Okan Buruk'tan çift forvet açıklaması: "Icardi, Osimhen..."

28.09.2024 - 18:27 | Son Güncellenme: 28.09.2024 - 18:43

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maç öncesi çift forvet tercihi hakkında açıklamalar yaptı.

Okan Buruk'tan çift forvet açıklaması: "Icardi, Osimhen..."

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maç öncesi beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

"Serhat Akın'a geçmiş olsun"

Serhat Akın'a geçmiş olsun dilekleri ile sözlerine başlayan Buruk, "Futbolun içinde istemediğimiz sevgili Serhat Akın'a yapılan saldırı var. Eleştiri, konuşma birçok şey olacak, bundan sonra da olacak ama bu tür bir yorumcuyu susturma veya ona yapılacak şiddet her türlüsü gerçekten futbolda istemediğimiz tasvip etmediğimiz bir şey. Futbolun bir an önce sona ermesini... Yapanlar yakalandı zaten. Ama ona da kim yaptırdı, bu da çok önemli. Hiçbir kulübün ve camianın istemediği şey bunlar. O yüzden geçmiş olsun diyorum" dedi.

"2. haftada 5. maçımız"

Icardi ve Osimhen tercihi hakkında sözlerine devam eden Buruk, "3 gün önce bir maç oynadık ve bu bizim 2. haftada 5. maçımız. 14 günde 5 maç. Yorgunluklar ve ağrılıklar var. Son antrenmanda baktık, testler de yaptık ve bu 4 maçı oynayan bazı oyuncularımızı bugün oynatmayı düşünmedik. Maç içerisinde onlara şans verebiliriz. İleride zaten bizim dizilişimiz 4-4-2'ye yakın bir diziliş.

"Icardi ve Osimhen de bağlantı oyuncusu"

Aslında çok farklı bir sistem olmuyor bizim için. Mertens oynayınca savunmaya yardımı oluyor. Bazen kırılıyor hem de oyun kurmada. Bunu Icardi de yapabilecek kapasitede. Bağlantı oyuncusu olabilecek bir oyuncu. Aynı şekilde Osimhen de bunu yapabilecek bir oyuncu. Bu yüzden bu dizilişimiz ofansta rakibi karşılarken yine 4-4-2, ama top bizdeyken daha farklı dizilişler olacak. Orta sahada da tabii ki Sara'nın fiziksel olarak iyi olduğunu gördük. Kerem Demirbay son maçta girdi ve o da moralli. Sara'nın ve Kerem'in de ayaklarının iyi olması, iç saha olması... İkisi de savunma görevlerinde çok ciddi şekilde yapan oyuncular.

"Bu maç hedef maçlardan biri"

Onlarla bu yüzden başlıyoruz. Ben bütün oyuncularımızın özel oyuncular olduğunu biliyorum. Bazen kadro yaparken zorlanıyoruz, bu zorluklar tabii ki bizim bu kadroyu oluşturma nedenimiz bütün oyuncuları kullanmak. Çok kaliteli oyunculara sahibiz. İstekliler. Jelert uzun zamandır 11 başlamıyordu, bugün başlıyor. Bu maç hedef maçlardan biri. Takım olarak ve oyun olarak iyi gidiyoruz. Bugün de bunu devam ettirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Kasımpaşa koşu mesafesi yüksek bir takım"

Buruk son olarak, "Kasımpaşa koşu mesafesi yüksek bir takım. Tempolu oynayan bir takım, iyi futbol oynamaya çalışan bir takım. Son Fenerbahçe maçında yüzde 60'a yakın topa sahip oldular. Üretemediler ama topa sahip oldular. PAOK maçında biz öndeyken de tempoyu ayarlayamadık ve 5 dakikalık bir bölümde yorulduk ve o sırada golü yedik. Tempoyu da sizin yönetmeniz gerekiyor. Güçlü bir 11'le sahaya çıkıyoruz. Rakibimizin de iyi ayakları var. Bize tehlike yaratmaya çalışacaklar ama biz de defansif planlarımızı yaptık" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler