Olcan Adın'dan gündeme damga vuracak sözler: 'Çalıştığım en kötü hoca...'

30.03.2018 - 10:09 | Son Güncellenme: 30.03.2018 - 10:09

Olcan Adın'dan gündeme damga vuracak sözler: 'Çalıştığım en kötü hoca...'

Galatasaray'dan ayrılış hikayesinden 4. yıldıza kadar çok sayıda konuya değinen Akhisarspor'un yıldız futbolcusu Olcan Adın, Sözcü'ye özel açıklamalar yaptı.

 Kariyeriyle ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Olcan, çalıştığı en kötü teknik adamı da açıkladı. 

Olcan Adın Türk futbolunun önemli isimlerinden. Fenerbahçe'de barınamadı, Gaziantepspor'da parladı, Trabzonspor'da yıldızlaştı, Galatasaray'dan da olaylı bir şekilde ayrıldı.

Şimdi Akhisarspor'un başarısı için ter döküyor. 32 yaşındaki Olcan Adın'la kariyerini, özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray'daki günlerini konuştuk.

İşte Olcan Adın’dan ses getirecek açıklamalar;

“Çalıştığım en iyi antrenör Zico'ydu. Fenerbahçe'de oynadığımda. Onunla çalışmak benim için çok ayrıcalıklıydı. Çok şey öğrendim. Kötü antrenörle çalışmadım ama Galatasaray döneminde Riekerink diyebilirim. Galatasaray'ın tarihine ve başarılarına baktığınızda Riekerink'in olması saçmaydı”

“GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ ÇEKİŞİR”

“Bu sezonki şampiyonluk yarışının Galatasaray ile Beşiktaş arasında geçeceğini düşünüyorum. Umarım Galatasaray kazanır. Yabancı futbolcular beklentileri karşılıyor. Türkler çalışmıyor. Ekstra antrenman yapmayı, salona girmeyi sevmeyiz. Beslenme ve uyku düzenimize önem vermeyiz.”

“EN BÜYÜK HAYALİM…”

“Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'ta forma giymek, koleksiyonumu tamamlamak isterdim. Futbolu bıraktığımda yorumcu olmak istemiyorum. Gençleri eleştirmem. Ama en büyük hayalim, Selçuk İnan ile birlikte aynı ekip içerisinde antrenör olmak.

“FORMAYA EMEK VERECEKTİM”

“Galatasaray'a transfer olduğumda Fenerbahçe'nin de üç yıldızı vardı. Şampiyon olan dördüncü yıldızı alacaktı. O da bize nasip oldu. Bu yüzden bu şampiyonluk değerli. Galatasaray'a değil, şahıslara kırgınlığım var. Bazı arkadaşlara “Kulüp bulun' demişler. O dönemde Riekerink'in yardımcısı Orhan Atik'in beni araması ve ‘Kampta olmayacaksın' demesi o kadar saçma ki. Yöneticilerden biri arayıp söylese bir şey demezdim. Kimseye saygısızlık yapmadım. O formaya çok emek verecektim.

“FLORYA’YA GİRDİĞİMDE AĞLAMIŞTIM”

“En çok Galatasaray'dan ayrıldığımda üzülmüştüm. Florya'ya ilk girdiğimde ağlamıştım. Böyle ayrılık olmaz. Sneijder inanılmaz yetenekli ve teknik. İyi bir Sneijder, Belhanda'dan daha iyi.2010-11 sezonunda olanlar futbol için dönüm noktasıydı. Bizi geriye götürdü. Türk futboluna zarar verdi. Dünya Kupası'na gidemedik. Uzun bir süre hiçbir turnuvaya gidemeyiz.”

“KADIKÖY’E 1-0 YENİK GİDİYORSUNUZ”

“Büyük maçlardan önce uyuyamıyorsunuz. Maçı önce yüzlerce kez  kafanızda oynuyorsunuz. Fenerbahçe'ye gol attığımda hiçbir şey hatırlamıyordum. Pereira'ydı rakip hoca. Kornerde çok şanslıyım. Kuyt'ın bize gol attığı maçta o kadar yi oynuyoruz ki ‘Yeneceğiz' dedim. Uzun top geldi. Kuyt vurdu, 1-0 yendiler. Kaybetme psikolojisi kötü bir şey. Aklınızın köşesinde her zaman var. 1-0 yenik gidiyorsunuz oraya.”

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Jan Olde Riekerink'in Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a önerildiği iddia edildi. 

Fotospor'da yer alan haberde; Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesinde Hollanda’dan sürpriz bir iddia geldi.

Daha önce alt yapıya Joop Lensen'i getiren Aziz Yıldırım’ın kurmaylarının son dönemde Hollanda’da bazı altyapı uzmanları ile görüştüğü iddia edildi.

Aziz Yıldırım’ın kurmaylarına tavsiye edilen isminse Galatasaray’ı çalıştıran Jan Olde Riekerink olduğu belirtildi.

Muslera'nın formu bu yüzden düştü! Riekerink...

Muslera'nın form düşüklüğünün sebebi ortaya çıktı. Riekerink hakkında bu konuda çarpıcı iddia geldi. 

Spor Arena'da yer alan haberde; 2016 Temmuz'unda kaleci antrenörü Taffarel'in gidişi sonrası iki farklı hoca ile çalışan kaleci Fernando Muslera'nın, bu nedenle performansının geri gittiği tespit edildi.

7 sezondur Galatasaray kalesini koruyan Muslera, son dönemde hayal kırıklığı yarattı. 

Geçen sezon 40, bu sezon ise 26 haftada 28 gol yiyen Uruguaylının kötü performansı, ‘antrenör değişikliğine’ bağlandı. Taffarel’in 2016 Temmuz’unda ayrılması ile Muslera, Ağustos 2016'da Riekerink'in getirdiği Frans Hoek'le çalışmaya başladı ve idman metotları değişti. 

Muslera’nın sürekli beraber çalıştığı Fadıl Koşutan, G.Saray’da kalsa da programı hocaların ekibindeki kaleci antrenörleri belirledi.

Tudor döneminde ise Uruguaylı, Sandro Tomic'in yöntemleriyle idman yaptı. 1,5 yıllık süreçte idman metotlarındaki değişiklikler, Muslera'yı geriye attı.

Beşiktaş için flaş iddia gündeme geldi. Siyah beyazlılarda yeni sezonda Serkan Reçber'in sportif direktör olacağı iddia edildi. İşte detaylar...

Beşiktaş şampiyonluk yolunda çok kritik 8 haftaya girerken hiç hesapta olmayan bir krizle karşı karşıya gelmiş durumda.

Türkiye'de yer alan haberde; sportif direktörlük görevi için yorumcu ve eski futbolcu Serkan Reçber ile görüşmelerin yapılması gerginliğe davetiye çıkardı. Bu hamle, akıllara 2014 yazını getirdi. Şenol Güneş, Bursaspor'u çalıştırmadan önce yeşil-beyazlı kulüp sportif direktörlük için Serkan Reçber ile anlaşmıştı.

Şenol Hoca ise göreve başladıktan sonra sportif direktör istemediğini söyleyince Reçber ile yollar ayrılmıştı. Güneş'in bu konuyu şimdi nasıl karşılayacağı merak konusu. TRT Spor'da yorumculuk yapan Serkan Reçber o günlerde yaşananları, "Şenol Hoca sportif direktör olaylarına sıcak bakmaz, çift başlılık olduğunu düşünür, saygı duyarım" sözleriyle özetlemişti.
Geçmişte yaşananlara rağmen Beşiktaş yönetiminin Serkan Reçber ismi konusunda ısrarcı olması dikkat çekiyor. Yaklaşık 1 ay önce yönetim kurulu üyesi Metin Albayrak ile görüşen Serkan Reçber, planlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Önceki gün de Başkan Fikret Orman, Metin Albayrak ve Serkan Reçber kulüp binasında bir araya gelerek yaklaşık 30 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Fikret Orman, planlarını Reçber'e anlattı. Reçber ise yapabilecekleri hakkında konuştu. Sohbet havasında geçen görüşmede Serkan Reçber'le anlaşılması durumunda Şenol Güneş'in yetki alanıyla bir bağlantısı olmayacağı tamamen Metin Albayrak'a bağlı olarak çalışacağı konuşuldu.

Beşiktaş'ta bu sezon istenilen verimi sergilemeyen Alvaro Negredo hakkında flaş iddia gündeme geldi. Kartal'da yeni sezon öncesi Negredo'yla yollar ayrılırsa yerine gelecek sürpriz golcü de belli oldu!

Çin’den teklifler alan Negredo veya bekleneni veremeyen Vagner Love’dan biriyle yollar sezon sonunda ayrılacak. Ve Beşiktaş, bu iki oyuncudan birinin yerine gelecek ismi de belirledi... Efsane isim siyah beyazlı formaya çok yakın...

Beşiktaş ara transferde göstereceği performans konusunda endişe duyduğu Demba Ba’yı transfer etmemiş ve oyuncu Göztepe ile anlaşmıştı. Ancak Demba’nın İzmir ekibinde attığı goller ve yaptığı işler, Siyah-Beyazlı camiada pişmanlığa neden oldu. Yönetim etkili oyundan sonra bir kez daha harekete geçmeyi düşünmeye başladı. Siyah-Beyazlılar’ın şu anda sadece niyet aşamasında olan Demba Ba fikri yaz transfer döneminin başlamasıyla eyleme dönüşecek. Yönetimin Senegalli yıldıza ulaşma konusundaki yol haritası ise şu şekilde:
Ocak döneminde Çin ve İspanya’dan 7 milyon euroluk teklifler alan Negredo’nun durumu sezon sonunda yeniden değerlendirilecek. Bu teklifleri yapan kulüplerle temasa geçilecek ve oyuncuyla da istişare edilecek. Eğer ayrılmaya sıcak bakıyorsa, Demba Ba’nın gelişinin önünde engel kalmayacak.
Bir başka seçenek de Vagner Love’un, ülkesi Brezilya’ya dönme ihtimali. Golcü oyuncuyla kendi ülkesinden bazı kulüplerin ilgilendiği ve sezon sonunda ayrılabileceği belirtiliyor.
Beşiktaş yönetiminin kafasındaki bir başka seçenek de Mustafa Pektemek’le yolları ayırıp, Demba Ba’yı kadroya katmak. Siyah-Beyazlılar bu şekilde daha etkili bir hücum potansiyeline kavuşmayı planlıyor.

Ancak Mustafa Pektemek’in de kulüple 1 sezon daha sözleşmesi bulunuyor. Yönetim, Mustafa’yı ikna etme konusunda zorluk çekeceğini düşünmüyor.

Yine de kulübün sezon sonunda ligde elde edeceği derece ve yeni sezondaki hedefleri bu konudaki kararın netleşmesinde etkili olacak. (Akşam)

Senin için hazırladığımız haberler