Dortmund-Bayern maçının hakemine 'şikeci' diyen Jude Bellingham'ın cezası belli oldu

07.12.2021 - 15:38 | Son Güncellenme: 07.12.2021 - 15:40

Bayern Münih'in Borussia Dortmund'u 3-2 yendiği maçın ardından Dortmund'un İngiliz futbolcu Jude Bellingham, hakem Felix Zwayer hakkındaki sözleri nedeniyle ceza kuruluna sevk edilmişti. İngiliz futbolcunun cezası açıklandı.

Dortmund-Bayern maçının hakemine 'şikeci' diyen Jude Bellingham'ın cezası belli oldu

Hüseyin Özkök - Ajansspor

Bundesliga'da geçtiğimiz hafta sonu oynanan ve konuk ekip Bayern Münih'in 3-2'lik galibiyetiyle sonuçlanmış; Bayern'e galibiyete getiren penaltı pozisyonu büyük tartışma yaratmıştı.

Ceza kuruluna sevk edilmiş, gözlemci savcılığa şikayette bulunmuştu

Maçın ardından karşılaşmanın hakemi Felix Zwayer hakkında "Daha önce şike yapmış birini Almanya’nın en büyük maçına verirseniz olacağı budur" ifadelerini kullanan Dortmund'un 18 yaşındaki İngiliz futbolcusu Jude Bellingham, disiplin kuruluna sevk edilmişti. Karşılaşmanın gözlemcisi de Bellingham hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Men cezası alması bekleniyordu ama...

Bellingham'ın men cezası alması beklenirken, Almanya Futbol Disiplin Kurulu İngiliz futbolcuya 40 bin euro para cezası vermekle yetindi. Ancak maçın hakem gözlemcisinin savcılığa yaptığı suç duyurusu ile ilgili henüz bir karar çıkmadı.

Felix Zwayer'in adının geçtiği olay nedir?

40 yaşındaki Alman hakem, 2005 yılında bahis şikesi yapan hakem Robert Hoyzer’in neden olduğu skandala karıştığı ve şikeyi bildiği halde sesini çıkartmadığı ve Hoyzer’den 300 Euro aldığı için o dönem 6 ay ceza almıştı. Zwayer daha sonra hakemlik hayatına devam etmişti. Olayın olduğu dönemde Jude Bellingham ise henüz 2 yaşındaydı.

Senin için hazırladığımız haberler