İtalyan basını Galatasaray maçını böyle gördü: ‘Terim, Sarri’nin canına ot tıkadı’

10.12.2021 - 09:03 | Son Güncellenme: 10.12.2021 - 12:30

Galatasaray, Lazio deplasmanında aldığı 0-0'lık skorla Avrupa Ligi grubunu lider tamamlarken, rakibi Lazio'yu play-off oynamaya mecbur bıraktı. İtalyan basını karşılaşmaya geniş yer ayırdı.

İtalyan basını Galatasaray maçını böyle gördü: ‘Terim, Sarri’nin canına ot tıkadı’

Ajansspor Haber

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, grubundaki son maçında Lazio ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, mücadele 0-0'lık eşitlikle sonuçlanınca grubu lider tamamladı ve direkt olarak son 16 turuna yükselmeyi başardı.

Milan ve Fiorentina’nın eski teknik direktörü olan Fatih Terim’in ‘İkinci evim’ dediği Çizme’de basın, Lazio maçı sonrası deneyimli teknik adam ve takımı Galatasaray’ın istediği sonucu aldığını vurguladı. İşte İtalyan basınında derlediği o manşetler...

LA GAZZETTA DELLO SPORT: ‘Türkler zorlanmadan bileti kaptı’ 

"Sarri'nin takımı neredeyse hiçbir zaman tehlikeli değildi ve Türkler fazla çaba harcamadan ikinci tur biletini aldı. Boşa harcanmış bir fırsat. Lazio, Olimpico'daki final maçında 0-0'ı aşamadıkları Galatasaray'ın ardından Avrupa Ligi E Grubu'nu ikinci sırada tamamladı. Böylece Biancocelesti, ikinci tura kalabilmek için Şampiyonlar Ligi'nden düşen yedi takımdan biriyle Şubat ayında yüzleşmek zorunda kalacak. Türkler ise grubu 1. bitirmeleri sayesinde bir tur atlayabilecekler Mart ayında sahaya dönecekler. Grubu kazanmak için basit bir galibiyet alacak olan Lazio için, boşa giden bir fırsattı."

CORRIERE DELLO SPORT: ‘Uzman Terim, oyununu dikte etti’ 

Corriere dello Sport’taki haber ‘Terim, Sarri’yi play-off oynamak zorunda bıraktı’ başlıklı çıktı. Lazio’nun direkt olarak son 16 turuna çıkmak için gerekli galibiyeti Galatasaray karşısında alamadığı, sarı-kırmızılıların sağlam savunmasıyla grubu zirvede tamamlayacak sonucu aldığı vurgulanarak ‘Uzman Terim, oyununu dikte etti’ yorumu yapıldı.

TUTTOSPORT: ‘Sarri play-off’a, Galatasaray son 16’ya’ 

Tuttosport’taki haber ‘Sarri Avrupa Ligi’nde play-off’a gitti’ başlığıyla yayınlarken şu ifadelere yer verdi: 

"Lazio, Olimpico'da Galatasaray karşısında 0-0'ı aşamadı ve grubu Türklerin gerisinde ikinci sırada tamamladı. Sarri için play-off kapıları açık. Maurizio Sarri, Galatasaray'a karşı oynadığı maçın ardından Avrupa Ligi play-off'larında bir sonraki rakibini seçti. Lazio teknik direktörü bir gülümsemeyle itiraf etti: “Barcelona'ya karşı oynamayı umuyorum, orada hiç oynamadım. Finalde ideal olurdu. “Şerifle tanışmak istemezdim, nerede oynadığını bile bilmiyorum. Sanırım karmaşık bir yolculuk.”

"Muslera tüm Galatasaray ile gülümsüyor"

Tuttospor'un haberinin devamında ise, "Muslera tüm Galatasaray ile gülümsüyor. Lazio, Olimpico'da Türkleri yenme ve doğrudan Avrupa Ligi'nin ikinci turuna uçma görevinde başarısız oldu. Eski Lazio kalecisi pratikte hiçbir zaman nişanlanmadı Sarri'nin takımı oyunu oynadı, ancak sadece birkaç kez şut atabildi. Terim son 16’ya kaldı. Lazio, Şubat ayında Şampiyonlar Ligi'nden gelen bir takıma karşılaşmak zorunda kalacak." yorumu yer aldı.

ACERBI: ‘Şampiyonlar Ligi grubuydu… Birinciliği hak ettiler’ 

Laziolu futbolcu maçta her şeyi yaptıklarını ancak tek eksiklerinin gol olduğunu söyledi. Acerbi “Galatasaray iyi savunma yaptı ve istediği sonucu aldı. Birinciliği hak ettiler çünkü baktığınız zaman üç deplasman maçında da gol yemediler. Galatasaray güçlü bir takım, Marsilya ise en zorlusuydu. Aslında bu grup bir Şampiyonlar Ligi grubuydu” dedi.

EUROSPORT ITALIA: ‘Terim, Sarri’nin canına ot tıkadı’ 

Eurosport Italia, ‘Terim, Sarri’nin çanına ot tıkadı’ şeklindeki çarpıcı başlığı kullandığı haberinde Laziolu bir çok futbolcunun beklenen performanslarından uzakta olduğunu vurguladı. Maçtaki sonucun Galatasaray’ı lider olarak direkt üst tura taşıdığı kaydedildi.

Senin için hazırladığımız haberler