Olcay Şahan: 'Quaresma beni kıskanırdı'

28.03.2021 - 17:01 | Son Güncellenme: 28.03.2021 - 17:07

Yeni Malatyaspor'da forma giyen Beşiktaş ve Trabzonspor'un eski futbolcusu Olcay Şahan, Atakan Kurt'un YouTube kanalına konuk oldu. Şahan, Milli kaleci Uğurcan Çakır'dan Lille takımında forma giyen Yusuf Yazıcı'ya ve Beşiktaş günlerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. 33 yaşındaki futbolcu siyah beyazlı takımda birlikte oynadığı Quaresma hakkında ise 'Quaresma, kıskançtı, her şeyin başında olması lazım' dedi. Detaylar haberimizde...

Olcay Şahan: 'Quaresma beni kıskanırdı'

Yeni Malatyaspor'da oynayan Beşiktaş ve Trabzonspor'un eski oyuncusu Olcay Şahan açıklamalarda bulundu. 

Uğurcan Çakır'ın otomobili

Uğurcan Çakır'ın ilk otomobili kendisi sayesinde aldığını belirten Şahan, "Trabzon'da oynarken Uğurcan araba almak istiyordu. Para biriktirmiş, benden de destek istedi. 'Bu hafta gol atarsam maç primim senin. Git araba al' dedim. Sonra gol attım, primi verdim. O da araba aldı" dedi.

"Yanal, Yazıcı ile Ömür'ü bana emanet etti"

Olcay Şahan, Şu an Lille takımında forma giyen eski Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı'nın gelişiminde büyük pay sahibi olduğunu söyledi. Ersun Yanal'ın kendisine Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'ya ağabeylik yapması istediğini vurgulayan Şahan, "Trabzon'a ilk transfer olduğumda Ersun Yanal bana ''Yusuf ve Abdülkadir Ömür'e ağabeylik yapmak zorundasın, sende o kapasite var, sen bunu Beşiktaş forması giyerken yaptın burada da yapmalısın'' dedi. Onlara ağabeylik yaparsam ikisinin de Avrupa'da üst düzey takımlarda oynayacağını bana Ersun Yanal belirtmişti" diye konuştu.

"Yusuf Yazıcı attığı golden sonra beni arar"

Yusuf Yazıcı ile 7 gün 24 saat beraber olduğunu belirten Olcay Şahan şöyle konuştu:

"Ben normalde gittiğim her takımda tek kişilik odalarda kalırdım ama bu nedenle Trabzon'da hep Yusuf Yazıcı ile aynı odada kaldım. 7/24 onunla beraberdim. Onu her zaman tecrübelerimi anlattım. Ona saha içerisinde hep yardımcı olmaya çalıştım ve saha dışında da yardımcısı oldum. Şimdi mesela gençlerde bir hastalık var. Şutları hep çatala vurmak isterler illa güzel gol olsun diye düşünürler ama mesela Messi'ye bakın hep ayak içi uzak köşeye atıyor. Bunu yaparsan kalecinin yapabileceği bir şey kalmaz. Yusuf Yazıcı idmanlarda topu çatala vurmaya çalıştığında ona kızardım ve izin vermedim. Çatala vurmaması ve ayak içi köşeye vurmasını söylerdim. Şimdi bakıldığında Fransa'da attığı golleri bu şekilde attı. Yusuf'un sol ayağı ve Talisca'nın sol ayağı farklı bir seviyeye ulaştı. Yusuf Yazıcı bu sene gol attığı maçlardan sonra beni arayarak ''Ağabey gördün mü bak, dediğini yaptım'' der.''

Beşiktaş'ta unutamadığı gol

Olcay Şahan, Beşiktaş'ı özlediğini vurgulayarak unutamadığı kaç olarak İnönü Stadı'nda 3-2 kazandıkları  karşılaşmayı söyledi. Olcay Şahan, "Fenerbahçe maçını hiçbir zaman unutamam. İnönü'deki son derbi golünü ben attım, ilk golü de Süleyman Seba atmış. O tarihi ben yazdım, onu da kimse benden alamaz" dedi.

"Quaresma kıskançtı"

Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma'nın ilk yıl hiç sıkıntı yaşamadıklarını belirten Olcay Şahan, "Quaresma'da ilk sene zaten sıkıntı yoktu ama ondan sonraki sene tekrar sıkıntı başladı. Çünkü Quaresma ne zaman vazgeçilmez olursa, o zaman cıvıtmaya başlıyor" dedi.

Olcay Şahan, Quaresma hakkında şunları söyledi:

"Ben her maç ilk 11 oynuyordum, ya Gökhan oynamıyor ya da Quaresma oynamıyordu. Eskişehir maçında ikisi birlikte oynadı, ben yedektim. Quaresma, maçtan önce Gökhan'a gidip 'Bugün çok iyi oynayalım da artık beraber oynayalım. Olcay yedek otursun' demişti. O maçı da kazandık. Quaresma gol bile attırdı aslında ama sonraki hafta yine ben oynadım ve onlardan biri yedek oturdu. Quaresma kıskançtı, her şeyin başında olması lazım."

Senin için hazırladığımız haberler