Olaylı derbi hakkında flaş yorum! 'Bu maç Anadolu'da...'

23.04.2018 - 17:47 | Son Güncellenme: 23.04.2018 - 17:47

Uluslararası Spor Hukuk davaları hakkında uzman günümüzde Ankaragücü kulübünde görev yapan Av. Erdal Kesebir, olaylı derbi hakkında konuştu. 

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Kesebir şunları ifade etti: 

"Öncelikle emsal diye gösterilen 2017 yılında oynanan bu maç tarafsız sahada oynanmış. Saha içinde oyuncuların kavgası var. Ayrıca maç penaltılara gitmiş, penaltı vuruşları sırasında oyuncular arası olması; seyircilerle alakası olmaması nedeniyle tatil ediyor. Burada gösterilen madde 20. madde ama derbide 19. maddenin B fıkrası olması lazım. Emsal olamayacak bir maç ama bir görüştür.  İkisi farklı olaylar.  Derbide hakem kırmızı kart sonrası yabancı madde atıldığını görüyor.  Maçın 42. dakikasında Quaresma korner atacakken yine yabancı madde atılıyor.  En sonunda 57. dakikada Şenol Güneş'e yabancı madde atılıyor.  Ayrıca koridorda arbede oluyor.  Bu maçın kararını TFF yönetim kurulu verecek. Bu maçın sonucu bana göre Beşiktaş lehine 3-0 hükmen tescil edilebilir"

Kesebir, "TFF maçın yarıda kaldığını, sonuç üzerinden devam etmesi kararını verebilir. Bu maç Anadolu'da farklı bir sahada olsa ev sahibi hükmen yenilgi alırdı" ifadelerini kullandı. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler