Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Gaziantep maçı sonrası açıklama

17.09.2024 - 22:28 | Son Güncellenme: 17.09.2024 - 22:34

Galatasaray, Süper Lig'de Gaziantep FK'yı 3-1 yendi. Teknik direktör Okan Buruk, Gaziantep FK zaferini ve Fenerbahçe derbisini yorumladı. Detaylar...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Gaziantep maçı sonrası açıklama

AJANSSPOR HABER

Galatasaray ile Gaziantep FK arasında Trendyol Süper Lig'in ertelenen 3'üncü haftası oynandı. Rams Park'ta Gaziantep'i konuk eden Sarı-Kırmızılılar, mücadeleyi 3-1 kazandı. Mücadelenin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Gaziantep galibiyetini değerlendiren Buruk, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe derbisi hakkında da konuştu.

"Liderliği ele geçirmek ve kaybetmeyen takım olmak istedik"

Okan Buruk, "Maç öncesi de söylediğim gibi kazanıp liderliği ele geçirmek ve kaybetmeyen takım olmak istedik. Oyunun ilk yarısı geçen maçta oyunumuz ile aynı oldu. Rakibe fazla pozisyon vermedik. İkinci yarı tempo biraz düştü. 3 gün arayla maç oynadık ve rakibin fazla baskı yapamaması gibi durumlar oldu. Hücumda bugün fazla seçeneceğimiz yoktu. Bir Yusuf Demir vardı. Bizim asıl ana kadromuzdan oyuna sokacağımız çeşitlilik azdı. Skor ikinci yarı daha iyiye giderdi ama oyun olarak isteklerinden memnunum. Fenerbahçe maçı öncesi kazanmak önemliydi. Hedefimiz tüm maçları kazanmak. Haftaya da kazanmak için sahada olacağız" dedi.

"Yunus Akgün attığı golle üstündeki yükü attı"

Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferinin ardından sol kanatta görev verdiği Yunus Akgün hakkında konuşan Buruk, "Yunus'un özellikle maç oynaması gerekiyor. Az süre verdik ama istediğini beğendim. Attığı golle üstündeki yükü attı. Barış geçen hafta attığı gol sonrası bugün attığı da moral oldu. İkinci yarı belli dakika sonra yoruldular. Onları değiştirdik. Yunu ve Barış'ın performansından mutluyum. Yorgunluklar olunca biraz geriye düştü. Yunus'a güveniyorum" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Aslan Gaziantep'i yıktı! 5'te 5...
Habere Git

"Hakem performansının konuşulmadığı bir derbi olsun"

Fenerbahçe derbisi hakkında konuşan Buruk, "Derbi heyecanı hep olur. Fikstür çekilince başlar. Kavgasız, dövüşsüz futbol kalitesinin yüksek olduğu, futbolun konuşulduğı bir derbi olsun. Hakem performansının konuşulmadığı bir derbi olsun. İki takım da kazanmak için çıkacak" ifadelerini kullandı.

"Oraya kazanmak için gideceğiz"

Derbi hakkında sözlerine devam eden Okan Buruk şunları kaydetti: "Biz de orada son iki sene 3-0 kazandık. Sonra 0-0 oldu. Oraya kazanmak için gideceğiz. Rakibimizin istek ve tutku içinde olacağını biliyoruz. Kendi taraftarı önünde olacak"

"Sadece futbolun içinde kalıp kazanmaya odaklanacağız"

Buruk, "Oyunumuzu oynamamız gerekiyor. Sakin kalmamız ve provokasyona uymamamız gerekiyor. Sadece futbolun içinde kalıp kazanmaya odaklanacağız. Çok erken bir derbi. Benim dönemimde hep son haftalarda oynandı. İki takım da buradan her ne sonuç olursa olsun psikolojik olarak güçlü çıkmak isteyecek. Kazanmak istiyoruz. Kazanmak için sahaya çıkacağız" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler