Olimpiakos'un küme düşmesi bekleniyor

21.05.2019 - 19:36 | Son Güncellenme: 21.05.2019 - 16:37

Yunanistan Basketbol Ligi ekiplerinden Olympiakos'un play-off maçlarında Panathinaikos'un karşısına çıkmadığı için 2. küme düşmesi bekleniyor. Stelyo Berberakis, NTV'ye bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Berberakis'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Yunanistan basketbolunun lokomotif ekiplerinden Olimpiakos'un küme düşürülmesi bekleniyor. Yunanistan basketbol tarihinde bir ilki yaşanıyor. Olympiakos gibi baya popüler bir takımın neredeyse 2. kümeye düşürülme tehlikesi dün akşamdan itibaren yaşanmaya başlandı.

Olympiakos takımı play-of maçları için ilk yapacağı karşılaşma ve ezeli rakibi olan Panathinaikos'un  karşısına çıkmamakla hükmen mağlup sayıldı ve Yunan basketbol kurallarına göre 2. kümeye düşürülme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Olympiakos bunu neden yaptı diye sorarsanız, Olympiakos'un iki tane itirazı vardı. Kulüpler arası itilaflara bakan spor mahkemesine başvurmuştu mayıs aylarında.

Bunlardan bir tanesi Yunan basketbolu için tayin edilen hakemlerin kuralarında usulsüzlük  olduğu gerekçesiyle bir itirazı olmuştu.

Bir ikincisi de bu play-off maçlarının başlatılmaması için vermiş olduğu bir itiraz  var. O da Yunan basketbol federasyonu tarafından kabul görülmeyince Olympiakos play-oof maçlarından çekilme kararı aldı.

Ancak şöyle bir durum var: Kulüpler arası itilaflara bakan spor mahkemesi Olympiakos'un iki itirazını  görüşecek ve ay sonuna doğru biri 27 mayıs diğeri 16 haziran'da açıklanacak. İtirazları kabul görmezse Olympiakos 2. kümeye düşürülecek.

Olympiakos yöneticileri de bu itirazlar reddedilirse A takımda genç oyuncuları oynatacağını açıkladı.

Ancak itirazları kabul görürse o zaman Yunan basketbol ligi baştan başlatılacak ve play-off'larda zaman  kalırsa onlarda oynanacak.

Bütün Yunan takımlarının 16 haziran'a kadar tamamlaması gerekir ki Olimpiyat oyunlarına da hazır
bulunsunlar diye.

Bu FIBA'yı da yakından ilgilendiriliyor ve spor camiası mahkemenin vereceği kararı bekliyor. 

 

Senin için hazırladığımız haberler