Spor yazarlarından Galatasaray - Young Boys maçı değerlendirmesi!

28.08.2024 - 08:57 | Son Güncellenme: 28.08.2024 - 09:07

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys'a elenerek Devler Ligi'ne devam etti. Sarı kırmızılılar Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi. İşte detaylar.

Spor yazarlarından Galatasaray - Young Boys maçı değerlendirmesi!

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında konuk ettiği İsviçre ekibi Young Boys'a 1-0 mağlup oldu. Deplasmandaki ilk maçta da rakibine 3-2 yenilen sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nden elendi. Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Spor yazarlarının karşılaşmayla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Engin Kehale: "Turu, 180 dakikanın hak edeni kazandı"

Kâğıt üzerindeki plan, sahada sınıfta kaldı. İsviçre ekibi duran toptan üretti. Sağdan gelip pozisyon buldu, soldan gelip tehlike yarattı. Set oyununda zayıf yerleri buldular, Galatasaray kornerinin dönüşünde yine kalemize indiler. %60 ile topa sahip olan temsilcimizdi belki ama oyuna 45 dakika boyunca hiç hâkim olamadık. Soyunma odası dönüşünde değişikliklerin etkisiyle sahaya yayılma açısından daha net bir kurgu vardı. İki bek kenara geldi sağa Jelert, sola Berkan’ı koydu İrfan Saraloğlu. Kaan Ayhan ile Nelsson’un da yerini değiştirip dörtlü içindeki dengeyi sağladı. Roller net olup zaaflar ortadan kalkınca, Galatasaray’ın toplu oyundaki etkinliği bir anda arttı. Young Boys duran toplardan, geçiş oyunlarından fırsatlar bulsa bile gidişat sarı kırmızlıların lehine döndü. İsviçrelilerin ilk maçın son bölümündeki fiziksel düşüşünü de hesaba katınca, son 20 dakikada turu çevirmek için şansımız vardı. Rakip oyuncuların tahrik etmesiyle başlayan, saha kenarının karıştığı 5 dakikalık süreç ise Galatasaray’a kontrolü kaybettirdi ve rakibe turu getirdi. Veda edilen Şampiyonlar Ligi, kuşkusuz sarı kırmızılılar adına onarılması zor bir süreci getirecek. (Hürriyet)

Uğur Meleke: "Okan Buruk ilk 45 dakikada kaybetti"

Dün Ali Sami Yen’de ilk 45 dakikanın sonunda ikili mücadele istatistikleri şöyleydi: Yerde Galatasaray yüzde 34, Young Boys yüzde 66... Havada Galatasaray yüzde 22, Young Boys yüzde 78... Ben uzun zamandır bir takımın bir başkasına ikili mücadele anlamında bu kadar ezildiğini anımsamıyorum yazacaktım ki sonra hatırladım: Bir hafta önce aynı Galatasaray, aynı Young Boys karşısında yaşamıştı bu sıkıntıyı! (Hürriyet)

Serkan Akcan: "Tercih hatası"

Okan Buruk’un 2-3’ün rövanşı için tercih ettiği oyun modeli ve haliyle oyuncu tercihleri Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nden elenmesine yol açtı. Başlangıç planında dikkat çekici hatalar zinciri vardı. Young Boys’un dinamik orta sahasına karşı Okan Buruk’un merkezi boşaltma pahasına 4-4-2 ile başlaması işleri çok zorlaştırdı. Orta sahayı tutamayan Galatasaraylı futbolcular üstüne bir de dönen topları rakipten alamayınca atak sürekliliği gerçekleşmedi, Young Boys kazandığı ikinci topları uzun paslarla Muslera’ya hızlı getirirken tehlikeli pozisyon sayısı dikkat çekiciydi. Fenerbahçe’den sonra Galatasaray da Şampiyonlar Ligi’nden elendi. Bu eleniş Galatasaray’da bazı taşları yerinden oynatır mı bilinmez ama bütçede alan açılamayacağı için transferin sekteye uğrayacağı aşikar. (Fanatik)

