Oktay Derelioğlu: Mali tablolarını araştırsanız küme düşerler

06.04.2018 - 15:24 | Son Güncellenme: 06.04.2018 - 15:24

Oktay Derelioğlu: Mali tablolarını araştırsanız küme düşerler

Futbolculuk döneminde Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giyen , günümüzde ise teknik direktörlük yapan Oktay Derelioğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ligdeki şampiyonluk yarışına değinen Derelioğlu, yeniden bir takım çalıştırıp çalıştırmayacağına yanıt verdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Oktay Derelioğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Kimse geleceğe yatırımı düşünmüyor"

Spor Toto Süper Lig'e yeni çıkan Göztepe ve Sivasspor'un performansını mutlaka konuşmak lazım. Bunlar ön plana çıkan takımlar. Ama ilk önce bunları konuşurken tüm taraftarlar kulübün sportif başarılarına bakıyor. Bu saydığım 3 kulüp; aldığım bilgilere göre mali başarısı yüksek olan 4 büyüklerin önüne geçen takım konumundalar. Kimse geleceğe yatırımı düşünmüyor. Geniş kapsamlı bir futbol bakış açısı yok.

"Başakşehir'in gösterdiği performansı başarılı buluyorum"

Başakşehir'in bir artısı olduğu için çok bir şey diyemiyorum. Belediye'nin imkanlarını kullandıktan sonraki bir pozisyonları var. Gösterdikleri performansı başarılı buluyorum. Büyük bir avantajı kullanarak hareket eden bir kulüp diyebilirim. Göztepe'ye baktığımızda Mehmet Sepil'in bir hamlesi var. Anonim Şirketi olarak devam ettiler.

"Başakşehir şampiyon olmak istiyorsa kesin kazanmalı"

Başakşehir’in Yeni Malatyaspor maçında kayıp yaşayacağını düşünmüyorum. Maç oynanmadan kazanılmaz. Baktığımızda Erol Bulut'tan sonra çok iyi çıkış yakalayan bir Malatyaspor var. Düzelme ve devre arası iyi bir yapılanmayla iyi bir yönetim şekli var. Malatyaspor, kolay bir lokma değil. Başakşehir'in mutlak suretle bu maçı alması lazım. Şampiyonluk istiyorsa kesinlikle alması lazım.

"Şu anda hile yapıyorlar"

Trabzonspor Kulübü uzun yılardır karışık. Futbolun beşiğidir Trabzon. Sportif başarı olsa bazı şeyler göz ardı edilebilir, ön plana çıkmayabilir. Ama sportif başarı da gelmeyince, taraftar da aç olunca büyük sorunlar çıkıyor. Bugün mali tablosunu araştırsanız küme düşerler. Bugün, şampiyonluk potası içerisinde olmadıkları için bu durumdalar. Yönetim şeklini değiştirmeleri lazım. 4 büyükler için de geçerli. Şu anda hile yapıyorlar. Dernekler tarafından yönetilen bir kurum borsaya açılamaz. Kulüp sahibi değilseniz borsaya açılamazsınız. Borsaya açılan bir kulüpte kongre olmaz. İki farklı şirket yönetemezsiniz. Bunları kimse konuşmuyor. Sen bugün A.Ş isen seçim yapamazsın. Bunlara kimse el atmıyor.

Teknik adamlara eleştiri

İyi futbol oluyor mu burada? İyi futbol olduğu zaman sonuç kaçınılmaz olur. İyi futbol oynamazsan skor da elde edemezsin. Tehlikeli alanda rakibi tutamazsanız başarılı olamazsınız. Ne kadar rakibi önde karşılayıp, rakip alanda oynarsanız başarılı olursunuz. İyi futbol oynayacaksın ki sonuç elde edebileceksin. O açıdan teknik adamların yaptığı, ”İyi futbol olmasa da sonuç almak istiyoruz” açıklamalarına katılmıyorum.

"Bu hafta dengeler değişmez"

Açıkçası kırılma anları son haftalar. Zirvede bu hafta mesela puan kaybı olacağını düşünmüyorum. Galatasaray da şu an üst düzey bir futbol oynuyor. Bu hafta dengelerin değişeceğini düşünmüyorum diyebilirim. Bence bu hafta zirvede değişiklik olmaz.

Kendi kariyer planlaması hakkında

2018-19 sezonu için birkaç takımla görüşüyorum. Hayırlısıyla 2.Lig'de de 3.Lig'de de takımlarla görüşüyorum. Tırnaklarımla kazıyarak bir yerlere gelmek ve proje takımı çalıştırmak istiyorum. İlerleyen dönemlerde bir takımın başında olacağımı söyleyebilirim.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler