Fenerbahçe-Galatasaray Derbisinde Okan Buruk'un Kadrosu

Akın Ungan
06.01.2023 - 08:10 | Son Güncellenme: 06.01.2023 - 08:28

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak. Okan Buruk'un sol bek bölgesinde yerli alternatifi kalmadı. Forvette Icardi,Gomis'i kesmek istiyor.

Fenerbahçe-Galatasaray Derbisinde Okan Buruk'un Kadrosu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftası dev derbiye sahne olacak. Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Büyük maç öncesinde teknik direktör Okan Buruk'un derbiye nasıl bir kadro ile çıkacağı merak konusu oldu. Buruk'un bir mevkiide yerli alternafinin kalmaması sürprize itti.

İki bek de yabancı

Sağ bekte Sacha Boey'in performansı, sezon başından beri beğeni kazanırken Okan Buruk'un dev maç öncesi savunmanın sağında Boey'e güvenmesi bekleniyor. Sol bek pozisyonunda sorun yaşayan Sarı-Kırmızılılar'da Patrick van Aanholt'un formu ise düşündürüyor.

Emre ve Kazım sakat, van Aanholt iyi değil...

Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir'in sakatlıkları nedeniyle son haftalarda Patrick van Aanholt'a forma veren Okan Buruk, Hollandalı futbolcunun performansından memnun değil. Bu nedenle Fenerbahçe maçında değişikliğe gidecek olan genç teknik adam, savunmanın solunda Leo Dubois'e şans verecek.

İlgini Çekebilir
Cimbom'a ceza kapıda! Aslantepe'deki maç PFDK'lık oldu
Habere Git

Icardi takımla çalıştı, idmanda kazanan taraftaydı

Sakatlığı nedeniyle bir süredir formasından uzak kalan Mauro Icardi, derbi öncesi sağlığına kavuştu. Takımla beraber antrenmanlara başlayan Arjantinli yıldız, son idmanın başından sonuna kadar iyi bir performans sergiledi. Icardi'nin olduğu takım, yapılan idman maçını da kazandı.

Arjantinli'nin gözü Gomis'te

Mauro Icardi, son haftaların formda ismi Bafetimbi Gomis'in formasına gözünü dikti. Okan Buruk'un santrfor bölgesinde kime şans tanıyacağı merak edilirken, Gomis'in performansı da bu durumu zorlaştırdı. Maç eksiği bulunmasına rağmen son antrenmanda yüzde 100'ünü veren Icardi mi, oynadığı son 3 maçta 3 gol kaydeden Gomis mi forma giyecek henüz belli değil.

Rashica'nın yerine Barış Alper!

Son haftalarda yıldızını parlatan isimlerin arasında bulunan Barış Alper Yılmaz, Sivasspor maçının son 17 dakikasında oyuna girerek, 3 puanı getiren isim olmuştu. Ardından MKE Ankaragücü karşısında 90 dakika şans bulan kanat oyuncusu, rakip fileleri bir kez daha havalandırmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, transferi resmen duyurdu! İmzalar atıldı...
Habere Git

Barış Alper Yılmaz'ın yükselen grafiği, derbide formayı da getirdi. Okan Buruk, Barış Alper'in form durumunu göz önüne alarak, Milot Rashica'nın yerine genç oyuncuya şans vermeyi düşünüyor.

Kerem yerine dönüyor

Okan Buruk'un stoper mevkiinde forma vereceği isimler değişmedi. Victor Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı, Fenerbahçe'ye karşı defansın göbeğinde yer alacak. Dries Mertens de derbide forma giymesi kesin gözüken oyuncular arasında yer aldı. Fanatik'in haberine göre son maça yedek başlayan Kerem Aktürkoğlu ise kanattaki yerine geri dönecek.

Torreira, Oliveira, Berkan...

Anneannesini kaybeden Torreira, ülkesine gitmişti. İzni sona eren yıldız futbolcu bugün geri dönüyor. Orta sahada hücumu yönlendiren isimlerden Sergio Oliveira'nın ise kart cezası sona erdi. Torreira'nın yokluğunda çok iyi bir performans sergileyen Berkan Kutlu ise kafaları karıştırdı. Okan Buruk, Torreira ile Berkan arasında karar verecek.

Senin için hazırladığımız haberler