Osman Şenher: "Galatasaray iyi değil"

Taraftara üzülüyorum. Çoluğunu çocuğunu almış, herkes ‘Galatasaray tur atlayacak’ diye stada gelmiş... Önce ilk yarı müthiş bir hayal kırıklığı yaşadılar. Takım kendi seyircisi önünde neredeyse şut çekmeden ilk yarıyı tamamladı. Burada bunun mutlaka sorumlusu vardır. Bir kere futbolcular kafalarındaki mentaliteyi değiştirecekler. Fizik güçleri, bir iki futbolcu hariç hepsinin yetersiz. Bu kondisyonla Süper Lig’de de maç kazanmaları çok zor. Icardi tamam ailesiyle sorunlar yaşadı ama daha hareketli olması gerek. Hayat devam ediyor, yıldız golcü çok ağır kalıyor. Bir de pas alamayınca kayboluyor. Transfer yaparak şu anki sorun çözülmez. Florya’da neler oluyor bilemiyorum. Ama futbolcuların rahat olmadığını görüyoruz. Muslera gibi efendi bir kaptan kırmızı kart görüyorsa biraz düşünmek lazım. Bu kötü gidişatı kim durduracak, Okan hoca. Peki her gün futbolcularının transfer haberleri çıkarken, 3-4 futbolcuya ‘seni istemiyorum, kendine takım bul’ denirken, Florya’ya huzur gelir mi? Futbolcular rahat top oynayabilir mi? Evet, hepimiz çok üzüldük. Cim Bom maddi olarak çok şey kaybetti. Ama bir an önce toparlanıp hiç olmazsa Avrupa Ligi’ne kendisini hazırlamalı. (Milliyet)

Bülent Timurlenk: "Okan Buruk'un kibirli cümleleri 11'den belli"

Ne önceki sezon 14 ne de geçen sezon 17 maç arka arkaya kazanmış olmanız dün gece için referans değilken Okan Buruk'un maç öncesindeki basın toplantısında başarının getirdiği kibirle kurduğu cümleler dün sahaya çıkan 11'den belliydi. Young Boys'u iki farklı mağlup etmesi gereken takımının taze istatistiklerinde, her maçta gol yemek, Konya'dan 17 hücum yedikten sonra İsviçre'ye uçmak, orta sahayı hafife almak yazıyordu. Rakip ilk 20 dakikada fizik gücüyle Galatasaray'ı ezerken Buruk'un çift santrforlu oyununda Sara ve Lucas nereye koşacaklarını bilmiyorlar ve hücum hattıyla takım 4-2-4 ile rakibe "buyur gel" diyordu. İlk yarıda Galatasaray kalesine 11 hücum geliştiren, nefis oynayan sol beki Hadjam ile 60 metre top süren İsviçre ekibi karşısında Galatasaray momentumu sadece 60-75 arasında alırken sahada koskocaman bir soru işareti vardı. En güçlü kanat oyuncusu Barış, 9 milyona Jelert alınmışken sağ bekte başlamış, Berkan da ikinci yarıda sol bek görev yaptı. Bu da Okan Buruk ve futbol direktörünün eseridir!... Bu Galatasaray yönetimi ve Okan Buruk 3 aylık performanslarıyla Galatasaray'ı Avrupa Ligi'ne taşıdılar (!) Eserleriyle övünebilirler!.. Bir son not daha Buruk'a: "Bu takımı eleştirenlere "Real Madrid, Man.City tutun" dediniz. Hatırlatırım siz İnterli, Beşiktaşlı, B. Belediye, Elazığ, Gaziantep, Sivas, Göztepe, Akhisar, Rize ve Başakşehirli olduğunuzda dün stadyumdaki 50 bin, televizyon başındaki milyonlar Galatasaraylıydı… Oyunu beğenmeyenlere akıl vermek yerine Şampiyonlar Ligi bileti verecektiniz bu kulübe… "Ne oynadığımız sistemi bilen var" diye önceki gün yakınıyordunuz. Dün 20 dakikada 3 futbolcunuz ellerini açmış top atacak adam arıyordu sahada.. (Sabah)

