İsmail Kartal'dan Süper Kupa Yorumu! Okan Buruk'a katılmadı

Orhan Gülek
22.10.2023 - 23:14 | Son Güncellenme: 23.10.2023 - 00:53

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında konuk ettiği Atakaş Hatayspor'u 4-2 mağlup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, Süper Kupa yorumunda bulundu.

İsmail Kartal'dan Süper Kupa Yorumu! Okan Buruk'a katılmadı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de namağlup unvanlı iki takımın altı gollü mücadelesinde Fenerbahçe, Kadıköy'de konuk ettiği Hatayspor'u mağlup etti. Bu sezon oynadığı tüm maçları kazanan Fenerbahçe, rekorları altüst ederken, teknik direktör İsmail Kartal da tarihe geçti.

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacak olmasına ilişkin soruya cevap verdi.

"Biz oynarız bizim için sorun değil"

2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı 30 Aralık’ta Suudi Arabistan’da oynanacak. Bu duruma değinen Kartal, "Son maçı ayın 24'ünde oynadıktan sonra yabancıların tatilleri var. Yabancılar açısından çok olumlu karşılanmayabilir ama federasyonun aldığı karar bu, biz oynarız bizim için sorun değil." dedi.

Okan Buruk, eleştirmişti

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise, Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa finalinin tarihini eleştirmişti.

İlgini Çekebilir
"Fenerbahçe'den de İsmail Yüksek'ten de özür dilerim"
Habere Git

Okan Buruk: "24 Aralık’ta zaten derbi var"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe ile karşılaşacakları TFF Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanacak olmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Yeri tartışılır, herkesin farklı görüşü olabilir. Kulüplerin ne düşündüğü de önemli. Kulüplere belki önemli bir gelir olacak. Birçok ülke yapıyor. İspanya da bunu yapıyor. Orada da tartışılıyor. Bu anlamda çok bir şey söylemeyeceğim ama zaman olarak çok yanlış bir zaman olduğunu tekrarlamak istiyorum. Biz Avrupa’da oynuyoruz, ülkede çok yoğun bir tempoda oynuyoruz. Bu oyuncuların tatil yapacağı tek bir hafta vardı. Yılın son haftası. 24 Aralık’ta zaten derbi var. 6 gün sonra Süper Kupa maçı koyulması, ‘Yani bu oyunculara tatil yapmayın’ diyoruz. Biz bu oyuncuların zaman zaman insan olduğunu unutuyoruz. Bu oyuncuların dinlenmesi de gerekiyor. Burada 14 yabancı oyuncu var. Tarih olarak doğru bulmuyorum ama diğer konuda saygı duyuyorum. Tabii gidip oynayacağız. Kimin de karar verdiğini bilmiyorum.”

Senin için hazırladığımız haberler