Olay açıklama: Başka sürpriz...

03.01.2019 - 15:39 | Son Güncellenme: 04.01.2019 - 13:48

Olay açıklama: Başka sürpriz...

Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Ali Şen, sarı-lacivertlilerin gündemine dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Şen, ”Fenerbahçe’nin durumu sürpriz diyoruz. Peki başka bir sürpriz olabilir mi? Fenerbahçe, 17 maçı da kazanıp 67 puanla şampiyon olabilir mi? Bence olabilir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ali Şen, Ali Koç, Ersun Yanal ve Damien Comolli konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Şen’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Ali Şen: "Tarih bir başka sürprizi yazabilir. Fenerbahçe şampiyon olabilir"

Fenerbahçe’nin bugünkü durumu ortada. 17 maç oynadı ve 16 puan aldı.  Bu büyük bir sürpriz. Peki tarihte başka bir sürpriz olabilir mi? Yani Fenerbahçe şampiyon olabilir mi? Evet, olabilir.

"Toplama takım dedikleri takımla ikinci olduk, sonra kupaları topladık"

1981 yılında Fenerbahçe’de işler kötüydü. Maçları kaybediyordu. Taraftarlar bağırıyordu. Kongre oldu ve Fenerbahçe başkanlığına kimse aday olmaya cesaret edemedi. Taraftarlar, ”Ali Şen” diyordu. Kimse girmedi ve tek aday olarak girdim. O sene 11 futbolcu aldık. “Toplama takım” dendi. Ama o yıl ikinci olduk. İkinci yılda ise bütün kupaları aldık.

"Fenerbahçe, 17 maçı da kazanıp şampiyon olabilir"

1994 yılında yine Fenerbahçe kaybediyor ve Ali Şen başkan Fenerbahçe şampiyon denildi. Aday oldum ve tekrar kazandık. 84 puanla rekor kırarak şampiyon olduk. Yine 11 kişi aldık. İkinci devrede 17 tane maç oynanacak. 

Madem ki Fenerbahçe’nin bu noktada olması sürpriz... Fenerbahçe 17 maçı da kazanıp şampiyon olabilir mi? Evet diyorum. Bu konuda da Fenerbahçe’nin tarihine bakıyorum.

Ali Şen'den Ali Koç ve Ersun Yanal yorumu

Ersun Yanal, kulüp tarihinde en erken şampiyonluğu getirdi. Şimdi takımın başında. Taraftar kimi istedi? Ersun Yanal’ı. Hangi başkanı istedi? Şu anda başkan kim? Ali Koç. Ali Koç’un desteklenmesini ve buna coşkulu bir şekilde devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

"Fenerbahçe transferi Avrupa'da değil, Türkiye'de arasın"

Fenerbahçe 17 maçı nasıl kazanır? Fenerbahçe transfer yapacak. Ama transferi Avrupa’da aramasınlar. Devre arasında Avrupa’dan alacağınız oyuncu, kendi takımına faydalı olmayacağı için bırakılır. Bu yüzden transferi Avrupa’da aramasın diyorum.

Devre arası hiçbir takım iyi futbolcusunu vermez. Kadroya giremeyen, gözden düşen oyuncuları bırakırlar. Gerçekle yüz yüze olmak lazım. Fenerbahçe, transferi Türkiye’de arasın.

"Ali Koç, olmaz denilen şeyleri oldurabilir"

"Fenerbahçe’nin transfer yapacağı yer belli. Türkiye Ligi’nde oynayan yabancı futbolcular. Fenerbahçe’de oynamak istemeyen oyuncu dünya üzerinde yok. Herkes oynamak ister.

UEFA kriterleri mi istiyorsunuz? Ellerindeki futbolcuların en azından 4 tanesini artık takas mı yaparlar bilemiyorum... Ali Koç’un güçlü olduğunu ve olmayacak şeyleri bile yapabileceğini, oldurabileceğini düşünüyoruz.

"Bu pozisyonda Ali Koç dışında biri olsaydı görevde kalamazdı"

Ali Koç dışında birisi şu anda görevde olsaydı istifa etmek durumunda kalırdı. Tabi ki hiçbir destek sınırsız değildir.

Ali Koç’u seviyoruz. Bu sevgi aynen devam ediyor. Fenerbahçe, savunmaya oyuncu almalı. Oynayanları almalı ve gol atabileni almalı.

Volkan Demirel ve af konusu...

Volkan Demirel ve af konusu yönetimin tasarrufudur. Ben bir oyuncuya ceza verdikten sonra affedenlerden değilim. Ya cezayı veririm ya da verdiysem affetmem. Bu karar, yönetimin tasarrufudur.

"Makyaj yapılmış transferlerden bıktık"

Ali Koç, Türkiye’de oynayan takımların kadrolarına baksın. 3 büyüklerin yan yana görülmediği bir lig görüyoruz. Türkiye’de işe yarayan, takımına katkı veren yabancı futbolcular var. Makyaj yapılmış futbolculardan da bıktık.

"Fenerbahçe, işe yaratan futbolculara taliptir"

Fenerbahçe 17 maçı da kazanırsa şampiyon olabilir. Başakşehir kayıplar yaşayabilir. Başka kulüpler, “Ben oyuncumu satmayacağım. Şampiyon olacağım " derse bilemem ama işe yarayan yabancı futbolculara talip olacak bir takım varsa o da Fenerbahçe’dir.

Ali Şen'in Comolli yorumu

Damien Comolli konusunda Ali Koç’un bir fikri var. Biz de Ali Koç’u destekliyoruz. Bir konuya destek, diğerine köstek olamayız. İkisinin arasında bir anlaşma var. Onu Ali Koç bilir.

Ama Fenerbahçe’nin bu noktadan mutlaka çıkması gerekiyor. Bu kadroyla Fenerbahçe şampiyon olabilir. Matematik öyle diyor.

"Camia, şampiyonluk için kenetlenmeli"

Fenerbahçe’nin düşüp düşmeyeceğini konuşmak abes olur. Fenerbahçe ikinci yarıya Bursaspor maçıyla başlayacak. Mutlaka galibiyetle başlaması lazım. Futbolcuların konsantre olması lazım.

Kulüpte tekrar göreve gelen Volkan Ballı gibi bir isim de var. Herkes, bütün camia Fenerbahçe’nin şampiyonluğu için kenetlenmeli.

Senin için hazırladığımız haberler