Oktay Derelioğlu: "Başarıyı devamlı hale getirmeliyiz"

15.11.2019 - 18:31 | Son Güncellenme: 15.11.2019 - 15:34

Oktay Derelioğlu: "Başarıyı devamlı hale getirmeliyiz"

Türk futbolunun unutulmaz simalarından biri olan ve futbola teknik direktörlük yaparak hizmet etmeye devam eden Oktay Derelioğlu, A Milli Takım ve Beşiktaş hakkında değerlendirmelerini paylaştı. Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Oktay Derelioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Oktay Derelioğlu: "Başarıyı devamlı hale getirmeliyiz"

Ulusça çok sevindik. Devamlı olarak böyle başarılara imza atmamız lazım. Şenol Güneş geldikten sonra milli takım ivme kazandı. 2020’ye hak kazandık ama bunu devamlı hale getirmek gerekiyor. Maalesef biz yıllardır, saman alevi gibiyiz. Başarılar için 10 sene ara veriyoruz. Bunu ortadan kaldırmak ve üzerine çalışmamız lazım.

Oktay Derelioğlu: "İzlanda maçında kurnazca oynadık"

İzlanda maçının taktiksel yorumu olmaz. İzlanda; takım oyununu oynuyor. Bir bütün olarak başarıyı elde etmeye çalışıyorlar. Bireysel oyuncu portföyü bize göre üst seviyede değil. Son yıllarda başarılı gösteriyorlar. Onlar için de 2020’ye gidememek başarısızlık olarak adlandırılabilir. Milli Takımımız, İzlanda maçında kurnazca oynadı. İç sahada kazanma tuzağına düşmedik. Belli başlı yerlerde birazcık panik yaptık.

Oktay Derelioğlu: "EURO 2020'ye gitmeyi hak ettik"

İzlanda maçında gol de yiyebilirdik, gol de atabilirdik. Fakat; hak ederek 2020’ye giden bir milli takım var. İnşallah 2020’de de göğsümüz kabarmaya devam eder. Devamlı olarak böyle organizasyonlarda yer almamız gerekiyor.

"Beşiktaş'ın sadece forvet değil birçok yere ihtiyacı var"

Beşiktaş’ın sadece forvete değil birçok yere ihtiyacı var. Beşiktaş’ın kadrosu zaman içinde çok zayıfladı. Gidenlerin yerine etkili oyuncular getirilemedi. Gelenler Beşiktaş’a çok faydalı olacak şekilde oynamıyor. Abdullah Avcı’nın oynatmak istediği taktik zaman içinde oturacaktır. Bugün hemen olacak iş değil. Kadro zenginliği açısından daha zayıf bir Beşiktaş var. Burak Beşiktaş’ın hücumdaki en önemli silahı. Ama büyük takımsanız mutlaka 3-4 forvet oyuncunuz olmalı.

Kariyer planlaması ne durumda?

Tabi ki teknik direktörlük yapmak önemli. Benim de ümidim bu. Çalışmalarımı o yönde devam ediyor. Fikirler, bakış açısı çok önemli. Bu paralelde buluşabilirsek çalışırız. Hakkımıza hayırlısı.

Senin için hazırladığımız haberler