Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Sivasspor maçı yorumu

Akın Ungan
05.05.2024 - 21:33 | Son Güncellenme: 05.05.2024 - 22:11

Galatasaray, Süper Lig'de Sivasspor'u 6-1 yendi. Galatasaray Teknik Direkörü Okan Buruk, maçın ardından açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Sivasspor maçı yorumu

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 35'inci haftasında Galatasaray ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar mücadeleyi 6-1 kazandı. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Topu rakibe veren bir takım"

Okan Buruk, "Rakibimizin bazen 8'li bazen 9'lu blok halinde savunma yaptıklarını biliyoruz. Geçen hafta iç sahada Konyaspor'a da yaklaşık yüzde 65'e yakın topu verdi. Topu rakibe veren bir takım. Bunun yanında poziyon da veren bir takım. Savunmada bekliyorlar. Eğer doğru işler yaparsanız pozisyon veren bir takımdı. Analizimizde bu vardı. Merkezde Icardi'nin üstüne yoğunlaşan 3 oyuncu vardı. Stoper ve kenar beklerde boşluklar vardı" şeklinde konuştu.

"Tehlikeli bir takım"

Buruk, "Bir golde Barış bunu doğru girdi ve oradan asisti yaptı. Oyunun genelinde hareketlendiğimizde, doğru paslar ve koşular yaptığıımzda birçok pozisyon çıktı. İkinci yarının başı bizim için iyi değildi. Çok fazla ürettik. Mertens'in hareketliliği oyun içinde iyiydi. Genel olarak baktığımızda kilidi açtık ve rakibin savunma dizilişini bozduk. Tehlikeli bir takım. Öndeki iki oyuncusu çok tehlikeliydi. Kalemize yaklaştılar, şutlar çektiler. Geçen haftaya göre az pozisyon verdik" dedi.

"Oynayan oynamayan herkesin saha içinde olmasını istiyoruz"

Buruk, "Hep beraber oynayan oynamayan herkesin sevinmesini bekleriz. 11 kişi oynuyor 5 kişi sonradan giriyor. Hakim Ziyech bugün maçın yıldızlarından biriydi. İçeri girdikten sonra kaptan gitti çağırdı ve sahaya çıktı hep birlikte sevinci yaşadılar. Çok önemli bunlar. Aile ortamı, çocuklarımız ile birlikte olan bir ortam. Geçen seneden bu yana sürdürdüğümüz bir an. Keyifli bir an oluyor. Oynayan oynamayan herkesin böyle saha içinde olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Icardi ve Yunan basını ne alaka"

Icardi hakkında çıkan iddialar hakkında konuşan Okan Buruk, "Çok alakasız durum olmuş. Icardi ve Yunan basını ne alaka. Orada yazılıyor buraya da geliyor. Sezonun sonuna geldik. Hepimiz çok mutluyuz. Taraftarımız mutlu, Icardi mutlu, biz mutluyuz. Gelecek sene de hedeflerimiz devam edecek. Bu konuda bir şey söylemeyeceğim" açıklamasını yaptı.

"Benim isteğim burada devam etmek"

Galatasaray'daki sözleşme durumunu ve İtalyan takımları ile anılması hakkında ise Buruk, "Sözleşme durumumunu Başkanımız, yönetim kurulumuz ve Erden Bey ile görüştük. Kader birliği yaptık. Lig bittikten sonra oturup görüşürüz dedik. Benim isteğim burada devam etmek. Önemli olan şampiyonluğa odaklanmak. Lig bittiği zaman da aramızda hallederiz" ifadelerini kullandı.

"En büyük hayalim burada olmaktı"

Buruk, "Avrupa Türk teknik adamlar için bir yol. Türk futbolcular çok gidiyor ama teknik adamlar gitmiyor. Benim ilk amacım burada Galatasaray ile çok büyük başarılar kazanmak ve bu yolda devam etmek. En büyük hayalim burada olmaktı. İleride bu düşünülür ama çok iyi bir kulüpteyim. Zaten Şampiyonlar Ligi'nde dünyaya kulüp ve isim olarak da göstermiş bulunmaktayız" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler