Okan Buruk'tan Mert Günok müjdesi!

23.11.2020 - 11:10 | Son Güncellenme: 23.11.2020 - 11:19

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Manchester United deplasmanı öncesi havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mert Günok'un durumuna açıklık getiren Buruk kafilede yer almayan isimleri de açıkladı.

Okan Buruk'tan Mert Günok müjdesi!

AJANSSPOR

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H Grubu üçüncü maçında Manchester United'ın konuğu olacak. 

Teknik direktör Okan Buruk, uçuş öncesi havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Önlerinde üç maç olduğunu söyleyen Buruk, "Son kazandığımız karşılaşma grupta iddiamızın olduğunu gösterdi. Gruptaki şansımızı tekrar ortaya çıkardı. Bundan sonra geleceğimizi belirleyecek önemli maçlardan biri. Kazanmamız için birçok sebep var. Hem ülke puanına önem veriyoruz hem de kulübümüz için kazanmamız gerekiyor. Öte yandan kendi başarılarımız için kazanmamız gerekiyor. Birçok şeyi ispat eden oyuncularımız var ama ispat etmek isteyen de birçok oyuncumuz var. Benim ilk Şampiyonlar Ligi maceram. Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarının ilk yarısında zorlandık. Çok yoğun bir fikstür. Uzun bir yolculuğun ardından salı günü oynayacağız" dedi. 

Kendileri adına en büyük kazancın uzun bir süre milli maç arasının olmayacak olduğunu ifade eden 47 yaşındaki teknik adam, "Oyuncularımız çarşamba günü maç oynadı, perşembe günü döndüler ve cumartesi günü maça çıktılar. Aynı şey milli takım için de zor. Şenol Hoca için de zor bir süreç. En büyük zorluğu da futbolcular yaşıyor. Onları da robot gibi görüyoruz. Psikolojik anlamda zor, virüs kapma tehlikesiyle yaşayan bir grup. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Çok zor bir fikstür. Bu zorlu günler içerisinde oyuncular da en iyisini yapmaya çalışıyor" şeklinde görüş belirtti. 

Mert Günok'tan iyi haber!

Mert Günok'un durumuna da açıklık getiren Okan Buruk şöyle konuştu:

"Mert milli takımdan geldi. İlk testi pozitif çıktı. Arkasından 4 tane test yaptırdık, hepsi negatif çıktı. Mert en çok dikkat eden oyunculardan biri. UEFA'nın yaptığı testler de negatif çıktı ve oynayabilir raporu geldi. İlk test yanlış çıktı. Beşiktaş maçında kullanmak istemedik. Herhangi bir sıkıntısı yok, oynayabilecek durumda."

Aleksic ve Mehmet Topal yok!

Başarılı teknik adam, Aleksic ve Mehmet Topal'ın kafilede yer almadığını da sözlerine ekledi. Topal'ın adalesinde yırtık olduğu belirtildi. 

Şampiyonlar Ligi'nde ilk iki maçından mağlubiyetle ayrılan Başakşehir son maçta konuk ettiği Manchester United'ı 2-1 mağlup etmişti.

Başakşehir ligde Beşiktaş'a 3-2 kaybederken, United evinde West Bromwich Albion'un Bruno Fernandes'in penaltı golüyle 1-0 mağlup etti.

Maç öncesi grupta puan durumu şu şekilde:

1- Manchester United: 6 puan (+5)
2- RB Leipzig: 6 puan (-2)
3- PSG: 3 puan (0)
4- Başakşehir: 3 puan (-3)

Senin için hazırladığımız haberler