Olcay Şahan: ''En zeki futbolculardanım'' Galatasaray itirafı...

Ali Bozkurt
20.07.2024 - 18:31 | Son Güncellenme: 20.07.2024 - 18:42

Altınordu teknik direktörü olan Beşiktaşlı eski futbolcusu Olcay Şahan, Ekol TV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Olcay Şahan: ''En zeki futbolculardanım'' Galatasaray itirafı...

AJANSSPOR HABER

Altınordu teknik direktörü olan Beşiktaşlı eski futbolcusu Olcay Şahan, Ekol TV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

''Artık koşturmaya gerek yok''

Kamp dönemi hakkında konuşan Şahan, ''Kampımız başlayalı iki gün oldu. Yoğunuz. Çocuklar yorgun ama teknik direktör olarak da artık ben rahatım. Artık koşturmaya gerek yok sadece yönetmeye yönelik olduğu için işim biraz daha rahat." dedi.

Beşiktaş'ta tekrar feda dönemi yaşanır mı?

"Şu an Beşiktaş'ın yaptığı transferler çok iyi transferler ama bu sezon istenilen başarı gelmezse gerçekten feda dönemine dönüşebilecek potansiyel görüyorum. Bu sezon çok kritik. Seçim öncesi bu transferler büyük bir soru işaretini yanında getiriyor. Maliyetli transferler oldu ve başarı olmazsa maddi olarak sıkıntıya girebileceğini düşünüyorum. İnşallah öyle olmaz."

Galatasaray itirafı

Olcay Şahan Beşiktaş'a nasıl transfer oldu?

"Ben aslında Galatasaray'la anlaşmıştım. Menajerler gelmişti, Galatasaray ile görüşülmüştü. Resmiyete bağlanmaya çok yakınken Beşiktaş devreye girdi. Çocukluğumdan beri ailede tek Beşiktaşlı olan kişiyim. Abim ve ablalarım Galatasaraylı, annem ve babam Fenerbahçeli. Ben amcamın sayesinde Beşiktaşlıyım. İstanbul'a geldiğimde sürekli o beni İnönü'ye götürürdü. Bana 'Sen bir gün burada oynayacaksın' derdi. Ben 'Başaramam, öyle bir şansım yok' diye espri yapardım. Allah nasip etti ve Beşiktaş'ta 10 numaralı formayı 5 sene boyunca giymek nasip oldu."

''Fenerbahçe taraftarı anneme küfür etti''

Fenerbahçe maçında ailesi stadı neden terk etti?

"Fenerbahçe'yi 3-2 yendiğimiz maçta Fenerbahçe Galatasaray'la şampiyonluk yarışındaydı. Bizim o maçı kazanmamızla birlikte Galatasaray'ın şampiyon olma yüzdesi artmıştı. Bir sezon sonra Kadıköy'deki ilk maçımızda ben gol attım ve 1-0 öne geçtik. Maçın 20. dakikasında bir karmaşada ailem tribündeydi. Her maçıma gelirlerdi. Bütün stad anneme karşı olumsuz bir tezahürat yaptı. O anda çok üzülmedim. Tezahüratı duyunca bir insan üzülmez, hırslanır. Daha da sertleşir ve agresif olur. Devrede tribüne baktığımda ailemi göremedim. Neredesiniz diye mesaj attım, 30. dakikada stadı terk edip eve gitmişler. Maçtan sonra eve geldiğimde de annemin üzüntüsünden bahsettiler. Anneme sarıldım, annem tabii ki ağladı. 'Olsun oğlum, çok güzel gol attın. Tebrik ederim' dedi. O günden sonra annem ve babamın Fenerbahçe sevgisi azaldı. Hala Fenerbahçeliler ama üzgünler."

''Futbol zekası olarak en üst seviyedeyim''

"Ben çok hızlı düşünen bir oyuncuydum. Çevik zeka, saha içinde zekamın yüksek olduğunu düşünüyorum. Ne zaman nereye koşacağımı ve oyun disiplininden hiçbir zaman kopmayan bir tarzım vardı. Futbol aklım yeteneğimin çok büyük önündeydi. Kısıtlı yeteneğiyle akıl ve zekasını birleştirip çok şeyi başarabilmiş futbolcu diyebiliriz bana. Yetenek seviyem normalde Anadolu takımının sıradan bir oyuncusu gibi ama beyin zekası olarak Süper Lig'in en üst seviyedeki oyuncu olduğumu düşünüyorum. O yüzden de 5 sene Beşiktaş, 3 sene Trabzonspor ve 7 sene A Milli Takım'da yer aldım."

Senin için hazırladığımız haberler