Okan Buruk ile Avrupa yolu açıldı! Ayrılması gündeme gelmişti...

11.05.2018 - 00:38 | Son Güncellenme: 11.05.2018 - 00:38

Okan Buruk yönetiminde lige fırtına gibi başlayan ancak 32. hafta itibarıyla alınan kötü sonuçların ardından düşme potasından kurtulmak isteyen Akhisar, Türkiye Kupası'nda ise tarihi bir başarıya imza attı.

Teleset Mobilya Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek bu kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

Diyarbakır Stadı'nda oynanan karşılaşmada rakibini 3-2'yle geçen Manisa temsilcisi, 56. Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, hem futbolculuk hem de teknik adamlık kariyerinde Türkiye Kupası'nı kazanan 9. isim oldu.

Okan Buruk bu kupayı futbolculuk döneminde 5 kez kazanmıştı. Tecrübeli futbol adamı, teknik direktörlük kariyerinde de kupayı kaldırarak tarihe geçti.

Buruk'a güvenildi, kupa geldi!

Ligde Okan Buruk yönetiminde ilk 9 hafta 17 puan alan ardından ise 10 maçta 5 puan toplayan Akhisar'da Buruk ile yolların ayrılması gündeme gelmişti. Ancak yönetimin 'Devam' demesinin ardından Akhisarspor, yeniden bir çıkış yakalamış ve üst üste 4 maç kazanmıştı. Ligde son dönem içerisinde kötü sonuçlar alınmasına karşın, kupada gelen bu zafer Okan Buruk ve yönetimi oldukça memnun etti.

Maçın ardından Diyarbakır’da 18 yıl önce de kupa kazandığını anımsatan Buruk, “Şimdi teknik adam olarak kazandım. Artık lig maçına odaklanacağız. Ama orada çok zor bir maç bizi bekliyor. Oyuncularıma güveniyorum. Onların istekleri bizi tekrar kazanmaya götürecek” diye konuştu. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler