Eyüpspor'un Keçiörengücü'nden İbrahim Olawoyin transferinde sorun çıktı

Orhan Gülek
30.12.2022 - 17:13 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 17:29

TFF 1. Lig ekibi Eyüpspor'un daha önce anlaşmaya vardığı Keçiörengücü’nün kanat oyuncusu İbrahim Olawoyin transferinde pürüz çıktı. İşte tüm detaylar.

Eyüpspor'un Keçiörengücü'nden İbrahim Olawoyin transferinde sorun çıktı

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Spor Toto 1.Lig’de ilk yarı heyecanı sona ererken gözler tramsfer sürecine çevrildi. Transfer yasağı olmayan takımlar kadrolarını güçlendirmek için transfer çalışmalarına başlarken, lider Eyüpspor'ın İbrahim Olawoyin transferinde sorun çıktı.

Eyüpspor, Olawoyin ile anlaşmıştı ancak...

Geçtiğimiz günlerde Spor Toto 1. Lig'in lideri Eyüpspor'un kanat transferi için görüştüğü Keçiörengücü’den İbrahim Olawoyin ile anlaşmaya varmıştı. Ancak son gelen bilgilere göre transfer çıkmaza girdi.

Olawoyin transferi iptal oldu

Daha önce Eyüpspor’un Keçiörengücü’nün yıldız oyuncusu İbrahim Olawoyin transferinde her iki kulübün anlaştığı ve oyuncununda istekli olduğu şeklinde gelen haberlerin aksine, ortaya çıkan bazı ciddi sorunlardan dolayı bu transferin şu aşamada çıkmaza girdiği ve iptal olduğu öğrenildi. 

İlgini Çekebilir
Altınordu'ya Eyüpspor'dan sağ bek
Habere Git

İbrahim Olawoyin'in performansı

25 yaşındaki Nijeryalı oyuncu İbrahim Olawoyin, bu sezon 4 gol ve 7 asist istatistikleri ile takımına ciddi katkı vermişti.

"Olawoyin’e çok ciddi teklifler var"

Geçtiğimiz hafta Keçiörengücü'nde istifa eden teknik direktör Taner Taşkın, Ibrahim Olawoyin’e çok ciddi transfer tekliflerinin geldiğini açıklamıştı. Taşkın, "Bakın ben iddia ediyorum; Olawoyin çok farklı stili ve özelliklerinden dolayı çok güzel yerlere gelecektir. Kendisine hem 1. Lig’den, hem Süper Lig’den hem de yurtdışından çok ciddi teklifler var." dedi.

Eyüpspor, adım adım Süper Lig'e

Öte yandan TFF 1. Lig'de geçtiğimiz sezon Play-Off yarı finalinde Bandırmaspor'a elenen Eyüpspor, bu sene işi sıkı tutuyor. Eflatun Sarılılar, ilk devresi tamamlanan ligde en yakın rakibi Samsunspor ve Bodrumspor'un 6 puan önünde zirvede yer aldı. 

Transferler sonuç verdi

Sezon öncesi kadroyu büyük ölçüde değiştiren Eyüpspor'da hücum bölgesine yapılan transferler sonuç verdi. Bu pozisyonda görev alan Emeka Eze, Ryab Babel ve Pa Dibba 18 gole direkt katkı yaparak İstanbul ekibini zirve tuttu.

Senin için hazırladığımız haberler