Okan Buruk'tan Barış Alper açıklaması: Sağlık durumu...

20.08.2024 - 21:08 | Son Güncellenme: 20.08.2024 - 21:52

Şampiyonlar Ligi'nde Young Boys ile karşı karşıya gelecek olan temsilcimiz Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Okan Buruk'tan Barış Alper açıklaması: Sağlık durumu...

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Young Boys ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk maç öncesi basın toplantısında konuştu. Detaylar...

''Maçı ciddiye almalıyız''

Maç öncesinde açıklamalarda bulunan Okan Buruk, "Bu tür maçlarda favori olmaz. 4 sene üst üste liginde şampiyon olmuş bir takım, kadro ve fizik olarak çok iyi bir takım. Bu zemine de alışıklar. Bizim açımızdan ise her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Bu tecrübeyi yaşamış oyuncularımız var ama çok dikkatli olmamız gerekiyor. Geçen sene Molde maçına da iyi başlamamıştık. Bizim genel olarak alışkanlığımız her maça kolay olarak bakmamız. Ancak bu işin şakası yok, maçı ciddiye almalıyız. Aynı mücadeleyi ve isteği sahada göstermemiz gerekiyor." dedi.

Okan Buruk'tan Barış Alper açıklaması...

Barış Alper hakkında konuşan Buruk, "Barış dün idmana çıkamadı, sabah da kendini kötü hissedince bugün dinlensin yarın bakalım dedik. Maça kadar değerlendireceğiz, kendini iyi hissederse yarın bir antrenman yaptırıp maçta düşünebiliriz onu da." dedi.

"İnşallah ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden bir takımımız olur''

Şampiyonlar Ligi hakkında konuşan Buruk, "İnşallah ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden bir takımımız olur. Hem ekibime hem de oyuncularıma güveniyorum. Aynı seviyede oynamaya çalışacağız.'' dedi.

''Mental olarak maça hazırız''

Ertelen Gaziantep FK maçı hakkında yorumlarda bulunan Buruk, "Bizim bir talebimiz olmadı ama arada bir lig maçı olmaması tabii ki bizim daha çok dinlenmemizi sağlayacak. Diğer türlü daha çok zorlanacağımızı düşünüyordum. Sezon başı, henüz yüzde 100 değiliz ama o kafadayız. Mental olarak maça hazırsanız, yüzde 80'ken bile 100 ile oynamaya çalışıyorsanız bu değerlidir. 6 haftalık süreç hazırlanmak için çok ideal. Yüzde 100 hazırız.'' dedi.

"İlk 11 ile ilgili kararımızı vermedik''

İlk 11 hakkında karar vermediklerini dile getiren Buruk, "İlk 11 ile ilgili kararımızı vermedik. Herkesin performansını gördükten sonra karar vereceğiz. Barış şu an uçakta, göreceğiz. Hem Kaan'ın hem Davinson'un olmaması dezavantaj ama çok önemli oyuncularımız var. Farklı mevkilerde oynayabilen oyuncularımız var, Berkan bunu hep gösterdi. Eksiklerimiz olsa da sonuçta sahaya 11 kişi çıkacağız. Bunlara takılmadan yarınki kadromuza odaklanacağız." dedi.

''Rakibimiz daha motive çıkacak muhtemelen maça bize göre''

Rakip hakkında konuşan Buruk, "Şampiyonlar Ligi'ne girmek ilk hedefimiz. Oraya girdikten sonra bir hedef belirleyebiliriz, orayla ilgili hedef söylemek şu an doğru olmaz. Önemli rakiplerle oynuyoruz. Rakibimiz daha motive çıkacak muhtemelen maça bize göre." dedi.

''Lugano'yu seyrettik Fenerbahçe'ye karşı iyi bir oynadılar''

Açıklamasına devam eden Buruk, "İsviçre, EURO 2024'te çok şanssız bir şekilde elendi. Türkiye de aynı şekilde, Hollanda maçı daha farklı bitebilirdi. Takımlar olarak da Lugano'yu seyrettik Fenerbahçe'ye karşı iyi bir oynadılar, burada Beşiktaş ile oynayacaklar yine. Türkiye'de bütçelere bakınca çok fark arada ama oyun olarak baktığımızda bir şekilde bu oyunu kapatabiliyorlar. Bugün gelirken her yerde sahalar gördük, bizden üstün oldukları yerler var. Çocukların oynayabileceği yerler. Bizim çocuklarımızın oynayabileceği bir yer yok. İstanbul'da ya halı sahalarda ya da sitelerde oynuyor çocuklar, biz şanslıydık sokakta oynuyorduk." dedi.

Okan Buruk'tan VAR açıklaması

VAR kayıtları hakkında konuşan Buruk, "VAR kayıtları için... Tabii ki daha profesyonel olmasını bekliyoruz. Bu kadar yatırımların yapıldığı bir ligde, tam anlaşılmayan bir konuşmayla golün iptal edilmesi doğru gelmiyor, gerekli ceza verilecek. Yeni TFF başkanımızın da ilk açıklamalarından biri VAR hakemlerinin hata yapmaması üzerineydi. Biz herkes için en doğrusu neyse ligin öyle devam etmesini istiyoruz. Çok da üzerinde durmadan TFF'ye teslim olmak gerekiyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler