Okan Koçuk'un hocası İlker Avcıbay'dan Stefan Kuntz'a çağrı

Feride Kara
20.01.2022 - 17:23 | Son Güncellenme: 20.01.2022 - 17:44

Trabzon’da oynanan Trabzonspor - Giresunspor maçında kurtardığı iki penaltı ile konuşulan Okan Kocuk'un hocası İlker Avcıbay milli takım çağrısı yaptı.

Okan Koçuk'un hocası İlker Avcıbay'dan Stefan Kuntz'a çağrı

Trabzonspor maçı 1-1 devam ederken uzatma dakikalarında kurtardığı iki penaltıyla bu sezonki dördüncü penaltısını kurtaran Okan Kocuk Giresunspor'un kahramanı oldu. Bu sezon 6 penaltı atışından dördünü kurtaran Okun Kocuk, kariyerinde çıktığı 133 maçta 12 kez penaltı kurtararak en iyi yüzdeyi yakaladı.

 İlker Avcıbay'dan Milli Takım çağrısı

Radyospor'da Oleycom'un sunduğu Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuşan İlker Avcıbay, "Okan Kocuk'la aynı dönem de Giresunspor'da göreve başladım. Okan, Giresunspor'da önemli bir aşama kaydetti, kiralık sürecini bence çok verimli geçiriyor. A Milli Takımımızda çok önemli kalecilerimiz var fakat Okan da geniş kadroda değerlendirilebilir. Maçtan önce özel bir penaltı çalışmamız olmadı. Antrenmanlarda yaptığımız penaltı çalışmalarında daha çok genç kalecilerimiz görev alıyor. İlk penaltıda Okan inisiyatif aldı ve kurtardı. İkinci penaltıda ise bizim istatistiklerimiz devreye girdi. Bakasetas 10 penaltıdan 9'unu kalecinin sağına atmıştı, Okan da bunu düşünmüş olmalı ki tercihini sağ taraftan yana kullandı" dedi. 

Hocası twitter'dan Milli Takımı etiketledi

Trabzonspor maçında üst üste kurtardığı iki penaltı ile maça damga vuran kaleci Okan'ın hocası İlker Avcıbay sosyal medya hesabından milli takım çağrısı yaptı. Avcıbay "Kalecimiz Okan Koçuk un sezon başından bugüne kadar yükselen performansı takdir ve tebriği sonuna kadar hakediyor. Bu üst düzey performansının Milli Takım Hocalarımızın gözünden kaçmamasını temmenim ediyorum" diyerek Milli Takımı ve Hamit Altıntop'u etiketledi. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'a geçit vermeyen Okan Koçuk, maç sonu 'penaltı sırrını' açıkladı
Habere Git

Okan Kocuk: İlker Avcıbay penaltıların nereye atılacağını gösteriyor

Her maç öncesi kaleci antrenörü İlker Avcıbay ile karşılaşacakları takımların penaltı atışlarıyla ilgili çalıştıklarını söyleyen Okan Kocuk İlker Avcıbay’ın penaltıların nerelere atılacağını gösterdiğini söyledi ve “Bizim kaleci antrenörümüz İlker Avcıbay. Maçtan önce onunla bakıyoruz. İlker Avcıbay nereye vuracağını bana gösterdi. İlkinde ortaya vurdu, ayağımla çıkardım. Tekrar atacağını düşünüyordum. Bu seferde sağa atmayacağını düşündüm. Diğer tarafa atladım ve çıkardım” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler