Olay yorum: İki ruhlu Galatasaray... Okan Buruk dokunmamalı!

Cüneyt Muharremoğlu
26.12.2022 - 09:40 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 09:47

Galatasaray - İstanbulspor maçını spor yazarları Uğur Meleke, Serkan Akcan, Levent Tüzemen, Serkan Korkmaz, Bülent Timurlenk, Osman Şenher, Oğuz Dizer değerlendirdi.

Olay yorum: İki ruhlu Galatasaray... Okan Buruk dokunmamalı!

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Trabzonspor deplasmanında yenilmesinden sonra eline geçen fırsatını kullandı ve Bafetimbi Gomis'in iki kafa golüyle İstanbulspor'u 2-1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Sarı kırmızılar özellikle maçın son bölümünde sıkıntılı anlar yaşarken spor yazarları karşılaşmayı şöyle değerlendirdi... 

Uğur Meleke: Duran toplar çalışılmış

Uğur Meleke (Hürriyet): Galatasaray göze hoş gelen bir futbol oynadı. Mevcut Galatasaray yönetimini ve teknik ekibini,  Torreira-Oliveira-Midtsjö-Mertens’i içeren bir rotasyon yarattıkları için tebrik etmek lazım öncelikle. Sezon başı bu rotasyonun en gösterişsiz gözüken isimlerinden biri olan Midtsjö, dün bir Süper Lig maçında ilk yarıya patronluk etti mesela.  Ama dünkü Galatasaray’ın en ışıltılı, en örgütlü performansını duran toplarda seyrettik. Rekor sayıda korner-frikik kullandıkları bir maçta bu duran topların en az beşinde hafta içi çalışılmış organizasyon tadı verdiler. Ön direğe Torreira koşuları, Kazımcan’la finalize olan pas trafikleri, arkada Midstjö’yü bulan planlar... Hep çalışılmış işlerdi. Bu noktada da en büyük krediyi hafta içi bu çalışmaları yapıp hafta sonu sahaya yansıtan Okan Buruk’a vermek gerek. 

Levent Tüzemen: İki ruhlu bir Galatasaray

Levent Tüzemen (Fotomaç): Galatasaray'a liderlik hayırlı olsun. İki ruhlu bir Galatasaray izledik. İlk yarıda Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takım havasındaydılar. İkinci yarı gol yememek için panik yapan, fazla top kaybıyla oynayan, taraftarın telaşlanmasına neden olan bir takım görüntüsündeydiler. İkinci yarıdaki Galatasaray'ın tanınmaz hale gelişindeki temel neden Okan Buruk'un yaptığı değişikliklerdi. Okan hoca, bence iyi oynayan takıma fazla dokunmamalı. Okan hocayı bir kez daha uyarıyorum; Mata, Berkan, Yusuf Galatasaray'ın olmazsa olmazları değil. Galatasaray'ın istikrarlı kadrosu oynayabildiği kadar sahada kalmalı. Sakatlık olmadığı sürece değişiklik yapılmamalı. 10 dakikalık uzatmada taraftar takımla birlikte savunma yaptı. Panik üst düzeydeydi. Herkesin "Aman gol yemeyelim" şeklinde yüreği hop hop etti.

İlgini Çekebilir
Sargon Duran geldi, Galatasaray'da duran top golleri de geldi
Habere Git

Serkan Akcan: Galatasaray eksik olan parçasını tamamladı

Serkan Akcan (Fanatik): Dünya Kupası arasına girmeden üst üste 3 lig maçını 11 gol atıp sadece 1 gol yiyerek kazanan Galatasaray sahada bir çok şeyi doğru yapıyor olmasına rağmen duran toplardan atamadığı goller yüzünden bir yıldır birçok fırsatı kaçırıyordu. Galatasaray, İstanbulspor’a eksik olan parçasını tamamladı adeta. Neredeyse 1 yıldır kornerden gol atamayan Galatasaray için Gomis’in kornerden gelen iki golü koca bir tabuyu yıkmak gibiydi. Tıpkı son Başakşehir maçında Abdülkerim’in bu sezonun ilk duran top golünü atması gibi.  

