Olay sözler: Galatasaray'ın sorunu bu zeminde tartışılmaz!

Cüneyt Muharremoğlu
30.12.2022 - 11:16 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 11:32

Sivasspor - Galatasaray maçını spor yazarları Uğur Meleke, Bülent Timurlenk, Serkan Korkmaz, Serkan Akcan, Erman Özgür, Oğuz Dizer, Reha Kapsal, Osman Şenher değerlendirdi.

Olay sözler: Galatasaray'ın sorunu bu zeminde tartışılmaz!

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, Sivasspor deplasmanında Dryers Mertens ve Barış Alper Yılmaz'ın ayağından bulduğu gollerle 2-1 kazanarak 2022 yılını lider kapadı. Sahadaki zeminin kötülüğü iki takımın futbolunu da etkilerken spor yazarları karşılaşmayı şöyle değerlendirdi...

Uğur Meleke: Hayatımızdan bir film süresi çalındı

Uğur Meleke (Hürriyet): Sivas-Galatasaray maçı brüt 114 dakika sürerken, top oyunda 49 buçuk dakika kalmış. Yani saat 17’den 19:10’a kadar televizyon başında 2 saat 10 dakika kalıp, bunun 80 dakikasında futbol izlememişiz. Kabaca bir film süresi çalınmış hayatımızdan! Benzer bir durum 111 dakika brüt, 50 dakika net oyun süresiyle Trabzon-Fenerbahçe maçında da söz konusuydu. Sivas-Galatasaray maçında hayatımızdan çalınan tam 80 dakikalık sürede 2004 yapımı efsanevi “Before Sunset” filminin tamamını izleyebilirdik mesela.

Bülent Timurlenk: Galatasaray'ın sorunu bu zeminde tartışılmaz!

Bülent Timurlenk (Sabah): Devlet bütün imkânlarını seferber edip Anadolu'nun dört bir köşesine yeni stadyumlar yapıyor. Avrupa'da hiçbir ülkenin bizim kadar çok sayıda yeni stadyumu yok ama restorandaki kirli tabaklar gibi bizim zeminlerimiz. Birinde yemek yenmez, diğerinde futbol oynanmaz. Sivasspor ligde son iç saha maçını 12 Kasım tarihinde Ümraniye ile oynadı. Dünya Kupası arasında 47 günde bu zemin demek ki kimsenin umurunda değilmiş. Tarla gibi zeminde futbolcu performanslarını eleştirmek insafsızlık. Zemine takılan top, zemine takılan kramponlar, kime ne diyeceksin. İkinci yarıyı tepkisiz geçiren Okan Buruk, Barış Alper Yılmaz değişikliğiyle 3 puanı aldı. Galatasaray sorunlu mu evet ama bu zeminde tartışılacak sorunlar değil…

İlgini Çekebilir
Erkan Özdamar ile VAR arasında neler yaşandı? Skandal karar böyle verilmiş
Habere Git

Serkan Korkmaz: Abdülkerim'in muazzam pasını konuşmak isterdim

Serkan Korkmaz (Fotomaç): Galatasaray Sivas'ta sezonun en iyi ilk yarı performanslarından birini sahneledi. İlk yarıda Buruk'un talebeleri rakipten çok zeminle mücadele etti. Mertens'in şık golüyle öne geçmeyi başaran Galatasaray Kerem de arkadaşlarının dansına ayak uydurabilse farklı şekilde soyunma odasına gidebilirdi. İkinci yarıdaki kötü futbolla mağlubiyeti hak eden Galatasaraylılar "beraberlik iyi" diye düşünürken 90+5'teki Barış Alper'in golüyle üç puanı ve liderliği kurtardı. Abdülkerim'in muazzam pasını konuşmak isterdim ama bu maçtan akılda kalan tek şey iptal edilen gol olacak.  

Erman Özgür: Okan Buruk'un keşfi

Erman Özgür (Fanatik): Galatasaray, maçın ilk düdüğünden ilk yarının sonuna kadar maçın istekli tarafıydı. Üst üste pas yapmayı zorlaştıran zemin oyun kalitesini iki taraf için de düşürdü. Yine de doğru bir 3'lü pas trafiğinde Boey asistini klas bir vuruşla gol yapan Mertens "Kalite her zeminde kalitedir" dedirtti. Sivasspor 2.yarıda direnç olarak ayakta kalmayı başardı. Galatasaray ilk yarıda oynadığı oyunu ancak golü yedikten sonra tekrarladı. Okan Buruk'un keşfi Barış Alper'in santrfor kullanımı Abdülkerim pasında karşılığını verdiğinde skorbord uzatmaları gösteriyordu.

Reha Kapsal: Galatasaray artık bir oyuna sahip

Reha Kapsal (Fotomaç): Maçın geneline baktığımızda çok zor geçmesi beklenen Sivasspor gibi fizik kalitesi, disiplini iyi olan ve son sıralardan kurtulmak isteyen bir takıma karşı özellikle oynanan ilk 45 dakikalık oyun sezonun şu ana kadarki en iyi oyunuydu.  Okan hocanın yeni oluşan bu kadro için zaman ve sabıra ihtiyacı vardı. Bu süreci doğru geçiren G.Saray artık oturmuş, stabil, sürdürülebilir ve güçlü bir oyuna sahip.

İlgini Çekebilir
Eski hakemler açıkladı: Skandal bir hata var!
Habere Git

Serkan Akcan: Okan Buruk, Seferovic değişikiliğiyle maçı döndürdü

Serkan Akcan (Fanatik):  İstanbulspor maçının 75. dakikasında Gomis’i çıkarıp Mertens’i önde bırakarak santrforsuz oyuna dönen Okan Buruk’un Sivas deplasmanında neredeyse aynı dakikada yine Gomis’i çıkarıp Barış Alper Yılmaz’la santrforsuz bitiriş planı aynı filmi izleyip farklı son beklemek gibiydi. Galatasaray santrforsuz oyunu beceremediğini 4 gün önce test etmişken, Okan Buruk’un ligin en kötü zemininde kısa boylu forvetlerle topa sahip olacağını düşünmesi anlaşılır bir durum değil. Okan hoca, bu planının en az zemin kadar kötü olduğunu farkedip 87’de Seferoviç’i oyuna aldığında maçın kaderini bir kez daha değiştirmiş oldu.

Oğuz Dizer: Okar Buruk'un ekibi bayram ettirdi

Oğuz Dizer (Fanatik): 4 Eylül Stadı'nın zemini felaketti, doğru. Galatasaray da ilk 20 dakika bol miktarda bozuk pas saçtı! Mertens’ten başka herkes için zemin berbattı sanki. 26’daki Mertens golü de harikulade. İkinci yarı yediği beraberlik golü ve Çalımbay yüreği baskısıyla adeta entübe haldeki Aslan’ı yine Abdülkerim’in uzun mesafeden asisti, bir daha hayata döndürdü. Okan Buruk ve ekibi; rakibin özellikle ikinci yarı çok iyi oynadığı zorlu müsabakadan 3 puan kazanarak, camiayı bayram ettirdi.

Osman Şenher: Galatasaray, Nelsson ile sıkıntı yaşıyor

Osman Şenher (Milliyet): Ayakta bile durmanın çok zor olduğu bir zemin var.  İnanın hem Galatasaraylı hem de Sivassporlu futbolculara yazık. Evet, iki takımda da eksik futbolcular vardı. Sivaspor da Galatasaray da bu eksik futbolcularının yerini dolduramadı. Ama buna rağmen sahada olağanüstü mücadele sergilendi.  Galatasaray, Nelsson ile sıkıntı yaşıyor. Yedikleri gol tamamen bu futbolcunun hatası... Son dakika ofsayt olmasa Nelsson’un topa yükselirken rakibe yaptığı hareketi hakem penaltıyla cezalandırırdı. Danimarkalı futbolcu riskli oynuyor. Çevre kontrolüne de hiç dikkat etmiyor.

Senin için hazırladığımız haberler