Okan Buruk: "Taraftarlarımızdan ve ülkemizden özür diliyorum"

03.10.2024 - 21:36 | Son Güncellenme: 03.10.2024 - 22:24

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Rigas Skola ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Sarı-Kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: "Taraftarlarımızdan ve ülkemizden özür diliyorum"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. hafta maçında Letonya temsilcisi Rigas Skola ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Sarı-Kırmızılılar bu sonuçla birlikte puanını 4'e yükseltti.

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"Taraftarlarımızdan ve ülkemizden özür diliyorum"

Okan Buruk, Rigas Skola karşılaşmasını şu sözlerle değerlendirdi: "Değişikliklerin oyuna etkisi olmadı. Barış'ın sağ beke geçmesi oradan gelmemizi sağladı. Yunus sahanın en iyilerindendi. Bireysel üretemedik. 3'üncü golü bulamadık. Hakem de buna müsaade etti, oyun yavaşladı. İstediğimiz sonucu alamadık. Tabii ki üzgünüm. Bizden beklenti çok yüksek. Bu kadar önemli kadrodan beklentinin yüksek olması normal. Kendi oyunumuzun altında kaldık. Savunmada daha çok önemsememiz gereken şeyler vardı.

Bize yakışmayan bir sonuç. Çok rahat kazanabileceğimiz bir maçı konsantrasyon eksiklikleriyle başaramadık. İlk maçı kazanmıştık. Bugün de kazanarak yola devam etmek istiyorduk. Rakibi tebrik ediyorum. 2 gol atmamıza rağmen bize cevap verdiler. Tekrar hem taraftarlarımızdan hem ülkemizden özür diliyorum. Bu olmadı. Bize yakışmadı."

"Rakibin yakalaması bizi psikolojik olarak aşağı çekti"

Karşılaşmanın 2-0'dan, 2-2'ye gelmesi hakkında Okan Buruk, "Bir maç önceki 3-0'dan aldığımız beraberlik negatif olarak etkiliyor. Yükselen moralinizi aşağı çekebiliyor. O çok başka maçtı. Bu çok başka maç bizim için. Gol yollarında sıkıntı yaşamadık, 2-0'ı bulduk zaten. Hem skoru korumalıydık, hem arttırmalıydık. Rakibin yakalaması bizi psikolojik olarak aşağı çekti. Bir önceki maçtan da hikaye vardı zaten. Davinson ve Torreira'nın olduğu kadroda da gol yeme şansınız var. Galatasaray'ın kadrosunda çok önemli oyuncular var. Kim girerse girsin herkes en iyisini yapmak zorunda" dedi.

Savunmaya dikkat çeken Buruk, "İki tane kaza yaptık. Bunu affettirmek için hafta sonu oynayacağımız maçı en yüksek konsantrasyonla oynayacağız. Bu sene çok gol yedik. Son 2 maça baktığımızda rakiplerimizi ve oyunu daha çok önemsememiz gerekiyor. İlk işimiz savunma yapmak. En doğru şey savunma oyuncularının iyi bir savunma oyuncusu olduklarını bilmeleri lazım. Kasımpaşa maçında da söyledim, ikinci yarı atak yapamadık ama savunma da yapamadık. Hiçbir zaman savunma takımı olmadık. Bugün belli bölümlerde savunma ciddiyetimiz daha düşüktü. Tamir edeceğiz. Galatasaray geçen seneki gibi hem az gol yiyen hem belki Fenerbahçe maçındaki gibi dominant oyun oynayan bir takım olacak" şeklinde konuştu.

"Daha çok üretmemiz gerekirdi"

Rigas Skola karşısında daha fazla pozisyon üretmeleri gerektiğini belirten Okan Buruk, "Kulübemizde kanat oyuncusu olarak Yusuf vardı. Ziyech sakattı. Sallai de UEFA kadromuzda yok. Yusuf'u denedik. Batshuayi ilk bölümde kanat forvet gibi attım. 4-2-1-3 gibi başladık. İyi bir kadromuz var. Eksiklerimiz olabiliyor. Bizim için çok önemli oyuncumuz Victor Osimhen sakatlandığı için yoktu. Onunla birlikte bu tür maçlarda daha çok çözüm üretebiliyorsunuz. Icardi'nin daha çok gezip, rahat oynadığını gördük. Giren oyunculardan beklentim daha fazlaydı açıkçası. Rakip ne kadar kapanırsa kapansın daha çok üretmemiz gerekirdi. Maçı kazandıracak golü bizim gibi bu kadar özel oyuncuya sahip bir takım bir şekilde bulmak zorundaydı. Topun bizde olması çok fazla işimize yaramadı" dedi.

"Beklenmedik bir şey yapmadılar"

2 sürpriz gol yediklerini kayeden Okan Buruk, "Hazırlıklı olmadığımız bir şey yapmadı rakip. 4'lü başladılar, 5'li savunmaya geçtiler. Beklenmedik bir şey yapmadılar. Topun arkasına geçtiler. Savunmayı dipte kurdular. Biz de çok fazla üretemedik. Geriye düşseler de hiç topu almaya çalışmadılar. Kendi yarı sahalarında beklediler. Sürpriz 2 tane gol yedik" şeklinde konuştu.

"Son bölümde ofansif riskler aldık"

"Genel olarak oyun sistemimiz arkada oyuncuları bire bir bırakıyoruz. Önde baskı yapan bir takımız. Arkada bu tür riskleri alan takımız. Orada daha başarılı olmamız gerekirdi. Hava hakimiyetindeki gücümüzü kullanamadık. Maçın son bölümünde ofansif riskler aldık. Arkada da 2'ye 2 kaldık. Kalacağız, bizim oyunumuzda bu var. Ama 3'üncü oyuncumuz içeri daha çok sıkışsaydı bu golü yemeyecektik"

"En kısa zamanda düzelteceğiz"

Okan Buruk, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı: "Hava ile ilgili problem yoktu. Stat atmosferini tam olarak yaşayamıyorsunuz. İki tarafta tribün yok. Ama çok güzel bir zemin vardı. Oyuncularımızın, bizlerin bahane edeceği hiçbir şey yok. Şikayet edeceğimiz hiçbir şey yoktu. Bugün bir şanssızlık yaşadık. Bu da bizim hatamız. En kısa zamanda düzelteceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler