Okay Yokuşlu'nun menajeri Batur Altıparmak'tan transfer açıklaması

03.07.2022 - 09:17 | Son Güncellenme: 03.07.2022 - 09:25

Celta Vigo'dan ayrılan milli futbolcu Okay Yokuşlu'nun menajeri Batur Altıparmak, yıldız futbolcunun kariyerini Türkiye'de sürdürebileceğini söyledi. İşte detaylar...

Okay Yokuşlu'nun menajeri Batur Altıparmak'tan transfer açıklaması

La Liga ekibi Celta Vigo ile olan sözleşmesini feshederek yollarını ayıran 28 yaşındaki Okay Yokuşlu'nun yeni sezonda hangi takımın formasını giyeceği büyük merak konusu. Yıldız oyuncunun menajeri Batur Altırparmak, Okay'ın transferiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

"Planladığımız bir durumdu"

Okay Yokuşlu'nun Celta Vigo'dan ayrılış sürecini Goal Türkiye'ye anlatan Altıparmak, "Okay'ın Celta Vigo'dan dördüncü sezonunun sonunda ayrılması bu takıma transfer olduğumuzda planladığımız bir durumdu. Trabzonspor'dan Celta Vigo'ya transferi sırasında biz dört, İspanyol ekibi beş senelik kontrat istemişti. Beşinci yılda önceki dört yıla nispeten daha yüksek bir maaş talep etmiş ve bu zaman geldiğinde bu miktarı ödemek istememeleri halinde oyuncunun takımdan ayrılabileceği maddesi üzerinde uzlaşmıştık" ifadelerini kullandı.

"9 farklı kulübün temsilcisi bilgi almak istedi"

28 yaşındaki orta saha için birçok kulübün nabız yokladığının altını çizen Batur Altıparmak, "Beşinci yıla girerken kulüp bu bedeli ödemek istemedi ve Okay da kontratındaki maddeyi kullanarak takımdan ayrılmayı tercih etti. Şu ana ek basında çıkan haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Herhangi bir Türk kulübüyle hiçbir görüşmemiz olmadı. Şu an sadece 24 saat geçti ama dokuz farklı kulübün temsilcisi Okay'ın durumuyla ilgili bilgi almak istedi" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Okay Yokuşlu Celta Vigo'dan ayrıldı! Gözler Galatasaray ve Beşiktaş'ta
Habere Git

"Kariyerini Türkiye'de sürdürebilir"

Okay Yokuşlu'nun Türkiye'ye geri dönebileceğini belirten Batur Altıparmak, "Türkiye'ye dönmek elbette ki seçeneklerden biri. Okay 24-25 yaşında olsaydı Türkiye'yi kesinlikle düşünmezdik ama şu anda bizim için elbette ki bir alternatif. Önceliğimiz Okay'ın kariyerine Avrupa'da devam etmesi ama yurt dışından teklifler istediğimiz seviyede olmazsa ya da yurt içinden, yurt dışına oranla çok daha iyi bir teklif alırsak elbette ki kariyerini Türkiye'de sürdürebilir" dedi.

"En doğru kararı vermeye çalışacağız"

Tecrübeli futbolcunun bonservisinin elinde bulunmasının avantaj olduğunu belirten Batur Altıparmak, "Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da kulüpler artık kolay kolay bonservis ödemeye yanaşmadığı için Okay gibi serbest oyuncular çok rağbet görüyor. Bu nedenle henüz bir gün geçmiş olmasına rağmen yoğun bir talep var. En doğru kararı vermeye çalışacağız" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler