilendiği iddialarını da yanıtsız bırakmayan 46 yaşındaki teknik adam, "Fenerbahçe'den sözleşme teklifi almadım. Başakşehir'den ayrılmayı düşünmüyorum. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde takımımın başında olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Emre Belözoğlu sözleri

Bu sezon Fenerbahçe'de futbolu bırakan Emre hakkında da görüşlerini söyleyen Okan Buruk, "Emre Belözoğlu benim çok sevdiğim bir kardeşim. Emre'nin kendi geleceği ile ilgili en doğru kararı verecek olan Emre. Emre'nin 40 yaşında oynayan ve sahaya çıktığında performans olarak Emre'nin farkı ortaya çıkıyor. Bu tür oyuncuları bulmak çok zor. Maçtan sonra Emre'nin adını bilerek söyledim. Bu takımın gelişiminde Emre'nin büyük bir payı vardı." dedi.

Galatasaray'da çalışmak ister misin?

CBC Sport'a da geleceği ile ilgili konuşan Buruk, "Ben Galatasaray'da futbol da oynadım. İnşallah ileride bir gün orada çalışmak bana nasip olur" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler