Galatasaray'da Okan Buruk, 3 ismin biletini kesti

Özgür Koç
14.05.2024 - 08:59 | Son Güncellenme: 14.05.2024 - 09:12

Süper Lig'de son iki haftaya Fenerbahçe’nin 6 puan önünde giren Galatasaray'da, gelecek sezonun kadro çalışmaları da sürüyor. Sarı kırmızılılarda, teknik direktör Okan Buruk 3 futbolcu ile yollarını ayırma kararı aldı.

Galatasaray'da Okan Buruk, 3 ismin biletini kesti

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın başında üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanmak için gün sayan Okan Buruk, Fatih Karagümrük maçının ardından, “Bütün oyuncularımın kalmasını istiyorum” demişti. Başarılı çalıştırıcının buna rağmen takıma katkı sağlamayan isimleri defterinden sildiği iddia edildi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Okan Buruk yollarını ayırmayı planladığı isimlerin başında portekizli orta saha oyuncusu Sergio Oliveira yer alıyor. Sarı kırmızılı kulüple sözleşmesi 2026 yılında bitecek olan 31 yaşındaki futbolcu bu sezon 23 maçta forma giyerken 2 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Buruk, gelecek sezon kadroda düşünmediği yıldızlardan diğeri ise sarı kırmızılıların yaz transfre döneminde Shakhtar'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Brezilyalı sağ kanat oyuncusu Tete. Galatasaray ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan 24 yaşındaki futbolcu sahaya çıktığı maçlarda beklentilerin altında kaldı. Tete 43 maçta 3 gol ve 6 asistlik katkı yaptı.

Galatasaray'ın bir başka sezon başı transferi olan Fildişi Sahilli sol kanat oyuncusu Wilfried Zaha da Okan Buruk'un üstünü çizdiği isimler arasında. 31 yaşındaki futbolcunun sarı kırmızılı kulüp ile 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor. 

50 yaşındaki Okan Buruk, kiralık olarak gönderdiği isimlerin çoğundan da kurtulmaya çalışacak.

Buruk’un, kalmasını istediği isimlerin Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu gibi katkı veren futbolcular olduğu ileri sürüldü.

Senin için hazırladığımız haberler