Oktay Derelioğlu'ndan derbi, Beşiktaş ve Fikret Orman yorumu!

30.09.2019 - 17:38 | Son Güncellenme: 30.09.2019 - 14:42

Oktay Derelioğlu'ndan derbi, Beşiktaş ve Fikret Orman yorumu!

Türk futbolunun ve Beşiktaş’ın unutulmaz isimlerinden biri olan, günümüzde ise teknik direktör olarak futbola hizmet eden Oktay Derelioğlu, Radyospor’a konuştu. Derelioğlu, derbi maç ve siyah-beyazlılarla ilgili çok çarpıcı sözlere imza attı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Oktay Derelioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Oktay Derelioğlu: "Derbi öncesi iki taraf 0-0 için anlaşmış gibiydi"

Galatasaray-Fenerbahçe ve Trabzonspor-Beşiktaş maçlarının olduğu bir haftaydı. Trabzonspor-Beşiktaş maçından daha çok keyif aldım. Derbiyi konuşmaya bile gerek yok. İki taraf maçtan önce anlaşmış gibiydi. Hakemler de öyle. 0-0 için anlaşılan bir maçtı. Son yıllarda izlediğim en kötü derbiydi.

Oktay Derelioğlu: "Kolombiya'dakiler derbiyi izleyince Türk futbolu bu mu demiştir"

Galatasaray-Fenerbahçe maçının Kolombiya’da yayınlanması güzel. Ama Kolombiyalılar bu maçı izledikten sonra, “Türkiye’de oynanan futbol bu mudur?” demişlerdir. Saha içinde yıldız oyuncular vardı. Yabancılar da Türkiye’deki futbola ayak uyduruyor. Gelen yabancı futbolcular kötüye uyum sağlıyor. Form düşüklükleri de hemen belli oluyor.

Oktay Derelioğlu: "Her şeyi Abdullah Avcı'nın üzerine yıkmak doğru değil"

Her şeyi Abdullah Avcı’nın üzerine yıkmak doğru değil. Avcı kendisini kanıtlamış, belli bir kariyeri olan teknik adamlardan. 6 haftada yerden yere vuramayız. Bence kötü bir dönemde Beşiktaş’ın başına geçti. Beşiktaş aşağı giderken geldi. Sevk ve idare sıkıntıları, futbolcuların mutsuzluğu… Vücut dillerinden de bu okunuyor. İstediğin kadar iyi antrenman programı yap, içeride huzursuzluk varsa başarı beklemek son derece yanlıştır.

Oktay Derelioğlu: "Beşiktaş'ta mutlu bir aile ortamı yok"

Oyuncular ellerinden geleni yapıyordur ama futbolcular çocuk gibidir. Milyon Euro kazanabilirler, banka hesapları dolu olabilir. Ama Ronaldo ve Messi de dahil ruhunu okşamanız gerekir. Beşiktaş’ta mutlu bir aile ortamı yok. Trabzonspor ile Beşiktaş arasında böyle bir fark var.

Oktay Derelioğlu: "Tartışmaya gerek yok, Fikret Orman zararlı bir adam"

Trabzonspor’un başkanı, teknik adamı ve oyuncuları aynı dilden konuşuyor. Beşiktaş’ta öyle bir durum yok. Çalışanlar, profesyoneller mutlu değilse başarılı olamazlar. Fikret Orman’ı tartışmaya gerek yok. Tamamıyla Beşiktaş’a zararlı. Fazla uzatmaya gerek yok. Zararlı bir adam. Beşiktaş büyük bir camiadır. Hiçbir zaman değer kaybetmez. Beşiktaş’ı değersiz hale getirmeye çalışanları Allah uzak etsin. Beşiktaş ülkenin mihenk taşlarından biridir. Altın, çamura düşünce değer kaybetmez. Beşiktaş her zaman büyüktür.

Senin için hazırladığımız haberler