Michael Schumacher'in Yapay Zeka Röportajına Tepki | Formula 1 Haberleri

Orhan Gülek
21.04.2023 - 18:13 | Son Güncellenme: 21.04.2023 - 18:27

Eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher’in ailesi, Schumacher'le yapay zeka tarafından üretilen bir röportaj yayınlayan dergiye karşı dava açıyor. İşte detaylar

Michael Schumacher'in Yapay Zeka Röportajına Tepki | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

2013'ün Aralık ayında Fransız Alpleri'nde geçirdiği kayak kazasından bu yana komada olan ve 10 yıldır hiç görüntülenmeyen Michael Schumacher ile yapay zeka tarafından üretilen skandal bir röportaj gerçekleştiren Die Aktuelle dergisi, aileyle mahkemelik oluyor.

Schumacher için skandal yapay zeka röportajı

Almanya'da Die Aktüelle dergisi, Formula 1'in efsane isimlerinden Michael Schumacher ile yapay zeka üzerinden röportaj üretti. İngiliz ve Alman basınından haberlere göre, 15 Nisan tarihli dergi saysının kapağında Schuamcher'in gülen bir fotoğrafına yer veren Die Aktüelle, altına büyük harflerle 'ilk röportaj!', 'şaşırtacak kadar gerçek' sözlerine yer verdi.

Alman pilot, 9 yıldır ailesinin gözetiminde

Yedi kez F1 şampiyonu olan Schumacher, Aralık 2013’te kayak yaparken kaza geçirmiş ve neredeyse bir yıl komada kalmıştı. İsviçre'de yaşamını sürdüren Schumacher Eylül 2014’ten beri evinde ailesi tarafından bakılıyor ve kameraların karşısına çıkmaması için ailesi de büyük uğraş harcıyor.

İlgini Çekebilir
Formula 1 pilotu, Red Bull'a ateş püskürdü! "Sırtımdan bıçakladılar"
Habere Git

Schumacher ailesinden dergiye dava

Yapay zeka ile üretilen Schumacher röportajının gerçekmiş gibi yansıtılması nedeniyle Alman yarışçının ailesi, BBC'nin haberine göre dergiyi dava etmeye hazırlanıyor. 

Röportajı, Schumacher ile konuşmuş gibi yayınladılar

Schumacher'in yerini alarak soruları cevaplayan yapay zeka ise 2013'te yaşanan kaza için, "O kadar ağır yaralandım ki, aylarca bir tür yapay komada yattım çünkü aksi takdirde vücudum tüm bunlarla başa çıkamazdı." sözlerini söylerken, bugün nasıl hissettiği sorusu üzerine de "Yıllar öncesine göre çok daha iyi. Ekibimin yardımıyla yeniden kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyor ve hatta birkaç adım yavaş yürüyebiliyorum. Ailem ve çocuklarım benim için bir lütuf oldu ve onlarsız iş yapamazdım." ifadelerini kullandı.

Schumacher'in durumu belirsiz

Öte yandan gerçekte de Michael Schumacher'in tıbbi durumu gizliliğini koramaya devam ediyor. Schumacher ailesinin ise İsviçre'deki evinde olduğuna düşünülüyor.

Corinna Schumacher: "Evde birlikte yaşıyoruz"

Corinna Schumacher, geçtiğimiz aylarda eşinin durumuna ilişkin yayınlanan bir belgeselde konuşmuştu. Corinna, "Michael burada. Farklı ama burada ve bu bize güç veriyor. Birlikteyiz. Evde birlikte yaşıyoruz. Terapi yapıyoruz. Michael'ı iyileştirmek ve rahat olmasını sağlamak için; ona ailemizi, bağımızı hissettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ve her ne olursa olsun, her zaman elimden gelen her şeyi yapacağım. Hepimiz yapacağız. Michael'ın sevdiği şekilde bir aile olarak hayatımıza devam ediyoruz. Onun her zaman söylediği gibi: 'Özel özeldir'. Özel hayatından mümkün olduğunca keyif almaya devam edebilmesi benim için çok önemli. Michael bizi her zaman korudu ve şimdi de biz Michael'ı koruyoruz." demişti.

Senin için hazırladığımız haberler