Euroleague Ekibi Olimpia Milano, Timothe Luwawu Cabarrot’u Transfer Etti

İsa Kethüda
19.11.2022 - 17:31 | Son Güncellenme: 19.11.2022 - 17:38

THY Avrupa Ligi'nde (Euroleague) kötü gidişatını sürdüren Olimpia Milano kadrosuna NBA patentli oyuncu Timothe Luwawu Cabarrot’u transfer etti. Detaylar...

Euroleague Ekibi Olimpia Milano, Timothe Luwawu Cabarrot’u Transfer Etti

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague’de son 4 maçını kaybederek tepetaklak bir görüntü çizen Olimpia Milano, forvet pozisyonuna NBA’den takviye yaptı. İtalyan ekibi bugün NBA’de son olarak Atlanta Hawks forması giyen Fransız fovet Timothe Luwawu Cabarrot’u renklerine bağladığını açıkladı. 27 yaşındaki oyuncu kulübün internet sitesine açıklamalarda bulundu.

“Avrupa’ya döndüğüm için mutluyum” 

Oyuncu yaptığı açıklamada, “Avrupa’ya döndüğüm ve Milano gibi bir organizasyonun parçası olduğum için mutluyum. Bu takıma hedefe ulaşma yolunda yardım etme fırsatı bulduğum için heyecanlıyım. Taraftarlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum” dedi 

Antrenmanlara çıktı

Oyuncu bugün yapılan açıklamanın ardından takımın yaptığı antrenmanda yerini aldı. Yıldız oyuncunun önümüzdeki çift maç haftasında boy göstermesi bekleniyor. 

İlgini Çekebilir
TFF kuralı yeni fark etti, UEFA affetmedi! Jorge Jesus'a 1 maç ceza
Habere Git

6 yıllık NBA deneyimi var 

2.01’lik forvet 2016 Draft’ında 24. Sıradan 76ers tarafından seçilerek kariyerini NBA’e taşımıştı. Kariyerinin ilk iki sezonunu Philadelphia forması ile geçiren oyuncu daha sonra sırasıyla; Oklahoma City Thunder, Chicago Bulls, Brooklyn Nets ve Atlanta Hawks formaları giymişti.

Kariyerinin zirvesini Nets forması ile yaşadı 

 Oyuncu NBA kariyerinde en iyi sezonunu 2019-2020 sezonunda Nets forması ile yaşadı. Normal sezonda 47 maçta forma giyen oyuncu 7.8 sayı ortalamıştı. Play-off'larda ise Brooklyn, Toronto Raptors’a süpürülürken yıldız oyuncu 4 maçta 16.0 sayı ortalaması ile iyi bir performans sergilemişti..

Senin için hazırladığımız haberler