Oktay Derelioğlu, Bayern Münih maçı ve Gaziantepspor'un son durumu hakkında konuştu

20.02.2018 - 15:52 | Son Güncellenme: 20.02.2018 - 15:52

Oktay Derelioğlu, Bayern Münih maçı ve Gaziantepspor'un son durumu hakkında konuştu

Gaziantepspor teknik direktörü ve Beşiktaş'ın eski oyuncularında Oktay Derelioğlu, takımının son durumu ve Bayern Münih - Beşiktaş maçı hakkında konuştu. Beşiktaş tarihinin Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncusu konumunda bulunan Derelioğlu, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

'Gaziantep'in dinamiklerinin devreye girmesi lazım'

"Şehrin ileri gelenleri destek yerine kulüp kapatılsın diye bakıyorlar. Gaziantepspor koca bir çınar. 10 yıl önce büyük başarılara imza atmış kulübün yerinde yeller esiyor. Zorlu şartlar altında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gaziantep'in dinamiklerinin devreye girmesi lazım."

'Bireysel olarak oyuncuların ne yapacağı önemli'

"Beşiktaş'ın oyun anlayışı 4-2-3-1, aynı oyun anlayışı ile çıkıyor. Taktik önemlidir tabii ki ama bireysel olarak oyuncuların ne oynayacağı önemli. Rakip bir Dünya devi. Beşiktaş Avrupa'da verdiği mücadeleyi göstersin yeterli. Beşiktaş geçen seneye oranla çok önemli isimler kaybetti. Cenk Tosun ve Aboubakar gitti. Yerlerine isimler geldi ama Vagner Love mesela daha yeni geldi. Negredo var ama yok gibi. Beşiktaş'ın önde top tutması lazım. Negredo ve Love bir soru işareti olarak gözüküyor. Bana göre bir Aboubakar değil yada Cenk'in yükselen form grafiğindeki gibi değil."

'İlk golü bulana kadar Bayern tedirgin oynabilir'

"Talisca ve Babel'in formu çok önemli. Beşiktaş'a alışkın oyuncular. Talisca'nın ikinci yarıda formu ortada. Quaresma'da oyun anlayışında etkili ortalarını sahaya yansıtırsa ayrıca Atiba ve Medel'in alıştığı ortamda Beşiktaş'ın 6-7 tane formda oyuncusunu sayabiliyoruz. Beşiktaş'ın daha önce başarılı olduğu maçlardaki mücadeleyi göstereceğine inanıyorum. Bayern esas zorlanacak olan takım. Kağıt üzerinde mutlak favoriler. İlk golü bulana kadar Bayern tedirgin oynabilir. Bu takımlar öyle pes etmezler. 70'den sonra 3 gol atabilirler. Beşiktaş zaten oyun disiplininden çıkmayacaktır."

'En kilit nokta...'

"Sadece Beşiktaş'ın tek eksiği öndeki oyuncuların form grafiğinin çok iyi olmaması. Önde şu an kadroda kim bilmiyorum. Negredo'nun orada topu tutup arkadaşlarına duvar olması ve oradaki pas trafiğinin önemi çok büyük. Atak sonlandırmayı iyi yaparsak ve topu üçüncü bölgede tutabilirsek saha ve seyirci avantajını kırabiliriz. Topu çabuk kaybedersek sorun olur en kilit nokta orası. Atak sonlandırmayı yaparsak hem takım nefes alır hem de Bayern tedirgin olur"

'Rekorlar kırılmak içindir'

"Beşiktaş kulüp olarak Avrupa Kupalarında en golcü oyuncusu olduğumu konusunda o itibari çok fazla yaşatmıyor ama Beşiktaşlı taraftarlar sağolsun bana onu her zaman, her yerde hissettiriyorlar. İnşallah beni de geçerler. Talisca geçsin yada Cenk geçsin daha önce de diye söyledim. Rekorlar kırılmak içindir."

Senin için hazırladığımız haberler