Milli Futbol Okay Yokuşlu, West Bromwich'e Transfer Oldu

18.07.2022 - 08:33 | Son Güncellenme: 18.07.2022 - 13:17

La Liga ekibi Celta Vigo ile yollarını ayıran Okay Yokuşlu'nun yeni takımı belli oldu. Milli futbolcu İngiliz ekibi West Bromwich ile sözleşme imzaladı.

Milli Futbol Okay Yokuşlu, West Bromwich'e Transfer Oldu

AJANSSPOR - HABER

Celta Vigo ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmesinin ardından yeni sezonda hangi takımın formasını giyeceği merak konusu olan Okaty Yokuşlu'nun yeni takımı belli oldu.

Okay Yokuşlu, West Bromwich ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Adı transferde Galatasaray ve Trabzonspor ile de anılan 28 yaşındaki milli futbolcunun yeni adresi İngiltere oldu. Okay, Championship ekibi West Bromwich ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Eski takımına geri döndü

Çalışma izninin alınmasının ardından transferi netlik kazanacak olan Okay Yokuşlu, 2020-2021 sezonunda yarın dönem kiralık olarak forma giydiği İngiliz takımına geri dönmüş oldu. 28 yaşındaki yıldız futbolcu West Bromwich'te o dönem 16 maçta forma giymiş ve 1 asist kaydetmişti.

İlgini Çekebilir
Hull City Dimitrios Pelkas'ın peşinde
Habere Git

Acun Ilıcalı, Ozan ve Doğukan'a rakip oldu

Okay Yokuşlu, West Bromwich forması giydiği takdirde, Championship'te Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu, milli takımdan arkadaşları Ozan Tufan ve Doğukan Sinik'in rakibi olacak. Okay'ın transferiyle Championship'teki Türk futbolcu sayısı da 3'e çıkacak. 

20 maçta oynadı

Okay Yokuşlu profesyonel futbol kariyerine Karşıyaka altyapısında başladı. Ardından Altay altyapısına transfer oldu. Sırasıyla Kayserispor, Trabzonspor, Celta Vigo, West Bromwich ve Getafe formaları giyen milli oyuncu, geçtiğimiz sezon ilk yarısı Celta Vigo ikinci dönemi Getafe'de kiralık olmak üzere 20 maçta görev yaptı. 

39 kez milli oldu

Güncel piyasa değeri 3 milyon Euro olan milli futbolcu, Ay yıldızlı forma tüm alt yaş kategorilerinde forma giyerken A Milli Takım ile 39 maçta sahaya çıktı ve 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Steve Bruce: Ona sahip olduğumuz için gerçekten çok mutluyuz

West Bromwich menajeri Steve Bruce, Okay Yokuşlu'nun transferiyle ilgili olarak “Okay kalitesinde bir oyuncuyu kadrosuna kattığımız izin çok mutluyum. Orta sahada daha fazla kaliteye ihtiyacımız olduğunu hissettiğim bir alan ve Okay da kesinlikle bunu fazlasıyla sunuyor. Kulüpteki ilk oynadığı dönemin ardından taraftarların favorisi olduğunu biliyorum ve bu sezon bizim için tekrar parlayacağına eminim. Okay'ın transferi için Avrupa'daki bazı büyük kulüplerle şiddetli bir rekabete girdik ancak Okay Albion'a dönmek istediğini açıkça belirtti. Ona sahip olduğumuz için gerçekten çok mutluyuz.”

Senin için hazırladığımız haberler