Bülent Timurlenk: Torreira Sivas'a götürülmeli

Bülent Timurlenk (Sabah): Ligde son 6 maçını kaybetmiş bir takım karşısında 37 dakikada 2-0'ı bulan, liderlik koltuğuna da maç içinde oturan Galatasaray neden taraftarına korku filmi gibi bir son yaşattı? Kısa cevabı şu; o koltuğa son düdükten sonra oturursunuz ve maç içinde oturduysanız da yayılmazsanız dik oturursunuz. Sergio sakatlıktan dönmüş ve Midtsjö de sakatlanıp çıkmışken Torreira'nın göstere göstere sarı kart görüp Sivas deplasmanına gitmeyecek olmasının bir açıklaması yok. Okan Buruk, Uruguaylı oyuncuyu "takım ruhu" adına Sivas'a götürüp tribünden maçı izletmeli.

Serkan Korkmaz: Galatasaray liderliği Okan Buruk'a borçlu

Serkan Korkmaz (Fotomaç): Okan Buruk'u yetersiz bulanlar online mı? 14 maçta 30 puan ve liderlik… Geç kurulmuş, yeni bir takım ve yeni bir yönetimle... Okan Buruk'un buraya kadarki performansıyla en az Jesus kadar takdir edilmek en doğal hakkı.  Ama Okan Hoca'nın mücadelesi esas şimdi başlıyor. Rakip analizi, forma adaleti, maç önü ve maç sonu demeçlerinde "sıfır hata" hedeflemeli. Eksiklerin tamamlanması kadar fazlalıklardan da kurtulmaya çalışılmalı. Hızlıca takıma kanalize olacak kaliteli yerli oyuncu almak şart. Maçın sonunda İstanbulspor'un duran topla bulduğu golle bir çuval incir neredeyse berbat oluyordu. Galatasaray şu an liderse bunu Emir'in şutunu ayağıyla çıkaran kaleci Okan'a borçlu. Kötü bir yönetim sergileyen hakem Bitigen bu pozisyonda "aut" diyerek en çok Okan'a haksızlık etti doğrusu.  

İlgini Çekebilir
Kral Gomis atıyor Cimbom tahta oturuyor
Habere Git

Osman Şenher: Okan Buruk’a helal olsun

Osman Şenher (Milliyet):  Galatasaray yeni kurulan bir takım, 26 futbolcu gitmiş, 13 oyuncu gelmiş. Ayrıca teknik direktörü de değişmiş... Bir sürü sorun yaşamışsın buna rağmen Süper Lig’in 15. haftasında liderliği yakalıyorsun. Ne söyleyeyim, Okan Buruk’a helal olsun. İşin en enteresan yanı da beşinci, 6. haftada takıma katılan, sezon başı kampı yaşamamış oyuncular var. Buna rağmen hoca onları da toparladı ve hepsi canla başla mücadele ediyorlar. İlk yarıdaki Galatasaray’a şapka çıkarılır, ikinci devrede ise oynanan futbol liderlik için yetmez İyi mücadele etmesine rağmen İstanbulspor’un bu futbolcu kalitesiyle Süper Lig’de kalması çok zor.

Oğuz Dizer: Bu değerler zirveye taşır

Oğuz Dizer (Fanatik):  Antalya kampında beğeniyle izlediğim Galatasaray, dün gece de; mutlu etti. Hele hele örnek sporcu, usta golcü Gomis, unutulmaz şairimiz Edip Cansever’in ‘Gül kokuyorsun’ şiirini ‘gol kokuyorsun’ formatında tekrarlattı bana. Okan Buruk Galatasaray’a hakkaniyet, huzur, dayanışma, paylaşım, sevgi ve mücadele azmi aşıladı. Bu olmazsa olmaz değerler; Aslan’ları savunma ve pozisyon değerlendirme konusunda titizlik ve özen şartıyla önce liderliğe ve zirvelere, taşır. Gomis kaptan olarak, armadanın başında. Ya son 30 dakika? Sorulmalı!  

Senin için hazırladığımız haberler