Olay hakem 8 hafta sonra Süper Lig'e döndü

28.01.2021 - 12:26 | Son Güncellenme: 28.01.2021 - 12:30

Son dakika haberleri... Fenerbahçe - Başakşehir maçındaki yönetimiyle eleştirilerin odağı olan hakem Bahattin Şimşek'e o günden beri Süper Lig'de yönetmesi için maç verilmemişti. Hakem Bahattin Şimşek, Süper Lig'in 22. haftasıyla beraber tekrardan düdük çalacak. İşte detaylar...

Olay hakem 8 hafta sonra Süper Lig'e döndü

AJANSSPOR - HABER

14. haftada Fenerbahçe-Başakşehir maçını yönettikten sonra kızağa çekilen hakem Bahattin Şimşek ikinci yarının ilk haftasında Süper Lig'de maç aldı. Şimşek, 22. haftada Gençlerbirliği - Fraport TAV Antalyaspor maçını yönetecek.

Tepki görmüştü

Fenerbahçe - Medipol Başakşehir mücadelesinde hakem Bahattin Şimşek, verdiği kararlar sonrası Başakşehir tarafından büyük tepki görmüştü.

Ne olmuştu?

Şimşek, Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kart için VAR'a çağrılmasına karşın Fenerbahçeli Luiz Gustavo'ya sarı kart vermişti. Bahattin Şimşek daha sonra ikinci yarıda Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ile oyunculardan Rafael ve İrfan Can Kahveci'ye kırmızı kart göstermişti.

"Bu maçı kaldıracak hakem değil"

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, hakeme sert sözlerle yüklenmişti. Gümüşdağ, "Mesele Fenerbahçe değil. Kazanırsınız, kaybedersiniz... Keşke 11 kişiyle yenilseydik. İlk yarıya baktığınızda 3-4 olacak maç. Sahadaki adaleti sağlayamazsanız, neticeye gidemiyorsunuz. Hakem Bahattin bey maalesef kariyeri de gösteriyor ki bu maçı kaldıracak hakem değil. Bir de seyircisiz maç. Buna rağmen ezildi, kaldıramadı, hakaretler ediliyor dokunamıyor. Bu nasıl bir taktik?" demişti.

Kapkara gece

Galatasaray da Fenerbahçe-Başakşehir maçı sonrası "Futbolda kapkara gece" paylaşımında bulunmuştu. Fenerbahçe'nin bu paylaşıma yanıt vermesiyle iki takım arasında gerginlik yaşanmıştı

O maçın ardından kızağa çekilen Şimşek, geçen hafta 1. Lig'de oynanan Royal Hastanesi Bandırmaspor- Bereket Sigorta Ümraniyespor maçıyla sahalara döndü.

MHK, ligin 22. haftasında 31 Ocak'ta yapılacak Gençlerbirliği-Fraport TAV Antalyaspor maçının hakemi olarak Bahattin Şimşek'i atadı.

Şimşek'in bu sezon Süper Lig'de yönettiği maçlar şöyle:

Galatasaray - Gaziantep FK: 3-1
Ankaragücü - Hes Kablo Kayserispor: 0-1
Trabzonspor - Medipol Başakşehir: 0-2
Fraport TAV Antalyaspor - Fenerbahçe: 1-2
Aytemiz Alanyaspor - İttifak Holding Konyaspor: 1-0
Fenerbahçe - Medipol Başakşehir: 4-1

Senin için hazırladığımız haberler