Olay yorum: "Geleni gideni yiyor..."

11.03.2019 - 10:28 | Son Güncellenme: 11.03.2019 - 13:28

Olay yorum: "Geleni gideni yiyor..."

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında sporun gündemini değerlendirdi. Demirkol'un değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

Kagawa, golde geri basmıyor. Eylemi yaparken planı yapıyor. Başka futbolcu olsa gitmez. Ekstra oyuncu diye bir şey var, büyük oyuncuya yakın bir durum. Manchester United’da başarılı olsa Kagawa için büyük oyuncu da diyebilirdik. Ekstra oyuncu diyebilirim.

Fenerbahçe maçında Şenol Güneş’i eleştirirken, Kagawa’nın oyunda tutabilecek bir plan geliştirmesi gerektiğini söyledim. Şenol Güneş, takımlarına pozitif futbol oynatıyor ama çok oyun planı yok. Ljajic, Kagawa ve Burak Yılmaz’ın beraber oynayacağı bir oyun bulmak gerekiyor.

Beşiktaş’ta sürekli bir kaleci ve stoper sirkülasyonu var. Beşiktaş ve Konyaspor’un kalecilerini değiştirsen maç kaç kaç biterdi? Beşiktaş’ın kalesine gelen son 12 şutun 7’si gol olmuş. Karius, geleni yiyor. Karius, rakibine korku vermiyor. Muslera’ya karşı futbolcu gol atamam korkusu yaşıyor.

Karius, kendisini veremiyor. Fabri, sahada ağlıyordu. Kalecilik başka bir meslek. Şenol Güneş, Türk futbol tarihinin en önemli kalecilerinden birisiydi. Transfer kararını Şenol Güneş vermişse kötü bir ıska olmuş. Tolga Zengin neden dışarıda?

Beşiktaş, dua etsin aşağıda Fenerbahçe ile yarışmıyor. Bu kadar kadro sirkülasyonunda Şenol Güneş ne yapsın?

Şenol Güneş, Reha Kapsal’a kızdı. Neden kızıyorsun? Şenol Güneş, “Benimle çalışmak istemiyorsanız paramı verin, gönderin, arkamdan da konuşmayın” diyor. Karşı taraf da “Hoca Beşiktaş ile ilgilenmiyor” diyor.

Şenol Güneş’in böyle bir iletişimle Milli Takım’ın başına geçmek de doğru değil. 2003-2004 sezonunda medya ile kavgalarını hatırlattı bana.

Şenol Güneş, Beşiktaş ve Milli Takımı beraber yapmalı. Milli Takım teknik direktörlüğü gibi bir iş olmaz. Milli Takım forveti diye bir şey var mı? Kim formdaysa görevi o üstlenmeli.

Konyaspor’un penaltı beklediği pozisyonda 8.haftada olsa penaltı verilecekti. 24.haftada protokolü değiştirdik. Hakemin gördüğü pozisyona VAR müdahale etmiyor. Bu pozisyonda da öyle oldu. Yusuf Namoğlu döneminde olsa VAR muhtemelen hakemi çağıracaktı. Düşmemiş oyuncuya penaltı vermek kolay değil bir hakem için ama pozisyon penaltı. Ayakta kalmaya çalıştığı için oyuncuyu takdir etmek lazım.

Burak Yılmaz da en az Quaresma kadar deneyip gol atamayan oyunculardan. Ancak bu kez güzel attı. Goldeki asisti de çok güzeldi. Çok ayarlı bir pas attı. Adam gol atıyor. Evde otursa gol atıyor.

Beşiktaş’ın önümüzdeki sezonu çok zor olabilir. Çok doğru kararlar vermek lazım. Umarım doğru kararlar veriyorlardır.

Zajc biraz daha kendine güvenli olsa Fenerbahçe, Başakşehir’i yenebilirdi. Fenerbahçe o kadar belirsiz ki 5 dakika sonra ne oynayacağı belli değil. Ortaya bir standart koyamıyor.

Ersun Yanal’ın çizdiği tablonun çok uzağında. Ersun Yanal, bu takım kötü değil demişti. Fizik olarak yukarı taşıyacağını ve ikinci yarının lideri olacaklarını söyledi. Üzerine oyuncu aldırdı. 3 ıska yaptırdı.

Tolgay zarar, var zannediyorsun ama yok. İrfan Can’ı Tolgay’a vermişsin ama orada yok. Rakip için avantaj. Abartarak söylüyorum; Fenerbahçe 10 kişi oynasa daha iyi. Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezon çok ciddi bir yenilemeye gitmesi gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler