Oktay Derelioğlu'ndan flaş Elazığspor açıklaması!

12.06.2018 - 14:32 | Son Güncellenme: 12.06.2018 - 17:32

Elazığspor ile anlaşan Oktay Derelioğlu, bu anlaşmanın neden bozulduğunu açıkladı. Oktay Derelioğlu, Elazığspor ile neden anlaşamadı?

Oktay Derelioğlu'ndan flaş Elazığspor açıklaması!

Türk futbolunun unutulmaz golcülerinden ve günümüzün teknik direktörlerinden Oktay Derelioğlu, Tetiş Yapı Elazığspor ile prensip anlaşmasına varmıştı. Ancak; Derelioğlu bu anlaşmayı bozduğunu açıkladı. Derelioğlu, "Davranış, yaklaşım, tutum bana pek güven vermedi. Başarılı bir birliktelik olacağını düşünmedim. Anlaşmayı bozdum" ifadelerini kullandı. 

Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Oktay Derelioğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

Oktay Derelioğlu: Elazığspor ile başarılı bir birliktelik olacağını düşünmedim

Tabii görüşme oldu. Görüşmeler 4-5 gün sürdü. En son prensipte anlaşmıştık. Ta ki anlaşmadan sonra başkanın beni aramasıyla bu anlaşma sekteye uğradı. Davranış, yaklaşım, tutum bana pek güven vermedi. Başarılı bir birliktelik olacağını düşünmedim. Kendilerine teşekkür ettim, Allah yardımcınız olsun dedim. Ben bu tarz bir teknik direktör değilim. Ben gereken fedakarlıkları da yaptım. Orada çalışmak istedim, bu bir gerçek. Ama yaklaşım, tutumları bana olumlu gelmedi. Elazığspor’a gidecek çok teknik direktör var. Anlaşmayı da bozdum. Nedenini de kendilerine açıkladım. İnşallah Elazığspor’a yakışan bir teknik direktörle anlaşırlar.

"Sesleniyorum, sesleniyorum hep yalnız kalıyorum"

Görüşmelerim oluyor. Bundan sonra da olacak. Disipline, davranışa önem veren bir teknik adamım. Takımlar plan ve stratejilerini belirleyemiyorlar. En önemli yanlış da biz teknik direktörlerde. Teknik direktörler kolayca teslim oluyorlar yönetim ve başkanlara. Boş mukaveleye imza atarız diyenler var, ne denirse tamam diyenler var. Onlar yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. Sesleniyorum, sesleniyorum ama hep yalnız kalıyorum. Kulüp bulmak için her şeye tamam diyoruz. Bunu tasvip etmiyorum. Çok teknik direktör var deniliyor ama bu tarz çok az teknik direktör var.

"Talisca'nın yerine düşünülen isimler o boşluğu dolduracak isimler değil"

Anderson Talisca gibi bir değer Beşiktaş’tan ayrıldı. Çin’e gidebilir. Genç bir oyuncu olarak Çin’e gitmesinin sebebi belki liglerin tatil oluşu, para kazanma olarak değerlendirilebilir. Beşiktaş’a çok ciddi katkı yaptı. Maliyeti yüksekti. Bunun planlaması yapılamadı. Beşiktaş ile adı geçen isimler Talisca ayarında oyuncular değil.

Oktay Derelioğlu: Kulüplerimizin plan ve stratejileri yok

Tosic’in gitmesi büyük bir handikap. Tosic orayı toparlıyordu. Transfer planlaması maliyete bakıyor. Şu dönemdeki transfer bizim ülkemiz dışında bir yerde olmuyor. Oluyorsa da transferi bitirmiş, uçak, yol trafiği yapmadan gerçekleşen transferler oluyor. Sadece Süper Lig için değil, alt ligler için de öyle. Plan, strateji yok. Başarıyı hedef alarak yol almıyoruz. Mali bütçe de ortada. Takımlarımızın ciddi sorunları var, borç batağı içinde.

2018 Dünya Kupası'na ilişkin...

Dünya Kupası’nı ben de merakla bekliyorum. Favori takımlarım var. Turnuva sisteminde oynayan takımlar belli. Almanya tam bir turnuva takımı. Brezilya, Arjantin, Belçika… Portekiz’e çok şans vermiyorum. Sürpriz olarak çıkabilecek takımlar arasında belki bir Uruguay olabilir. Bu saydığım takımlar arasında çeyrek, yarı ve final heyecanı yaşanabilir.

Senin için hazırladığımız haberler