Amed Sportif-Bursaspor 2-0 (Maçın Özeti)

İsa Kethüda
25.09.2022 - 21:01 | Son Güncellenme: 25.09.2022 - 23:43

TFF 2. Lig'in 6. haftasında Amedspor, Bursaspor'u 2-0 yendi. Gerilimli bir atmosferde oynanan maçta yoğun güvenlik önlemi alındı. İşte goller ve özet.

Amed Sportif-Bursaspor 2-0 (Maçın Özeti)

AJANSSPOR-HABER

TFF 2. Lig Beyaz Grup 6. hafta mücadelesinde Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, sahasında Bursaspor ile karşılaştı. Amedspor, genç bir kadroyla mücadele eden yeşil-beyazlı ekibi 2-0 mağlup etmekte zorlanmadı. Gerilimli bir atmosferde oynanan maçta yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Goller Mahmet ve Mansur'dan geldi

Amed Sportif'e 3 puanı getiren golleri karşılaşmanın 31. dakikasında Mehmet Alaeddinoğlu ile 50. dakikada Mansur Çalar kaydetti. Bu sonuçla Amedspor 6 maçın sonunda puanını 9'a çıkartarak, 7. sırada yer aldı. Bursaspor ise 5 maçın sonunda 6 puanda kalarak, 13. sıraya indi.

Bursaspor taraftarı maçın iptalini istiyor

Amedspor-Bursaspor maçı sırasında sosyal medyada "Maçı İptal Et TFF" etiketiyle çağrı yapıldı. Bu çağrı Twitter'da TT listesine girdi. Amedspor-Bursaspor maçının, daha önce Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan maç programında, TRT Kurdi kanalından yayınlanacağı duyurmasına rağmen, daha sonra bu karardan vazgeçildi. Konuya dair bir açıklama ise yapılmadı. Bursaspor Başkanı Ömer Faruk Banaz da yaptığı açıklamada maçın TRT Kurdi'den yayınlanması konusunda mutabakat sağlandığını duyurmuştu.

İlgini Çekebilir
Transfer sürecini anlattı! "Birçok takımla görüştüğüm söylendi"
Habere Git

Gerilimli bir atmosferde oynandı

Gerilimli bir ortamda oynanan maç için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bursaspor takımı ısınmaya çıkarken ve soyunma odasına giderken güvenlik ekiplerinin korumasına alındı. İki camia arasındaki gerilim 2010'da Diyarbakırspor ile Bursaspor arasında oynanan maçlarda çıkan olaylara kadar dayanıyor.

Bayrak ve tişörtlerle ilgili valilikten açıklama

Müsabakanın başlarında Güney Kale arkasında bir grup stadyuma Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni (IKYB) simgeleyen bayrak ve tişörtle girdi. Sosyal medyada da paylaşılan fotoğrafların ardından Diyarbakır Valiliği şu açıklamayı yaptı;


"İlimizde oynanan Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı ile ilgili gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Ancak sosyal medyada yer alan görsellerin seyircilerin elbiselerinin içinde stada sokulduğu konuya güvenlik kuvvetlerimizce derhal müdahale edildiği ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatıldığı Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Senin için hazırladığımız haberler