Osman Özköylü'den Jose Mourinho Açıklaması: "Oynattığı oyun Aykut Kocaman ile aynı"

30.05.2024 - 15:23 | Son Güncellenme: 30.05.2024 - 15:31

Teknik direktör Osman Özköylü, Fenerbahçe'nin hoca adayı Jose Mourinho, Sakaryaspor - Bodrumspor 1. Lig play-off finali ve kariyer planlaması hakkında açıklama yaptı. Detaylar haberimizde...

Osman Özköylü'den Jose Mourinho Açıklaması: "Oynattığı oyun Aykut Kocaman ile aynı"

AJANSSPOR - HABER

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Türk futbolunun deneyimli teknik direktörlerinden Osman Özköylü çarpıcı açıklamalar yaptı. 

"Galatasaray'ı ve Okan Buruk'u tebrik ediyorum; çok önemli işlere imza attılar"

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının en başından beri Galatasaray ve Fenerbahçe arasında geçtiğini hatırlatan Özköylü, "Fenerbahçe son haftalarda kaybettiği puanlarla şampiyonluğu kaybetti. Galatasaray'ı ve Okan Buruk'u tebrik ediyorum; çok önemli işlere imza attılar. Türkiye Kupasını Beşiktaş kazandı. Beşiktaş tarihinin en kötü geçen sezonunda kupa kazanmasını bildi. Ankaragücü lige son haftada veda etti. Ankaragücü gibi bir camianın düşmesi çok kötü oldu. Süper Lig'de küme düşen takımlara geçmiş olsun diyorum" dedi.

"Sakaryaspor dezavantajlı"

Sakaryaspor - Bodrum FK Play-Off final maçı için ise Özköylü, "Eyüpspor ve Göztepe'yi kutluyorum. Her iki takım çok iyi bir kadro planlaması yaptı ve haftalar öncesinden Süper Lig biletini aldı. Bodrum FK geçen sezon gibi bu sezon yine finaldeler, İsmet Hoca'yı (Taşdemir) ve öğrencilerini kutluyorum. Sakaryaspor - Bodrum FK finalinde favori yok. Sakaryaspor daha çok dinlendi olarak görülse de dezavantajlı... Bunu biz yaşadık, Bodrum FK hava yakalamış bir şekilde maça çıkacak. Bence Sakaryaspor'un en büyük handikapı 2-3 hafta maç oynamaması. İki takıma da başarılar diliyorum. Hak eden kazansın." şeklinde konuştu.

Jose Mourinho yorumu 

Fenerbahçe Başkan adayı Aziz Yıldırım ve Beşiktaş Kulübü'nün teknik direktör adayları arasında yer alan Jose Mourinho hakkında da değerlendirmelerde bulunan Osman Özköylü, "Jose Mourinho daha çok defansif bir oyunu benimseyen teknik adam. Ben daha önce Fenerbahçe'de görev alan Aykut Kocaman ile oynattıkları oyunların çok benzer olduğunu, hatta hemen hemen aynı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki Jose Mourinho'nun dünya futbolundaki yeri, tecrübesi, oyun bilgisi, oyuncularla iletişimi çok farklı ve bizim ligimiz için çok ekstra bir isim. Fenerbahçe'nin hücum futbolunu oynaması gerektiğini düşünüyorum. Jose Mourinho'nun ülkemize gelmesi önemli bir avantaj olacaktır. Jose Mourinho her zaman büyük bir hoca olmuştur, kupalar kazanmıştır. Jose Mourinho'ya yok deme lüksü yoktur" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler