Okan Buruk: "Türk futbolu başarıyı tekrar yakalayabilecek mi?"

10.02.2020 - 21:28 | Son Güncellenme: 10.02.2020 - 19:22

Okan Buruk: "Türk futbolu başarıyı tekrar yakalayabilecek mi?"

Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk, beIN SPORTS HABER kanalına özel açıklamalarda bulundu.

Buruk'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Avrupa Ligi bizim için çok önemliydi. Bunu ilk başta söylemiştik. Roma deplasmanı ile başladık. Orada kaybettikten sonra çok bir şey kaybetmemiştik. Sonrasında 2 maçı evimizde oynayacaktık. 4 puan aldık bu maçlarda. İlk Roma maçı bize bir şey kaybettirmedi, psikolojik anlamda da yıkım olmadı. Hedeflerimize doğru ilerledik.

Roma maçını kaybettik ama bu gruptan çıkabileceğimizi biliyorduk, buna inandık. Ne kadar zor bir grupta olduğumuzu biliyorduk.

Borussia Mönchengladbach maçında son dakika yediğimiz gol bizi üzdü. Wolfsberger maçını kazanarak çıkabileceğimizi gösterdik. Bizim için dönüm noktası oldu.

Çok genç bir takımız. 4 senedir şampiyonluk yarışı içindeydik ama Avrupa'da başarı yakalayamamıştık. Bizim amacımız Avrupa'da başarılı olmaktı. Zor bir gruba düştük ama bu gruptan çıktık. Ülke puanı için çok fazla çaba sarf etmemiz gerektiğini biliyorduk. Avrupa'da bu takımın adını duyurmak istiyorduk.

Crivelli'yi transfer ederken izlediğimde gol sayısının düşük olduğunu ama tam bir takım oyuncusu olduğunu biliyorduk. Ofansif bir takımda neler yapabileceğini biliyorduk. İlk geldiği günden beri güçlenen ve gelişen bir oyuncu var. Avrupa'daki başarımızda attığı gollerle katkı sağladı. İstanbul gelen yabancı futbolcular için, yaşamlarını iyi bir şekilde sürdürebildikleri bir yer. Takımımızdaki Fransızca konuşan oyuncuların fazlalılığı onun adaptasyonunu kolaylaştırdı.

2000 yılında Türk futbolunun tarihini değiştirdik. 2000'ler Türk futbolunda çok fazla bütçelerin olmadığı yıllardı. Bu başarıyı Türk futbolu tekrar yakalayabilecek mi? Bunun için çaba veriyoruz. Önce hayal etmek lazım. 2000 yılında önce takım olarak, taraftar olarak hayal ettik ve kazandık. Benim hayalim devam ediyor.

Çok uzun bir yoldan geldik. Şampiyonlar Ligi'nden elenmiştik. Finaldeki rakibimiz Arsenal'dı. O dönemin en iyi futbolcularına sahipti. İnanılmaz bir sinerji yaratmıştık. Kiminle oynarsak oynayalım insanlar bize inanıyordu. Türkiye'deki bütün takımın taraftarları bize o dönemde inanmıştı. Çok çalıştık, her şeyimizi verdik. Bu gururu büyük bir şekilde yaşıyorum.

Süper Kupa finalinin oyuncusu olmak aldığım en iyi ödüllerinden biriydi. Maçın adamı olmak çok önemli değil benim için ama o kupayı yeniden kaldırmak önemliydi. İki final oynayıp, iki tane kupa kazanmak... Şu andaki Türkiye futboluna baktığımızda imkansız gibi geliyor ama o zamanlar buna inanmış bir takım ve ülke vardı. Bunu kazanan futbolculardan biri olarak, bu gururu her zaman yaşıyoruz.

Özgüven çok önemli. Avrupa'da Galatasaray gibi daha az bütçeyle oynayan bir takımda bu kupayı kazanmış bir futbolcuydum, teknik adam olarak da bu özgüveni taşıyorum. Amacımız finale kadar çıkmak ve Türkiye Ligi'nde şampiyon olmak.

Sporting'le hem deplasmanda hem de kendi sahamızda mücadele edeceğiz ve onlara zorluk çıkarmaya çalışacağız. Onları elemek için elimizden geleni yapacağız. Önemli bir marka. Elimizden geleni yapacağız. Bazen en iyi savunma hücum yapmak oluyor. Hem rakibin hem de kendimizin analizini yapıp doğru bir şekilde oynamak istiyoruz. Defansif bir düşüncem yok. İki maçı da kazanmak için oynayacağız.

Senin için hazırladığımız haberler