Teknik Direktör Okan Buruk'tan Galatasaray Açıklaması

Akın Ungan
22.05.2022 - 16:17 | Son Güncellenme: 22.05.2022 - 17:11

Galatasaray'ın başında Domenec Torrent başarı gösteremedi. Başakşehir ile şampiyon olan Okan Buruk, Galatasaray teknik direktörlüğünü istediğini söyledi.

Teknik Direktör Okan Buruk'tan Galatasaray Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk hedefinin altında kalan Galatasaray, Fatih Terim ile başladığı sezonu Domenec Torrent ile sonlandırdı. Torrent'in Sarı-Kırmızılılar'ın başında çizdiği grafik birçok otorite tarafından eleştirildi. Adı Cimbom ile anılan Okan Buruk, NTV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'de en yukarılara çıkmak istiyorum"

Okan Buruk Galatasaray teknik direktörlüğünü istediğini açıkladı. Başarılı teknik adam şu şekilde konuştu: "Süper Lig'de birçok takım çalıştırdım. Galatasaray'a birçok şekilde rakip oldum. Onun içerisinde tabii ki duygularımı belirtmeyi doğru bulmuyorum. Bir futbol adamıyım. Teknik direktörlük yolunda Türkiye'de en yukarılara çıkmak istiyorum."

"Galatasaray'ın teknik direktörü olmayı istiyorum"

"Tabii ki hep söylüyorum bunu. Galatasaray'da teknik direktör olabilmek için çok çaba sarf ettim. En dipten en yukarılara kadar geldim. Şampiyonluk yaşamış bir teknik direktör olarak, Galatasaray'ın teknik direktörü olmayı hem istiyorum, hem kendime yakıştırıyorum."

"Birçok insandan bunu alabilmek de çok önemli. Sokak bir ayna tabii ki. Sokaktan size insanlar sevgisini ilgisini gösteriyor. Birçok yerden bunu duymak çok önemli, çok değerli. Bir sonraki teknik adam olarak beni görmeleri bu anlamda önemli."

"Bir değişim olursa, yeni teknik direktör olmak isterim"

"İnşallah bir gün olur. En doğru zamanda her şeyin olması önemli. Galatasaray'da ilerleyen zamanlarda bir hoca değişikliği olacaksa, tabii ki mevcut hocaya da saygı göstermek gerekiyor. Onun dışında bir değişim olursa, tabii ki Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olmayı isterim."

"Doğru zaman olduğuna inanıyorum"

"Bu benim için bir hayal. Yıllarca oynadığım taraftarın önünde teknik direktör olarak sahada yer almayı çok isterim. Ama dediğim gibi hayırlısı en doğru zamanda olsun. Benim için doğru zaman olduğuna inanıyorum. Kendim bu anlamda hazır hissediyorum. Olursa tabii ki seve seve Galatasaray'a hizmet etmek isterim."

"Onlarca teklif geldi, bekledim"

"Çalışmadığım dönemde onlarca teklif geldi. Hep bekledim. Yani aslında kendime takım aramıyorum. Ama Galatasaray'ın böyle bir düşüncesi olursa ben de maddi-manevi hiçbir şey düşünmeden camiaya hizmet etmeyi çok istiyorum."

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten teknik direktör açıklaması! Anlaşma yapıldı mı?
Habere Git

Okan Buruk'un Başakşehir karnesi

Okan Buruk son olarak çalıştırdığı Medipol Başakşehir ile şampiyonluğa ulaşmış ve başarılı bir grafik çizmişti. 48 yaşındaki teknik adam Başakşehir'in başında geçirdiği 2,5 sezonda 76 maça çıktı. 35 galibiyet, 18 beraberlik ve 23 mağlubiet elde eden Okan Buruk, 1.62 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler