Ankaraspor'un yeni hocası Olcay Şahan oldu!

Özgür Koç
02.02.2024 - 11:44 | Son Güncellenme: 02.02.2024 - 12:11

Teknik direktör Bayram Toysal ile yollarını ayıran TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Ankaraspor, takımı sezon sonuna kadar tecrübeli oyuncusu Olcay Şahan'a emanet etti. İşte detaylar...

Ankaraspor'un yeni hocası Olcay Şahan oldu!

AJANSSPOR - HABER

TFF 2. Lig ekibi Ankaraspor, Bayram Toysal'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna aktif futbolculuk yaşamı devam eden Olcay Şahan'ı getirme kararı aldı.

Sezon başında transfer olmuştu

Sezon başında Ankaraspor'a transfer olan 36 yaşındaki eski milli futbolcu Olcay Şahan, sezon sonuna kadar başkent ekibinin çalıştırıcısı olacak.  

Hem futbolcu hem hoca olacak

Öte yandan tecrübeli futbolcu Ankaraspor'da aktif futbolculuk kariyerine devam ederken bir yandan mavi beyazlı takımın teknik sorumluluğu görevini üstlenecek. Olcay Şahan'ın UEFA A lisans antrenörlük belgesi bulunuyor.

Nuri Şahin modeli

Antalyaspor'da 2021 yılında teknik direktör Ersun Yanal'ın takımdan ayrılmasının ardından kırmızı beyazlı yönetim futbolcusu olan Nuri Şahin'i, teknik sorumluluk görevine getirmişti. Şahin, bir süre kariyerine futbolcu-antrenör devam etmiş, daha sonra aktif futbolculuk hayatını noktalayarak Antalyaspor'un teknik direktörü olmuştu.

Teknik direktörlük hedefini açıklamıştı

Olcay Şahan geçtiğimiz aylarda verdiği röportajda, teknik direktörlük hedefinin olduğunu açıklarken, "Futbola ara verdiğim dönemde A lisansımı aldım. Hedefim hoca olmak, Türkiye'deki genç futbolcuları geliştirmek. Hedeflerimin içinde hocalık var ama şu an önceliğim Ankaraspor'u bir üst lige taşımak. Emre, Burak, Selçuk, Arda hoca gibi benim de ileride hedefim teknik direktörlük. Onlarla saha kenarında hoca olarak rekabete girmek, rakip olmak benim bir sonraki hayalim." ifadelerini kullanmıştı.

22 maçta forma giydi

Sezon başında Ankaraspor ile 1 yıllık sözleşme imzalayan 36 yaşındaki futbolcu, mavi beyazlı farmayla 22 maçta forma giydi. Olcay Şahan bu karşılaşmalarda gol ve asist üretemedi.

Beşiktaş ve Trabzonspor'da forma giydi

Futbola Alman ekibi Düsseldorf'un altyapısında başlayan Olcay Şahan, daha sonra Leverkusen ve M'gladbach altyapılarında forma giydi. MSV Duisburg ve Kaiserslautern'de oynayan orta saha oyuncusu, 2012 yılında 800 bin Euro karşılığında Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah beyazlı formayı giydiği 4.5 sezonda bir lig şampiyonluğu kazanan Olcay Şahan, 2017'de Trabzonspor'a imza attı. 

29 kez A Milli formayı terletti

Daha sonra Denizlispor, Yeni Malatyaspor ve Afyonspor formalarını da terleten tecrübeli oyuncu sezon başında Ankaraspor ile bir yıllık sözleşme imzalamıştı. 

A Milli Takım formasını da 29 kez giyme başarısı gösteren başarılı orta saha, 2 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler