Oktay Derelioğlu'ndan olay sözler: Jesus başarısız, Belözoğlu saygısız

Cüneyt Muharremoğlu
18.12.2022 - 13:08 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 13:15

Makedonya 2. Lig ekibi Gostivar'da teknik direktörlük yapan Oktay Derelioğlu, Jorge Jesus'tan Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin'e; Rıdvan Yılmaz'dan Emirhan İlkhan'a kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Oktay Derelioğlu'ndan olay sözler: Jesus başarısız, Belözoğlu saygısız

AJANSSPOR HABER

Türk futbol tarihinin en önemli golcülerinden biriydi. Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi büyük takamlarda forma giydi. Yurt dışında Las Palmas, Lenkeran ve Nürnberg'te oynadı. Şu an Makedonya 2. Ligi'nde lider durumda bulunan FK Gostivar'ın teknik direktörlüğünü yapıyor.

Derelioğlu'ndan sert sözler

Oktay Derelioğlu, Sabah'a yaptığı açıklamalarda teknik direktörler Jorge Jesus, Stefan Kuntz, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin ve Başakşehir Beşiktaş'tan Rangers ve Torino'ya giden Rıdvan Yılmaz ile Emirhan İlkhan hakkında sert ifadeler kullandı.  

"Herkes Türkiye'ye gelmek istiyor"

Derelioğlu, Türkiye ve Süper Lig'e butun futbolcuların para için gelmek istediğini söyledi. Gostivar Teknik Direktörü, "Verilen paralar nedeniyle çok zengin görünüyor. Bu işi niye yapıyor futbolcu; para için. Herkes Türkiye'ye gelmek istiyor. Almanya, İspanya, İngiltere'de bu paraları kazanamazlar" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Transferde mutlu son! Jesus istedi, Başkan Koç bitirdi...
Habere Git

"Jorge Jesus başarısız"

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor için asıl başarının şampiyonluk değil üretmek olduğunu söyleyen Derelioğlu "Herkes 'Jesus, Jesus' diyor ama bu bütçe ve kadroyu Şampiyonlar Ligi'ne taşıyamadıysa, bana göre başarısız. Kimse kusura bakmasın. 40 tane transfer yaptınız. 4 tane oyuncunun ismini Avrupa listesine veremediniz. Kimse bunu sorgulamıyor" dedi.

"Aynı ortamı İsmail Kartal'a sağlamadılar"

Oktay Derelioğlu eleştirilerine şöyle devam etti: "Jesus çok tecrübeli kurt bir isim. Aynı ortamı, aynı rakamları İsmail Kartal'a sağladılar mı? Jesus'un aldığı rakamın karşılığı bu olmamalı. Ben bu rakamlara karşıyım. Jesus'un yerinde olsam bu kadar oyuncu aldırmam."

"Jesus'un rotasyonu benim anlayışıma ters"

Derelioğlu, Jesus'un yaptığı rotasyona da karşı çıkarak "Üst üste 8 maç farklı kadrolarla çıktı. Kadro 22+4, belki sekmelerle 28 olur. Oyuncu sürekli oynamak ister. Eğer problem yaşamıyorlarsa paralarını zamanında alıyorlardır ya da içeride susturuluyorlardır. Kavga ortamına girmiyorlardır. Böyle bir değişken kadro benim teknik direktörlük anlayışıma ters. Bu diğer takımlar için de geçerli. Bu kadar sirkülasyonun olduğu yerde mali sıkıntı kaçınılmaz olur. Arkanızda Ali Koç var ama 6.5 milyar borç ne olacak?" dedi.

İlgini Çekebilir
İrfan Can Kahveci'den Jesus'a büyük övgü: Türkiye'nin kaderini değiştirebilir
Habere Git

"Stefan Kuntz istifa etmeliydi"

Derelioğlu'nun eleştirilerinden A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da nasibini aldı.  Derelioğlu, "İyi hoca kötü hoca vardır. Hangi ülkeden olduğu önemli değil. Ama Stefan Kuntz başarısız. Lüksemburg'u yenemiyor, Faroe Adaları'na yeniliyorsan o gün istifa edecektin. Biz niye Dünya Kupası'nda yokuz onu tartışmamız gerek" dedi.

"Emre Belözoğlu, Nuri Şahin saygısız"

Derelioğlu, futbolculuk kariyerini bitirir bitermez diploma almadan teknik direktörlük yapan Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin için şöyle konuştu: "Yaptıkları saygısızlık.. Onlar için de iyi değil. Teknik direktörlüğün futbolculukla yakından uzaktan alakası yok. Biri ay, biri yıldız, hatta güneş. Futbolculuk daha kolay. Pro-lisansın yok ama saha kenarında hocalık yapıyorsun. O diplomaya da saygın yok."

Rıdvan Yılmaz ve Emirhan İlkhan'a eleştiri

Beşiktaş'ın altyapısından yetişen ve bu sezon başında biri Rangers biriyse Torino'ya imza atan Rıdvan Yılmaz ile Emirhan İlkhan da eleştirilerden nasibini aldı.  Derelioğlu, "Sırf yurt dışına gitmek için gidilmez. Bu yurt dışı hayalleri neden başlıyor biliyor musunuz, bulunduğunuz lig sizi oraya itiyor. En son Rıdvan Yılmaz kaçarcasına gitti, Emirhan aynı şekilde. Mutsuzluğun ana kaynağı ne? Beşiktaş gibi bir kulüpten Rangers'a gidiyorsun. Rangers, Beşiktaş'tan büyük değil. Avrupa'daki görüntümüz saman alevi. Niye bunları konuşmuyoruz. Orada sahne almazsanız, oyuncu da gider oralarda sahne almak ister. Ama bu Rangers ve Torino ile olmaz" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Rıdvan Yılmaz'dan Galatasaray açıklaması.. Geliyor mu?
Habere Git

"Arda Güler için erken değil"

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldızı Arda Güler hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Derelioğlu, "Arda Güler 17 yaşında. Ben de 16 yaşında oynamaya başladım. Emre Belözoğlu da 16 yaşındaydı. Futbolda yaşa inanmıyorum. İyi futbolcu, kötü futbolcu vardır. Arda için sen erken diyebilirsin ama benim için değil. Futbolcunun zamanı değil verimi vardır. 16 yaşındaki de 36 yaşındaki de bir" dedi.

"Makedonya'da çok Eljif Elmas var"

Makedonya'da Fenerbahçe'nin Napoli'ye yüksek bir bedelle sattığı çok Eljif Elmas gibi çok futbolcu bulunduğunu belirten Derelioğlu şöyle konuştu: "Makedonya'da Eljif Elmas gibi çok topçu var. Topraklar çok zengin ama sistem zafiyeti var. Bunun ana faktörü de tesisleşme problemi.  Türkiye'den kimse arayıp beni sormuyor ki Türk kulüplerine futbolcu tavsiye edeyim."

Senin için hazırladığımız haberler