Oktay Derelioğlu: "Derbinin kilidini çözer"

26.11.2020 - 09:40 | Son Güncellenme: 26.11.2020 - 09:48

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile Beşiktaş derbi maçta karşı karşıya gelecek. Futbolculuk kariyerinde her iki takımın da formasını giyen Oktay Derelioğlu, derbi maçla ilgili analizini paylaştı. Oktay Derelioğlu'nun Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeki favorisi kim? İşte yanıtı...

Oktay Derelioğlu: "Derbinin kilidini çözer"

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig’in 10.haftasında karşı karşıya gelecek. 29 Kasım Pazar günü saat 19:00’da başlayacak derbiyi, her iki takımın da formasını giyen ve günümüzde teknik direktörlük yapan Oktay Derelioğlu yorumladı. Derelioğlu’nun derbideki favorisi hangi takım? İşte yanıtı…

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Oktay Derelioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

"Psikolojik bir savaş"

-Pandemi döneminde derbilerin ne kadar heyecan vereceği tartışma konusu. Her iki takım açısından baktığınızda oyun kalitesi yüksek bir maç bekliyor musunuz?

Futbol psikolojik bir savaş ortamına sahip. Yetenek, fizik, kapasite, yan etkenler faktör olsa da günlük hissiyatlar çok önemli. Klişe bir cümle ama derbilerin havası değişiktir. İki takım da mali problemlerle uğraştı. Fenerbahçe bunu çok önemli bir süreç geçirerek aştı diye düşünüyorum. Gerekli transferleri yaptılar. Beşiktaş ise istediği oyuncuları kadrosuna katamadı. Ona rağmen Beşiktaş, Başakşehir karşısında önemli bir galibiyet aldı. Fenerbahçe de farklı galibiyetler alıyor. Seyircinin olmadığı derbilere alışkın değiliz ama güzel bir derbi olacağını düşünüyorum.

"Derbinin kilidini takım oyunu çözer"

-Gerek Fenerbahçe yönetimi, gerek teknik direktör Erol Bulut, şampiyon ilan edilmelerini doğru bulmuyor. Derbi ve ligin favorisi sizce Fenerbahçe mi?

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında ağır basıyor. Ama lig uzun bir maraton. Beşiktaş mesela Başakşehir maçında favori değildi ancak kazandılar. Takım oyununu sahaya yansıtan ekipler öne geçer. Derbinin kilidini takım oyunu çözer. Bunda teknik direktörlerin payı olacak. Fenerbahçe şu anda favori. Uzun maratonda takımlar değişkenlik gösterebilir. Teknik adamların takımı nasıl hazırladığına ve psikolojik faktörlere bağlı durumlar etkili olacak.

"Kötü geçen maç sonrası oyuncuya sahip çıkmak daha önemli"

-Sergen Yalçın, ‘Asla kaleci transferi yapmayacağım’ açıklamasını yaptı. Beşiktaş kaleci ve forvet transferi yapmalı mı sizce?

Beşiktaş’ta kaleci eksikliği var. Transfer yapamıyorsan elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanman gerekiyor. Olumsuzlukta oyuncuyu zaten kaybediyorsun. Teknik direktörler kötü oynadığında da genç oyunculara sahip çıkmalı. Sergen Yalçın, kötü sonuç olduğunda da gereken desteği vermeli. Umarım öyle olur. Beşiktaş’a forvet de dahil olmak üzere birçok transfer gerekiyor. Transfer politikası mali durumlarına bağlı. Her oyuncuyu alabilecek durumda değiller.

"Günü geldiğinde tüm Türkiye'nin gündeminde olabiliriz"

-Teknik direktörlük kariyerinizle ilgili yeni gelişmeler var mı?

Bazı kulüplerle görüşüyorum. Tırnaklarımızla kazıyarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. En azından bildiğimiz işi yapmak istiyoruz. Alt liglerde ciddi tecrübeler elde ettim. Günü gelir herkesin, tüm Türkiye’nin gündeminde olabiliriz. Bunu da zaman gösterecek.

Senin için hazırladığımız haberler