Levent Tüzemen: "Okan Buruk ve hatalı tercihleri"

Okan hocanın kafası çok dalgın. 2 senedir G.Saray'ı şampiyon yapan Okan hocanın ilk kez bir maça birbirini tamamlamayan oyunculardan kurulu bir ilk 11 çıkardığını gördüm. Ziyech sahada yok; koşmuyor, adam kovalamıyor. Barış'ın bölgesi, Ziyech'in bu laubaliliği yüzünden koridor oldu. Sara, temaslı oyuna girmiyor, sadece top ayağındayken oynamaya çalışıyor. Sürpriz şekilde ilk 11'de başlayan Köhn, tüm ikili mücadeleleri kaybettiği gibi orta bile yapamadı. Tribünler Ziyech çıkmalı, Mertens girmeli, Sara yerine Kerem Demirbay dahil olmalı yorumları yapıyor. Okan hoca sanki kuralmış gibi Ziyech'i ve Sara'yı tam 45 dakika oyunda tuttu. Son andaki Köhn tercihi etkisiz kaldı. Young Boys takımı orta alanda gerekli dalga kıranı bulamayınca G.Saray takımı üzerine kolay, çabuk ve etkili geldi. Okan hoca ikinci yarı Ziyech ve Köhn'ü kenara aldı ve 9 milyon Euro'luk Jelert'i sağ beke, Berkan'ı da sol beke çekti. Bu değişim bile G.Saray'a bir hareketlilik getirdi. Özellikle Kerem-Berkan ikilisi uyumlu oynamaya başladı. Ama asıl sorun orta sahadaydı, Sara'yı oyundan çok geç aldı. (Sabah)

Ömer Üründül: "Teknik sorun"

Galatasaray, ilk maçın ilk devresinden çok daha kötü bir ilk yarıyı dün gece sergiledi… Rakip ilk dakikadan itibaren dalga dalga Galatasaray'ın üzerine geldi. Sayısız şut çektiler, sayısız korner kazandılar. Geriden o kadar hızlı ve garantili çıktılar ki Galatasaray sürekli geriye koşmak durumunda kalarak, fiziki tahribat yaşadı. Hücumda ise hiçbir varlık gösterilemedi. İlk yarının 0-0 bitmesi gerçekten büyük bir şanstı. Peki neden böyle oldu? Bunun tek nedeni; Okan Buruk'un son derece hatalı ilk 11'iydi. Rakip vasat bir takım da olsa saha içi düzeni olan ve fizik açıdan koşan bir takım. İcardi ve Ziyech fizik açıdan çok güçsüz… Böyle bir durumda bir de Batshuayi ile birlikte çift santrforlu düzenle sahaya çıktığınız zaman sağlıklı bir düzen oturtmanız mümkün olmaz. İkinci yarıya Okan Buruk iki hamleyle başladı. Aslında çift forvete devam etmemesi gerekiyordu ama devam etti. Ancak Barış Alper'in öne gelmesi ve yürüyerek oynayan Ziyech'in çıkması dahi ikinci yarıda saha içi dengelerini değiştirdi. Rakibin ara ara etkili kontratakları vardı ama Galatasaray da bayağı bir baskı kurdu. 2-3 tane de çok tehlikeli pozisyon oldu. Ama beklenen gol bir türlü gelmedi. Son 3 dakikaya girilirken gole çok yakın şut, rakibin sırtından döndü ve o topun dönüşündeki kontratakta Young Boys işi bitiren golü buldu. Maç başından beri çok gergin ve sinirli olan Muslera da kırmızı kartı görüp oyunu tamamlayamadı. İki maça baktığımızda Galatasaray kesinlikle turu geçecek futbolu sergileyemedi. Teknik adam hataları buna zemin hazırladı. Young Boys da hak ederek tur kapısını açtı. (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler