Olay sözler: Yenilginin bir numaralı sorumlusu Jesus!

Cüneyt Muharremoğlu
25.12.2022 - 08:57 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 09:07

Trabzonspor - Fenerbahçe maçını spor yazarları Uğur Meleke, Cem Dizdar, Şansal Büyüka, Ömer Üründül, Faik Çetiner, Ercan Güven, İskenden Günen, Gürcan Bilgiç, Erman Özgür, Cemal Ersen değerlendirdi.

Olay sözler: Yenilginin bir numaralı sorumlusu Jesus!

AJANSSPOR HABER

Dünya Kupası arasından sonra Süper Lig dev bir maçla başladı. Trabzonspor kendi sahasında Fenerbahçe'yi ikinci yarıda Maxi Gomes ve Trezeguet'nin bulduğu gollerle 2-0 yenerek şampiyonluk yarışında çok önemli 3 puan aldı. Karşılaşmayı spor yazarları şöyle değerlendirdi...

Uğur Meleke: Fenerbahçe'de değişiklikler geç yapılınca...

Uğur Meleke (Hürriyet): Abdullah Avcı’nın ekibinin Kasım-Aralık hazırlık dönemini iyi geçirdiğini söyleyebiliriz: Kadro derinleşti, dokunulmaz görünenlere alternatifler yaratıldı.  Jesus’un hanesindeki dünkü en önemli eksi puansa bence şuydu: Kırmızı kart öncesi kenara Valencia gelmişti, muhtemelen Batshuayi’yi çıkaracaktı. Nedense Fenerbahçe’de değişiklikler çok yavaş yapılıyor, o hamle gerçekleşene kadar Belçikalı santrfor tescilli bir özensizlik yapıp Crespo’nun kırmızı kartına zemin hazırladı.

Şansal Büyüka: Jesus'u da yenerler

Şansal Büyüka (Milliyet): Fenerbahçe de, darbeyi orta sahasından aldı. Crespo en etkisiz, en kötü maçını oynadı. İrfan Can vaziyeti idare etti. O zaman koca bir orta alan Arao‘ya kaldı ve elbette yetmedi. Aslında zaten kötü oynayan, bir de sarı kartı olan Crespo ile ikinci yarıya başlamak Jorge Jesus‘un yanlışıydı. Trabzonspor gibi etkili bir rakip karşısında orta sahayı tek adamla, sadece Arao ile ayakta tutmak mümkün değildi. Nitekim Trabzonspor, Fenerbahçe orta sahasını rüzgar gibi geçti. Öyle ki, Trabzonspor bu yarıda yakaladıklarıyla attığı iki golden çok fazlasını atabilirdi. Trabzonspor hakkı olan bir galibiyeti aldı.  Takım böyle oynarsa, hoca böyle yanlış yaparsa; Jesus‘u da yenerler...

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe yine kırmızıya yakalandı
Habere Git

Ömer Üründül: Yenilginin bir numaralı sorumlusu Jesus

Ömer Üründül (Sabah): 61. dakikadaki gole kadar sahada futbol değil, tam bir kör dövüşü vardı. İki takım da organize atak yapamıyor, sürekli karşılıklı faullerle duran oyunda tempo da düşük kalıyordu... Crespo ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü ve bundan kısa süre sonra da Trabzonspor skor avantajını yakaladı. Ondan sonra da maç zaten koptu... Her hattıyla kötü oynayan, değişikliklerden de katkı alamayan ve kenardan da teknik adam tarafından çok kötü yönetilen Fenerbahçe tamamen dağıldı.Trabzonspor öylesine rahat alanlar bulmaya başladı ki inanılmaz goller kaçmasa çok büyük bir fark olurdu.  Gelelim Jesus'a... Bu kadar örnekler olmasına rağmen sarı kart gördükleri zaman ikinci sarı riskini her an taşıyan Crespo ve Batshuayi'yi devrede çıkarmadı. Hamleleri mutlaka 60'tan sonra mı yapması gerekir her maç? 22 kişinin en kötüsü İrfan Can'ı 68 dakika sahada tuttu. Sonuçta taraflı tarafsız herkesin çok büyük teknik direktör diye sürekli övgüler yağdırdığı Jorge Jesus dünkü yenilginin bir numaralı sorumlusudur...

Cem Dizdar: Bakalım Jorge Jesus için ne yazılacak?

Cem Dizdar (Fanatik): Adı ve beklentisi büyük ancak pozisyon azlığı açısından dengede geçen bir maçı, doğru planı doğru işlettiği için net pozisyonlar bulan Trabzonspor kazandı. Trabzon yukarı tırmanırken bakalım takımı çok dağınık ve birbirinden kopuk görünen Jorge Jesus için neler söylenip, yazılacak. Öyle ya, ülkede futbol anlayışı ve dilini değiştirmeye çalışmak o kadar da önemli değil, aslolan 'Kazanmış' olmak. Sık sık tekrarlanan o yanlış önermede olduğu gibi: "Kazanan haklıdır!"

Cemal Ersen: Trabzonspor lideri yendi,  gerisi teferruat

Cemal Ersen (Milliyet): İki takım teknik direktörünün tercih ettiği kadrolara bakınca, orta sahaların söz sahibi olacağı bir mücadele gibi görünüyordu. Kurgu, ikinci bölgeyi kontrol etmek üzerine olunca, ortaya tatsız tuzsuz bir ilk yarı çıktı. Oyun sıkıştı kaldı. Crespo 58. dakikada ikinci sarıdan atılınca, işin rengi değişti. Dengeler de öyle. Hani derler ya, maçın kırılma anı oldu.  Evet bazı maçlar sıkıcıdır, lakin önemli olan skor ise, Trabzonspor lideri yendi, çok önemli bir adım attı. Gerisi teferruat.  

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Fırtına'ya tutuldu
Habere Git

Faik Çetiner: Crespo böyle istedi

Faik Çetiner (Fanatik): Jesus içerde olsun, dışarda olsun her maç planını kazanmak üzerine yapıyor. Ancak hesapta olmayan kırmızı kartlar hocanın planlarını bozuyor.  Aslında maçın en kısa özeti Fenerbahçe adına, “Crespo böyle istedi” şeklinde yorumlanabilir.

Ercan Güven: Jesus'a yazar

Ercan Güven (Milliyet): Brezilya milli takım teknik direktörlüğünün boş koltuğu Jorge Jesus’un dikkatini mi dağıttı, konsantrasyonunu mu bozdu bilinmez; Trabzon’da Crespo’yu göz göre göre iki sarı kartla kaybeden ve son kırk dakikayı 10 kişi oynayan Fenerbahçe Dünya Kupası arasına girdiği gibi döndü: Yenilerek!.. Son derece agresif ve git gelli oyunda ilk yarının son dakikası sarı kart görmüş “sert orta saha Crespo’yu” devre arası oyundan alabilir ve muhtemel bir eksilmeyi önleyebilirdi Jorge Jesus.  Altay formuna kavuşmuş olmasa daha farklı yenilirdi Fenerbahçe.

İskender Günen: Trabzonspor yarışta 'Varım' dedi

İskender Günen (Sabah): Maçın kırılma anı Fenerbahçeli Crespo'nun ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kart idi... Ve ardından Maxi Gomez ile gelen gol. Kendi sahanızda böylesi büyük ve sizi şampiyonluk yarışında var edebilecek bir maçta mutlak 3 puanı almak bundan sonraki haftalar için hem motivasyon hem de konsantrasyon için büyük önem taşır. Bir de ezeli rakibiniz Fenerbahçe'den aldığınız üç puansa... Galibiyetle beraber Trabzonspor, "Ben de şampiyonlukta varım" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Cumhuriyeti ismini Beşiktaşlı verdi
Habere Git

Gürcan Bilgiç: Gol atan kazanır maçıydı

Gürcan Bilgiç (Sabah): Maç öncesinde, iki takımın da durumunu masa üstüne koyup düşündüğünüzde, "gol atan kazanır" maçı bekledik. Öyle de oldu. Golden sonra forvet alıp, orta saha soktu Jesus. İlk bakışta mantıklı… Sonrasında İrfan Can'ı kenara çekip, bire birde etkili oyuncularına yönelmesi, ofansif tercihlerle hamle yapmak istemesi ise eski bir ezber… Topu kullanacak oyuncuları yerine, pastan veya kontrolden vazgeçip, tek anın peşine düşmesi… Bunlar olacak… Trabzonspor bu galibiyet ile tekrar zirvenin paydaşı oldu. Fenerbahçe yine 10 kişi kaldı, yine kaybetti. Başka türlü olmuyor zaten… 

Erman Özgür: Fenerbahçe'de kötü oyuna isyan eden yoktu

Erman Özgür (Fanatik): Fenerbahçe'de maçın neredeyse tamamında, oyuna girenler de dahil olmak üzere kötü oyuna isyan eden oyuncu olmayınca Trabzonspor eksik rakibine fırsat vermedi. Abdullah Avcı'nın maçın en iyileri Siopis, Bakasetas, Abdülkadir Ömür ve Maxi Gomez'i oyundan almasına rağmen Trabzonspor hücumda iyi analiz ederek oynadığı Fenerbahçe'ye karşı yine iyi hücum eden taraf oldu. Şampiyonluk yarışına sıkı sıkı tutunabilmek için ihtiyacı olan galibiyeti oyun olarak da hak ederek almayı başardı.  

Senin için hazırladığımız haberler